Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το νέο πρωτάθλημα

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το νέο πρωτάθλημα


Συνεχίζονται οι συζητήσεις που αφορούν το νέο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας, για τη δομή που θα έχει το πρωτάθλημα, λεπτομέρειες για τους ξένους που θα έχει κάθε ομάδα στο ρόστερ της, η διαβάθμιση εάν θα υπάρχει και αρκετά άλλα.

Προς το παρόν είναι ξεκάθαρο ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο μαραθώνιο της καλαθόσφαιρας, ενώ ξεκαθάρισε και ο αριθμός των ξένων που θα δικαιούνται τα σωματεία. Οκτώ σωματεία, μεταξύ αυτών η ΟΜΟΝΟΙΑ, θα συμμετέχουν στην Α’ Κατηγορία, με κάθε ένα από αυτά να δικαιούται μέχρι και 6 ξένους, εκ των οποίων οι 4 μπορούν να είναι Αμερικάνοι. Όσον αφορά την υπόθεση υποβιβασμός, το πιο πιθανόν είναι να μην υπάρχει, τουλάχιστον για την αγωνιστική χρονιά 2014-15.

Για το θέμα των ξένων δεν έχει αποφασιστεί μόνο ο αριθμός, αλλά και άλλα βασικοί κανονισμοί που θα επιτρέπουν το πρωτάθλημα να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο. Οι κανονισμοί θα προνοούν όπως κάθε ομάδα δεν θα δικαιούται να αυξήσει τους ξένους της μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής, δηλαδή εάν παραδείγματος χάριν προχωρήσει μέχρι τότε σε πέντε προσθήκες ξένων δεν θα μπορεί να αποκτήσει έναν έκτο. Ακόμη κάτι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση του ίδιου επιπέδου είναι πως μια ομάδα δεν θα δικαιούται να αποδεσμεύσει τους ξένους παίκτες της πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Κάτι τέτοιο έκαναν οι ομάδες που έφταναν μέχρι τα μέσα της χρονιάς και έβλεπαν πως δεν διεκδικούν κάτι ουσιαστικό και έδιωχναν τους ξένους τους ρίχνοντας σημαντικά το επίπεδο της ομάδας τους και παράλληλα των αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα.

Θέματα που προβληματίζουν και είναι επίσης σημαντικά είναι η δομή τους πρωταθλήματος, εκεί όπου υπάρχει προβληματισμός και αρκετές διαφωνίες μεταξύ των σωματείων. Συζητείται η διάρκεια που θα έχει το πρωτάθλημα και σε πόσους γύρους θα διεξαχθεί, δύο ή τρεις, ενώ πιθανότερο οι τελικοί του πρωταθλήματος να γίνουν το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο.