Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Τσιότσιος: “Όλοι όσοι αγαπούν την ΟΜΟΝΟΙΑ, να μας φέρουν τα παιδιά στο...

Τσιότσιος: “Όλοι όσοι αγαπούν την ΟΜΟΝΟΙΑ, να μας φέρουν τα παιδιά στο γήπεδο”


Ο υπεύθυνος της πράσινης ακαδημίας καλαθοσφαίρισης, μιλάει στο OmonoiaNews.com για τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε στο Μπασκετικό Τμήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Γιώργος Τσιότσιος αναλύει τους στόχους της Ακαδημίας και καλεί όλους τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στην ακαδημία του τριφυλλιού.

Έχεις μεγάλη εμπειρία από ακαδημίες και ανάπτυξη καλαθοσφαιριστών στην Ελλάδα. Θεωρείς πως υπάρχει ταλέντο στη Κύπρο με όσα έχεις δει;
Είμαι μόλις 25 μέρες εδώ στην Κύπρο. Με βάση τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της χώρας, έχω δει αρκετά παιδιά με προοπτική. Παντού υπάρχουν παιδιά που διψούν για μπάσκετ. Το θέμα είναι η σωστή προσέγγιση του και να του δώσεις να καταλάβει ότι μέσα από σκληρή-συντονισμένη δουλειά, θα έχει αποτελέσματα σε βάθος χρόνους. Μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται και θα είναι ικανοποιημένος πρώτα αυτός με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο και μετά εμείς σαν προπονητές του.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ακαδημίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για φέτος;
Τη φετινή περίοδο έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια αναγέννησης-ανασύνταξης του μπασκετικού τμήματος. Όλα τα μέλη που συγκροτούν την επιτροπή μπάσκετ, έχουν ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια. Από πλευράς δικιάς μας, ο κ. Τσαγγαρίδης που είναι ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ, ο κ. Ασιήκκαλης (με τεράστια εμπειρία και επιτυχίες στα τμήματα υποδομών) και γω, έχουμε καταρτίσει ένα ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις ικανότητες τους. Φέτος είναι χρονιά αναδιοργάνωσης και πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι η ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και όλα τα τμήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δουλεύουν επαγγελματικά, σοβαρά και συντονισμένα. Πρέπει όλοι όσοι αγαπούν την ΟΜΟΝΟΙΑ να μας φέρουν τα παιδιά στο γήπεδο και τους εγγυώμαι ότι θα είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Τι διαφορετικό θα προσφέρετε σε σύγκριση με άλλες χρονιές, αλλά και άλλες ακαδημίες;
Οι στόχοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι μέρα με τη μέρα να μας εμπιστευτούν όλο και περισσότερα παιδιά, ώστε σε 3-4 χρόνια να έχουμε αξιόμαχες ομάδες σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και η στελέχωση της εφηβικής και ανδρικής ομάδος με παιδιά που ξέρουν την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και να παίζουν πέρα των προσωπικών φιλοδοξιών του κάθε αθλητή, για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Θεωρείς πως οι νέοι κανονισμοί που επιβάλλουν 6 Κύπριους στις ομάδες, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια σας, αφού θα έχουν αυξημένα κίνητρα τα παιδιά;
Είναι η καλύτερη απόφαση. Έπρεπε να είχε εφαρμοστεί πολλά χρόνια πριν. Σαν προπονητής που ασχολούμαι με νέα παιδιά, το στηρίζω απόλυτα. Φέτος σαν ΟΜΟΝΟΙΑ το εφαρμόζουμε έμπρακτα με προώθηση νέων Κύπριων παιδιών στην ανδρική ομάδα. Στα τμήματα υποδομής πάνω από όλα πρέπει να δίνεις κίνητρο στα παιδιά για να κάνουν πιο σκληρή δουλειά.

Τελικά η ανάπτυξη καλαθοσφαιριστών, είναι περισσότερο θέμα ταλέντου, ή σωστής στήριξης τους και σωστών προγραμμάτων;
Όποιος ασχολείται με το μπάσκετ πρέπει να είναι πάνω από όλα αθλητής. Το ταλέντο από μόνο του δεν σου εγγυάται ότι σου δίνει προβάδισμα για τίποτα. Χωρίς συνεχή βελτίωση των χαρακτηριστικών που έχεις (ταχύτητα-δύναμη) δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα η συνεργασία του αθλητή με ένα τιμ ανθρώπων (προπονητή, γυμναστή, διατροφολόγου, εργοφυσιολόγου) εγγυάται το μέγιστο αποτέλεσμα.