Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Αλλάζει κάτι στη καλαθόσφαιρα;

Αλλάζει κάτι στη καλαθόσφαιρα;

Basket-VsETHA (3)


Δεν θα παρασύρουμε κανένα, δεν περιμένουμε θαύματα. Και πέρσι άλλωστε, θεωρούμε πως στο πάγκο είχαμε ένα άνθρωπο του μπάσκετ, το Μιχάλη Τσαγγαρίδη, που αν είχε τα σωστά εφόδια θα μπορούσε να παράξει πολύ καλύτερο έργο. Μέχρι στιγμής φέτος, οι κινήσεις του δίδυμου Παπαδόπουλος-Αδάμου, μας έχουν κερδίσει. Έχουν φέρει παίκτες με καλές χρονιές και κυρίως μεγάλα κίνητρα για να διακριθούν. Έχουν μεγάλη διάθεση για δουλειά και φρόντισαν για “συγύρισμα” των αποδυτηρίων να φέρουν πίσω και το Γιώργο Κωνσταντίνου. Κυρίως όμως, δίνουν και έμφαση στην τακτοποίηση της ακαδημίας, το κτίσιμο σε γερές βάσεις.

Γενικώς συζητώντας και με τους ίδιους, αντιληφθήκαμε πως οι στόχοι τους είναι μακροπρόθεσμοι. Δεν θέλουν να παίξουν μπάσκετ φέτος και του χρόνου να πρέπει να αρχίσουν ξανά από την αρχή. Το μοντέλο αυτό δοκιμάζεται και αποτυγχάνει εδώ και 20-30 χρόνια στη καλαθοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ και καιρός ήταν να αλλάξει. Έτσι κι αλλιώς έμοιαζε περισσότερο με κέντρο διερχομένων, ενδιάμεσο σταθμό, παρά καλαθοσφαιρική ομάδα. Αυτή την εικόνα είναι αποφασισμένοι να την αλλάξουν. Και ξέρουν πως μπορούν να το κάνουν, μόνο αν αρχίσουν να κτίζουν από χαμηλά. Και θα ενισχύσουν τις ακαδημίες λοιπόν και θα χρησιμοποιούν παίκτες από αυτήν.

Για να μιλήσουμε και λίγο για μπάσκετ πάντως, ο Παπαδόπουλος έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τους προκατόχους του. Η απόκτηση του ύψους 2.08 Ρόμπινσον, δείχνει πως μάλλον θα μπει τέλος στο run and gun στυλ που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια αν και το διαθέτει το μακρινό σου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παραδοσιακά υποφέρει στη ρακέτα και ο Παπαδόπουλος θέλει να αλλάξει το γεγονός. Πέραν της ενδυνάμωσης της ρακέτας και της προσεκτικής επιλογής ξένων (έχει ήδη πάρει και τους Τζαμάρ και Μπράουν) το στοίχημα είναι να μπορέσει να φέρει και έμπειρους Κύπριους στην ομάδα. Το πρωτάθλημα περνά μεταβατική περίοδο και πέραν 2 ομάδων που χώνουν χοντρά λεφτά, οι άλλοι δεν θα απέχουν ιδιαίτερα σε επίπεδο. Αν καταφέρουμε να πάρουμε λοιπόν 1-2 Κύπριους, μπορούμε να φτάσουμε μακριά. Αδάμου και Παπαδόπουλος πάντως είναι αποφασισμένοι να δώσουν λεπτά και σε παίκτες της ακαδημίας.