Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Black out και διαιτησία…

Black out και διαιτησία…

img_1539


Όταν είσαι η φουτσαλική ΟΜΟΝΟΙΑ, δικαιολογίες δεν χωράνε. Για αυτό κάνουμε ξεκάθαρο πως από το 33′ και μετά, οι πράσινοι έπαθαν ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα τους black out, που επέτρεψε στην ΕΝΠ να ξαναμπεί στο παιχνίδι και εν τέλη να το κερδίσει. Έπαιξαν ρόλο και οι συγκυρίες φυσικά, αλλά έχουμε συνηθίσει αυτές να τις ελέγχει καλά η ομάδα.

Είναι κρίμα γιατί για 33′ φαινόταν ξεκάθαρα ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο, παρότι η ΕΝΠ είναι ίσως η πιο οργανωμένη ομάδα που είδαμε φέτος κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι παίκτες του Μαυρουδή, χωρίς να πιάσουν τη μεγάλη απόδοση, έλεγχαν το παιχνίδι, ήταν μπροστά με 2 γκολ, έφτιαχναν ευκαιρίες για τρίτο. Δεν υπήρχε μέχρι εκείνη τη στιγμή καμία αμφιβολία, για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Κάπου εκεί όμως, ήταν σαν να έκλεισε ο διακόπτης και άναψε ξανά, μόνο μετά το 2-2. Τότε όμως ανέλαβε δράση το κοράκι με τα μαύρα και πραγματικά δεν θέλουμε να μειώσουμε την προσπάθεια των παικτών της Ένωσης που ήταν μεγάλη.

Απίστευτες αποφάσεις

Λέμε ξανά, δικαιολογίες δεν χωράνε, ειδικά το πέναλτι όμως στο Μάνο πριν το 2-3 έβγαζε μάτι. Δεν ήταν μόνο αυτό φυσικά. Προηγήθηκαν πολλές λανθασμένες αποφάσεις. Συζητώντας με ανθρώπους της ΕΝΠ στη κερκίδα μετά από λάθη, συμφωνήσαμε από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου πως ο διαιτητής ήταν ικανός να τινάξει ένα ωραίο παιχνίδι στον αέρα. Τελικά το έκανε…

Του πέναλτι φυσικά, προηγήθηκαν άλλα παράξενα. Φάουλ υπέρ μας, που μετά τα “εεεεε” του πάγκου της Ένωσης έγιναν κόρνερ, καραμπινάτα φάουλ που δεν σφυρίχθηκαν, “διάλογος” παίκτη της Ένωσης με τη κερκίδα που δεν τιμωρήθηκε. Ήταν μια κακή διαιτησία, που με το πέναλτι στο Μάνο τελικά καθόρισε το αποτέλεσμα.

Να το διαχειριστεί σαν μεγάλη ομάδα

Όπως κι αν έχει, η ήττα ήρθε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος δέχεται μεγαλύτερη πίεση από ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια. Εξακολουθεί να είναι πρώτη, πρέπει όμως κάθε εβδομάδα να είναι στην πρίζα για να πάρει τελικά το πρωτάθλημα. Οι πράσινοι καλούνται να διαχειριστούν την πρώτη ήττα που έχει πραγματικά σημασία τα τελευταία 3 χρόνια, σαν μεγάλη ομάδα. Αυτή η ήττα, πρέπει να αποτελέσει το μεγαλύτερο κίνητρο για αυτούς, να βελτιωθούν, να πάρουν το πρωτάθλημα.