Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Το τρέιλερ βίντεο για την υποψηφιότητα της Κύπρου για Eurobasket

Το τρέιλερ βίντεο για την υποψηφιότητα της Κύπρου για Eurobasket

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Landmark η δημοσιογραφική διάσκεψη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σχετικά με την υποβολή υποψηφιότητας της Κύπρου για ανάληψη ενός ομίλου για το Ευρωμπάσκετ 2025.
Στο πάνελ της διάσκεψης παρευρέθηκαν βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Φοίβος Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρέας Μουζουρίδης. Το παρών τους έδωσαν επίσης ο επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τάκης Κληρίδης, οι πρόεδροι των σωματείων, βουλευτές και δημοσιογράφοι.
Μετά την παρουσίαση βίντεο για την υποψηφιότητα της Κύπρου για την φιλοξενία ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2025, ακολούθησε η ομιλία του πρόεδρου της ΚΟΚ, κ. Ανδρέα Μουζουρίδη, που αναφέρθηκε στην ιστορικής σημασίας ευκαιρία που προωθεί την καλαθόσφαιρα στην Κύπρo:
«Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η χώρα μας, βρίσκεται ενώπιον μιας ιστορικής  σημασίας ευκαιρία, η διεκδίκηση μιας πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης η οποία θα αποτελέσει ορόσημο αθλητικής και κοινωνικής προοπτικής».
Ακολούθως αναφέρθηκε στα οφέλη που θα δοθούν στην χώρα μας από την διεξαγωγή ομίλου του Ευρωμπάσκετ.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί με πρώτο τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη:«Ιστορική μέρα για την Κύπρο. Χρειάζεται η στήριξη της κυβέρνησης και θα είμαστε δίπλα σας. Αν τα καταφέρουμε βάζουμε την Κύπρο στον χάρτη» η τοποθέτησή του.
Τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης «Με μεγάλη χαρά και τιμή ακούσαμε για τα νέα. Θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις».
Έπειτα μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, «Είναι ένα εγχείρημα το οποίο είμαι βέβαιος θα έχει ευτυχή κατάληξη», το σχόλιο του.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου της ΚΟΕ, κ. Γιώργου Χρυσοστόμου. «Είναι υπόθεση όλης της Κύπρου να πείσουμε να μας δοθεί αυτή η διοργάνωση. Θα έχουμε πολλά οφέλη» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του Eurobasket 2025, κ. Μαρκ Κληρίδη. «Η προβολή της Κύπρου, ο αθλητικός τουρισμός, η προώθηση του μπάσκετ στο νησί και η οικονομική ανάπτυξη. Αυτό το τουρνουά μόνο καλά μπορεί να φέρει» ανέφερε.
Τέλος, μίλησε ο θρύλος της καλαθόσφαιρας, Δημήτρης Διαμαντίδης, που ταξίδεψε από την Ελλάδα για την εκδήλωση της ομοσπονδίας. «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που υπάρχει ομαδικότητα για να φέρετε το τουρνουά στην Κύπρο. Εύχομαι καλή επιτυχία» σημείωσε.
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου πιο κάτω:


Πηγή:ΚΟΚ