Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Με σκόρερ τον Σκαμπύλη!

Με σκόρερ τον Σκαμπύλη!


Ισόπαλος 2-2 τελείωσε ο χθεσινός φιλικός αγώνας της Εθνικής Ανδρών Futsal με την αντίστοιχη της Πολωνίας στην αίθουσα Hall Tyshy στην πόλη Tyshy.

Στην πρώτη διεθνή παρουσία της μέσα στο 2014 η Εθνική μας ικανοποίησε για την προσπάθεια της και το 2-2 απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στην 37η θέση της παγκόσμιας κατάταξης χαρακτηρίζετα επιτυχία.

Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς μας βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά έφτασαν στην ανατροπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος αποφεύγει την ήττα από τους Πολωνούς και μάλιστα σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Στις προηγούμενες πέντε αναμετρήσεις σε φιλικό επίπεδο αλλά και σε επίσημες διοργανώσεις, οι Πολωνοί μετρούσαν ισάριθμες νίκες.

Στο 6′ οι γηπεδούχοι που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι άνοιξαν το σκορ (1-0) με τον Sobalczyk.

Στο 16′ μετά από γρήγορη επίθεση ο Κουλουμπρής τροφοδότησε τον Ιάκωβο Παπαδόπουλο που από εξαιρετική θέση είδε την προσπάθεια του να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι των Πολωνών.

Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για την Εθνική μας αλλά και η φάση του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Διάστημα στο οποίο οι διεθνείς μας είχαν καλή παρουσία και θα μπορούσαν να διατηρήσουν τουλάχιστο το μηδέν παθητικό.

Περισσότερες ευκαιρίες
Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήθηκαν περισσότερες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές.

Ένα λεπτό μετά την έναρξη του β’ μέρους ο Sobalczyk ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιώργος Αλεξίου που είχε πολύ καλή παρουσία και ήταν μέσα σε αρκτές φάσεις μείωσε σε 2-1 για την Κύπρο.

Στο 26′ η Εθνική μας πλησίασε στην ισοφάριση. Το δυνατό σουτ του Γιώργου Τουμαζή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Dworzecki.

Στο 32′ νέα πολύ καλή ευκαιρία για την Κύπρο όταν το σουτ του Γιώργου Αλεξίου έφυγε άουτ.

Δύο λεπτά πριν από το φινάλε νέο δοκάρι με τον Γιασματζιάν για την Εθνική μας και με την επιστροφή της μπάλας ο εξαιρετικός Αναστάσιος Σκαμπύλης με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 2-2 σε ένα πολύ καλό παιχνίδι που παρακολούθησαν χίλιοι φίλαθλοι.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Σκαμπύλη, Κ. Χριστοδούλου, Μ. Ιωάννου, Κ. Λειβαδιώτη, Γ. Τουμαζή.

Ο Γιάννος Μυλωνάς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή εκτός από τον Οδυσσέως και τον Λακούφη.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής μας:

AGBU ARARAT: Ράφφι Γιασματζιάν

ΑΠΟΕΛ: Γιώργος Αλεξίου, Σάββας Ομήρου, Χρίστος Χριστοδούλου

ΟΜΟΝΟΙΑ: Αναστάσιος Σκαμπύλης, Ιάκωβος Παπαδόπουλος, Μάρκος Ιωάννου

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Στροβόλου: Γιώργος Τουμαζής, Κυριάκος Λειβαδιώτης, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου

ΣΠΕ Στροβόλου: Κωνσταντίνος Κουλουμπρής, Νεόφυτος Λακούφης, Οδυσσέας Οδυσσέως

Το Σάββατο οι δύο ομάδες θα δώσουν και νέο φιλικό παιχνίδι και η Εθνική μας θα επιστρέψει στην Κύπρο ξημερώματα Δευτέρας.

πηγή: cfa