Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ήττα για την Εθνική Νεανίδων, βασική η Αστανιού

Ήττα για την Εθνική Νεανίδων, βασική η Αστανιού


Βαριά ήττα με 8-0 γνώρισε η Εθνική Νεανίδων κόντρα στην Αγγλία, στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U19. Η ποδοσφαιρίστρια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Μαρία Αστανιού, ξεκίνησε βασική την αναμέτρηση και αντικαταστάθηκε στο 83ο λεπτό.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΚΟΠ:

Την ήττα γνώρισε στη σημερινή πρεμιέρα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων.

Η Κύπρος σε αγώνα που έγινε στο Μογκίλεφ της Λευκορωσίας, ηττήθηκε από την Αγγλία, το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο μας, με σκορ 8-0.

Οι διεθνείς μας ποδοσφαιρίστριες προσπάθησαν φιλότιμα απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα όπως είναι η Αγγλία και παρά την ήττα, με το πάθος που επέδειξαν αλλά και την αγωνιστική τους πειθαρχία, έδειξαν πως μπορούμε να προσβλέπουμε σε καλύτερη συνέχεια.

Η Αγγλία, παραδοσιακά πρωταγωνιστής στις διεθνείς διοργανώσεις σε αυτές τις ηλικίες αλλά και σε επίπεδο γυναικών, άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό, στο 12ο πέτυχε δεύτερο γκολ με πέναλτι και στο 25ο λεπτό έφτασε στο 3-0. Στο 31ο λεπτό η Αγγλία πέτυχε το 4-0, αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αντίπαλη ομάδα διατήρησε πάλι την πρωτοβουλία με αποτέλεσμα στο 62’ να γίνει το 5-0, στο 78’ το 6-0 για να ακολουθήσουν δύο τέρματα στα τελευταία στάδια του αγώνα. Στο 90ο λεπτό έγινε το 7-0 και στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το 8-0.

Κύπρος: Ιωάννου, Σιακαλλή (58′ Ξενοφώντος), Ζωρζή, Ε. Μιχαήλ (83′ Αριστείδου), Αριστοδήμου, Ε. Ανδρέου, Μακρή, Χρυσοστόμου (46′ Μεσημέρη), Αστανιού (83′ Χριστοφή), Αδάμου (66′ Κουππή), Ζαχαρίου.

«Οι ποδοσφαιρίστριες μας πάλεψαν το παιχνίδι, είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια που κατέβαλαν αλλά και την αγωνιστική τους πειθαρχία. Χάσαμε από ένα ανώτερο και πολύ δυνατό αντίπαλο, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για τα επόμενα παιχνίδια.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε πιο ανταγωνιστικό σύνολο και να γίνουμε πιο διεκδικητικοί για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για βαθμολογικό κέρδος σε αυτή τη διοργάνωση», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ μετά το τέλος του αγώνα η Ομοσπονδιακή μας προπονήτρια Ιουλία Παναγιώτου.

Η Κύπρος συμμετέχει στον ενδέκατο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τη Λευκορωσία, την Σερβία και τη Λευκορωσία, που θα φιλοξενήσει όλους τους αγώνες.

Σήμερα και ώρα 18:00, για τον όμιλο μας θα διεξαχθεί επίσης ο αγώνας της Λευκορωσίας με την Σερβία.

Η δεύτερη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Σερβία – Κύπρος (ώρα 12:00 μεσημέρι) και Λευκορωσία – Αγγλία (18:00).

Το φινάλε είναι προγραμματισμένο για τις 8 Οκτωβρίου και τότε θα διεξαχθούν οι αγώνες Λευκορωσία – Κύπρος (ώρα 14:00) και Σερβία – Αγγλία (ώρα 14:00).

Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των δώδεκα ομίλων, σύνολο 28.