Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Συνάντηση ΚΟΚ με τους επικεφαλής των ομάδων

Συνάντηση ΚΟΚ με τους επικεφαλής των ομάδων


Ενημέρωση από την Ομοσπονδία για την συνάντηση των ομάδων και τη νέα χρονιά που ακολουθεί:

“Τη θέλησή τους για να παράσχουν κάθε βοήθεια ώστε η κυπριακή καλαθόσφαιρα να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, απέδειξαν το βράδυ της Τρίτης (9/9/14) οι πρόεδροι των 8 σωματείων που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας 2014-15. Στη συνάντηση της ηγεσίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με τους προέδρους των σωματείων, διαφάνηκε ξεκάθαρα η επιθυμία όλων, όπως το άθλημα μπει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών και να προσφέρει σε όλους τους φίλους της πορτοκαλί μπάλας την ευκαιρία να απολαύσουν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά και περισσότερους Κύπριους στο παρκέ. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρόντες ήταν ο πρόεδρος Γιώργος Χρυσοστόμου, ο αντιπρόεδρος Κώστας Παναγίδης, ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Μουζουρίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Χάρης Νικολάου.

Από πλευράς ΚΟΚ έγινε η παρουσίαση του τρόπου διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, της χρονικής διάρκειάς του, τον τρόπο διεξαγωγής της Β’ φάσης, θέματα διαβάθμισης, ο αριθμός των ξένων αθλητών που θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος και διάφορα οικονομικά θέματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για κάθε σωματείο. Οι πρόεδροι και των 8 σωματείων τοποθετήθηκαν ένας έκαστος επί των ζητημάτων που έθεσε η Ομοσπονδία και κατέθεσαν ενώπιον της τις δικές τους εισηγήσεις, τις οποίες θα μελετήσει σύντομα το Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Οι διαφωνίες ήταν περιορισμένες και αφορούσαν κυρίως στη χρονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με την εισήγηση που υπερίσχυσε μεταξύ των 8 προέδρων να είναι πως η ημιτελική φάση των πλέι-οφ ολοκληρωθεί στο τέλος Μαρτίου και τον Απρίλιο να διεξαχθεί η τελική φάση. Η ΚΟΚ είχε προτείνει όπως το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί περί τις 10 Μαΐου. Για τον τρόπο διεξαγωγής της Β’ φάσης του πρωταθλήματος καθώς και της διαβάθμισης, υπήρξε συζήτηση και ακούστηκαν διάφορες απόψεις και οι οποίες θα αξιολογηθούν. Σε ό,τι αφορά τους ξένους καλαθοσφαιριστές που θα δικαιούται να έχει στο δυναμικό της κάθε ομάδα Α΄ Κατηγορίας, κάθε σωματείο θα δικαιούται να χρησιμοποιεί 6 ξένους καλαθοσφαιριστές, οι 4 εκ των οποίων μπορούν να είναι μη Ευρωπαίοι. Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά και κυρίως οι προτάσεις των 8 σωματείων, θα μελετηθούν από το Δ.Σ. της ΚΟΚ και ακολούθως θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σημειώνουμε ότι οι πρόεδροι των 6 σωματείων που μετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα, καλωσόρισαν τους ομολόγους τους των 2 νέων σωματείων, της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και της Ομόνοιας και τους ευχήθηκαν τα καλύτερα. Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των νέων σωματείων ανέφεραν ό,τι θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν ώστε να βοηθήσουν στην άνοδο της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Οι σχέσεις μεταξύ των σωματείων διαφάνηκε πως είναι πολύ καλές, όπως και η ανταπόκρισή τους σε θέματα που τους έθεσε η Ομοσπονδία, με τους οιωνούς πλέον να είναι άριστοι για τη δυναμική επιστροφή της καλαθόσφαιρας στο προσκήνιο. Σημειώνουμε, ότι τα 8 σωματεία που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας 2014-15, είναι (με αλφαβητική σειρά) οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΕΘΑ, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Κεραυνός και Ομόνοια”.