Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Ήττα και από τη Φιλανδία

Ήττα και από τη Φιλανδία

CyFinfutsal
Κώστας Χριστοδούλου και Μάρκος Ιωάννου ξεκίνησαν βασικοί στο παιχνίδι © cfa
Την ήττα με 5-0 γνώρισε σήμερα από τη Φινλανδία η Εθνική μας ομάδα Futsal σε αγώνα που έγινε στην Πονγκόριτσα για τη 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου του UEFA Futsal EURO. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα και έχασε με το βαρύ 5-0 το οποίο βάζει τέλος σε οποιεσδήποτε προσδοκίες για διάκριση στη διοργάνωση.Όπως και στον χθεσινό αγώνα με το Μαυροβούνιο έτσι και σήμερα η ομάδα μας μπήκε μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο και δέχτηκε δύο γρήγορα τέρματα.  Πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό (1:18)  ο Kytola άνοιξε το σκορ για τους Φινλανδούς και στο 7ο λεπτό (6:38) ο Autio πέτυχε το 2-0.

Στη συνέχεια η Κύπρος ανέβασε ρυθμό, πίεσε και έφτιαξε ευκαιρίες για να μειώσει στο σκορ με τους Παπαδόπουλο, Ιωάννου και Αλεξίου, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.


Το 2-0 για τους Φινλανδούς ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική μας προσπάθησε να αντιδράσει, όμως το γρήγορο τρίτο γκολ από τον Autio στο 23:41 ήταν το καθοριστικό αφού το 3-0 ήταν πλέον εξαιρετικό δύσκολο να ανατραπεί.

Ο Autio πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο 30:51 και στο 32:57 διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Η Εθνική μας ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση το Σάββατο με αντίπαλο την Ουαλία.

Κύπρος (Γ. Μυλωνάς): Ο. Οδυσσέως, Χρ. Ιακώβου, Μ. Μανώλη, Μ. Ιωάννου, Κ. Χριστοδούλου (αρχική πεντάδα), Γ. Αλεξίου (αρχηγός), Ι. Παπαδόπουλος, Λ. Σιήκκης, Γ. Τουμαζής, Κ. Λειβαδιώτης, Κ. Κουλουμπρής, Σ. Ομήρου, Χρ. Χριστοδούλου, Τ. Σκαμπύλης.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Φινλανδίας στη διοργάνωση αφού χθες νίκησε με 3-0 την Ουαλία.
Το πρόγραμμα του τουρνουά
Τετάρτη 14 Ιανουαρίου
Φινλανδία – Ουαλία 3-0
Μαυροβούνιο – Κύπρος 4-0
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου
Κύπρος – Φινλανδία 0-5
Μαυροβούνιο – Ουαλία 2-1
Σάββατο 17 Ιανουαρίου
17:00 Ουαλία – Κύπρος
19:30 Φινλανδία – Μαυροβούνιο
Η διοργάνωση
Σε αυτή τη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal έχουν σχηματιστεί 6 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν επτά ομάδες, η πρώτη από κάθε όμιλο και η καλύτερη δεύτερη των έξι ομίλων.
Η ομάδα που θα προκριθεί από τον όμιλο μας θα αγωνιστεί στο Main Round της διοργάνωσης στον 3ο όμιλο με αντιπάλους την Ιταλία, τη Λευκορωσία και την Πολωνία. Οι αγώνες θα γίνουν στην Πολωνία από τις 17 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2015.
Η τελική φάση της διοργάνωσης θα γίνει το 2016 στη Σερβία.