Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Προσπάθεια αναδιοργάνωσης στο Καλαθοσφαιρικό τμήμα

Προσπάθεια αναδιοργάνωσης στο Καλαθοσφαιρικό τμήμα

Basket-VsETHA (4)


Συνεχίζει την προσπάθεια αναδιοργάνωσης με έμφαση στον Κύπριο παίκτη του Τμήμα Καλαθόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

Συνεχίζει την προσπάθεια αναδιοργάνωσης το Τμήμα Καλαθόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το οποίο διανύει μία μεταβατική περίοδο μετά την περσινή του παρουσία στο πρωτάθλημα β” κατηγορίας, με στόχο σε βάθος χρόνου να λειτουργεί πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για προώθηση Κύπριων καλαθοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα, καθώς η πρόθεση που υπάρχει είναι όπως δημιουργηθεί ένας δυνατός βασικός “κορμός” με γηγενείς παίκτες, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των ξένων παικτών, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Βασική επιδίωξη του Τμήματος Καλαθόσφαιρας ήταν η ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται στην Ακαδημία Καλαθόσφαιρας. Έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ακαδημίας Καλαθόσφαιρας, του οποίου ηγούνται οι κύριοι Αντώνης Ασιήκκαλης (Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος και Τεχνικός Διευθυντής) και Γιώργος Τσιότσιος (Υπεύθυνος Ακαδημίας). Αυτήν τη στιγμή στην Ακαδημία δραστηριοποιούνται πέραν των 40 παιδιών.

Παράλληλα, το Τμήμα συμμετέχει με την εφηβική ομάδα και την ομάδα των U12, στα σχετικά πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας, ενώ ο στόχος που έχει τεθεί είναι όπως βελτιώνεται η εικόνα των Τημάτων Υποδομής χρόνο με το χρόνο.

Ο προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Φιλκίνης, παρακολουθεί στενά την εφηβική ομάδα, ενώ αξιολογεί και ορισμένους άλλους Κύπριους καλαθοσφαιριστές, που αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αποκτηθεί πρόσφατα ο 25χρονος πλέι μέικερ, Νάσος Κυριάκου, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα μας.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το Τμήμα Καλαθόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καταφέρνει, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, να ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις.