Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Σκαμπύλης: «Προτεραιότητα έχουν οι ανθρώπινες ζωές, τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα»

Σκαμπύλης: «Προτεραιότητα έχουν οι ανθρώπινες ζωές, τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα»


Συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα kerkida.net παραχώρησε ο διεθνής φουτσαλιστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Τάσος Σκαμπύλης. Ο Σκαμπύλης μίλησε για την ομάδα και την εξαιρετική σεζον που διανύει, την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας, αλλά και για την προσωπική του εξαιρετική πορεία στο ποδόσφαιρο σάλας και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια με το τριφύλλι στο στήθος.

Διαβάστε την συνέντευξη που ακολουθεί:

-Τάσο πως ζεις την κατάσταση με την καραντίνα; 

Η κατάσταση με την καραντίνα είναι δύσκολη όχι μόνο για τους αθλητές αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη.  Είναι κρίσιμες οι στιγμές και ας ελπίσουμε να βρεθεί μια λύση σύντομα και να τελειώσει αυτή η ιστορία με την πανδημία.  Προτεραιότητα φυσικά έχουν οι ανθρώπινες ζωές και τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

-Τι κάνεις στο σπίτι, πως περνάς την ώρα σου;

Η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει πάρα πολύ αφού ουσιαστικά περνώ ολόκληρη τη μέρα στο σπίτι πλέον.  Εργασία από το σπίτι τα πρωινά και μετά προπόνηση με ειδικά προγράμματα από το γυμναστή της ομάδας που περιλαμβάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης και αρκετό τρέξιμο μετά από sms πάντα.

-Πόσο επηρεάζεται ένας αθλητής αυτή την περίοδο;

Είναι δύσκολο να διατηρηθείς σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ιδιαίτερα ένας τερματοφύλακας που χρειάζεται εξειδικευμένη προπόνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.  Φυσικά δεν είναι μόνο για εμένα δύσκολο αλλά και για τους συμπαίκτες μου και κατ΄ επέκταση για όλη την ομάδα, να διατηρηθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

-Πόσο θα επηρεαστούν πιστεύεις οι ομάδες όταν με το καλό συνεχιστεί το πρωτάθλημα μετά από τόσο μεγάλη διακοπή; Η Ομόνοια είναι στην κορυφή, θα τα καταφέρει να την διατηρήσει και να κατακτήσετε τον τίτλο;

Πιστεύω ότι το ίδιο δύσκολο είναι για όλες τις ομάδες και θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια σε περίπτωση που αρχίσουν ξανά οι υποχρεώσεις για να ετοιμαστούμε.  Πριν τη διακοπή ήμασταν στην κορυφή και πιστεύω ότι είχαμε αρκετές πιθανότητες να παραμείνουμε εκεί μέχρι τέλους, αφού έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες που κάνουν πρωταθλητισμό εδώ και πολλά χρόνια και αυτό ίσως να είναι το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα όπως και το κλίμα στην ομάδα.  Μακάρι να βρεθεί η λύση και να ξαναμπούμε γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους.

-Με το οικονομικό, κάνατε κάποια διευθέτηση με την ομάδα;

Είναι γεγονός ότι οι ομάδες επηρεάστηκαν και οικονομικά από την πανδημία.  Φυσικά τα οικονομικά μεγέθη στο futsal δε συγκρίνονται με του ανοικτού ποδοσφαίρου και επειδή στη εφορεία μας έχουμε ανθρώπους συνετούς θα συζητήσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουμε το καλύτερο όπως μας έχει δείξει η ιστορία μέχρι τώρα.

-Αγωνίστηκες σε 11 παιχνίδια και πέτυχες 1 γκολ, ενώ να σημειωθεί το γεγονός ότι η Ομόνοια έχει την καλύτερη άμυνα με 28 γκολ κατά.  Σχολίασε την φετινή σου παρουσία.

Είναι γεγονός ότι η αμυντική παρουσία της ομάδας είναι το κλειδί για να βρίσκεται στην κορυφή. Η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας με εξαίρεση 1-2 παιχνίδια είναι πάρα πολύ καλή και φυσικά αυτό δεν οφείλεται μόνο σε εμένα αλλά σε όλη την ομάδα.  Εγώ από τη δική μου τη μεριά προσπαθώ πάντα να βοηθώ την ομάδα μου όσο το δυνατό περισσότερο. Πιστεύω ότι έχω μια σταθερή απόδοση τα τελευταία χρόνια όμως πάντα υπάρχουν τα περιθώρια βελτίωσης μέσα από την σκληρή δουλειά.

-Πολλές φορές σκόραρες σε κάποια ματς, πως είναι για έναν τερματοφύλακα στο φούτσαλ να σκοράρει;

Σίγουρα το συναίσθημα είναι ωραίο όταν σκοράρεις.  Στο άθλημά μας όμως δεν είναι τόσο ασυνήθιστο λόγω και των τακτικών που εφαρμόζονται όπως επίσης και της συμμετοχής των τερματοφυλάκων στο παιχνίδι των ομάδων τους.

-Το σχόλιο σου για την Εθνική ομάδα στο φούτσαλ.

Η Εθνική μας ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου.  Έχει δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα και αυτό έχει φέρει και την πρόκριση στην επόμενη φάση, στις τελευταίες μας επίσημες υποχρεώσεις.  Δυστυχώς όμως η πανδημία επηρέασε και αυτό το κομμάτι και έτσι τα παιχνίδια μας που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στις 11 και 16 Απριλίου εναντίον του Ισραήλ αναβλήθηκαν και θα γίνουν πιο μετά.

-Ποιο παιχνίδι ή ποια στιγμή θυμάσαι περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια;

Όλα αυτά τα χρόνια έχω να θυμάμαι πολλές όμορφες στιγμές.  Σίγουρα όλες οι επιτυχίες των ομάδων μου, οι τίτλοι με την Ομόνοια πέρσι ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό και φυσικά οι επιτυχίες με την εθνική ομάδα.

-Για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, τι περιμένεις, όταν με το καλό επαναρχίσει;

Μακάρι να ξαναρχίσει. Περιμένω να δω τη βασίλισσα στο θρόνο της!

-Το σχόλιο σου για την πολύ καλή φετινή πορεία της Ομόνοιας και το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή.

Περιμέναμε αυτή τη χρονιά πολλά χρόνια τώρα. Η φετινή Ομόνοια φτιάχτηκε για μεγάλα πράγματα. Βρίσκεται δίκαια στην κορυφή του πρωταθλήματος, παίζει ποδόσφαιρο το οποίο απολαμβάνεις και είναι σταθερή στην μεσοαμυντική της συμπεριφορά.

-Αν τελικά γίνουν οι αγώνες πιστεύεις ότι μπορεί η Ομόνοια να κατακτήσετε τον τίτλο μετά από 10 χρόνια;

Είμαι σίγουρος ότι η Ομόνοια μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο.  Δεν βρίσκω λόγο να μην μπορεί να το κάνει.  Οι αριθμοί είναι εκεί και η ομάδα έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς σε αγώνες με αντιπάλους της πρώτης εξάδας.

-Όπως γνωρίζω ασχολείσαι και με την προπονητική. Θα δούμε στο μέλλον νέους… Σκαμπύλιδες σε φούτσαλ και ποδόσφαιρο;

Είναι αλήθεια ότι ασχολούμαι με την προπονητική.  Είναι κάτι το οποίο λατρεύω να κάνω. Προσπαθώ μέσα από τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου να μεταφέρω στα παιδιά όλα εκείνα τα οποία θα τα κάνουν να αγαπήσουν το άθλημα, να διαμορφώσουν σωστό χαρακτήρα και φυσικά να αναπτύξουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο. Εύχομαι οι ομάδες μας να αξιοποιήσουν το άθλημα του futsal και τα χαρακτηριστικά του για την ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών τους και μακάρι να δούμε αρκετούς Κύπριους στο μέλλον να αγωνίζονται στις ομάδες τους.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην Γρηγορία Φραντζή