Home TOP NEWS Κωνσταντίνα Ξυλούρη: “Η κατάκτηση του κυπέλλου μια από τις πιο σημαντικές στιγμές...

Κωνσταντίνα Ξυλούρη: “Η κατάκτηση του κυπέλλου μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου”

Η ποδοσφαιρίστρια της Γυναικείας ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Κωνσταντίνα Ξυλούρη, παραχώρησε συνέντευξη στην Ελλαδική ιστοσελίδα prismasport.gr. Η ποδοσφαιρίστρια της ομάδας μας, αναφέρθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ, στην κατάκτηση του κυπέλλου και σε άλλα πολλά.


Αναλυτικά:

Η Κωνσταντίνα Ξυλούρη ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Εργοτέλη και μετά από μια διαχρονική, ανοδική πορεία διακρίνεται στην Κύπρο με τη φανέλα της Ομόνοιας Λευκωσίας.

Η Ηρακλειώτισσα παίκτρια που σπουδάζει στην Κύπρο έζησε μια από τις πιο μεγάλες στιγμές της καριέρας της, καθώς η ομάδα της κατέκτησε το πρώτο κύπελλο γυναικών στην ιστορία της! Η κανονική διάρκεια του τελικού κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, στον οποίο αγωνίστηκε και τα 120 λεπτά, έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα, όπως και η παράταση και στα πέναλτι η Ομόνοια επικράτησε με 4-3.

Η Κωνσταντίνα Ξυλούρη μετακόμισε από τον Εργοτέλη στην ομάδα της Κύπρου στις 4/10/2018 και αποτελεί σημαντικό στέλεχος του ρόστερ. Η 21χρονη ικανή αμυντικός μίλησε στο Prismasport.gr για την φετινή χρονιά στην Ομόνοια, για τη ζωή στην Κύπρο και για τον Εργοτέλη.

-Η φετινή χρονιά με την φανέλα της Ομόνοιας στέφθηκε με επιτυχία, καθώς αναδείχθηκε κυπελλούχος Κύπρου. Τα συναισθήματα σου για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Σίγουρα η φετινή χρόνια έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού καταφέραμε να κερδίσουμε το τρόπαιο απέναντι σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες του Κυπριακού πρωταθλήματος. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενες και περήφανες, αφού ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Για μένα προσωπικά αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου, η οποία ήταν γεμάτη με πρωτόγνωρα και ανάμεικτα συναισθήματα και αυτό γιατί η ανταμοιβή που νιώσαμε για τους κόπους και τις θυσίες όλης της χρονιάς ήταν τεράστια».

-Παρακολουθείς το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο; Ποιες είναι οι διαφορές με τα πρωταθλήματα της Κύπρου;

«Σαφώς και παρακολουθώ τα δεδομένα του γυναικείου ελληνικού ποδοσφαίρου υποστηρίζοντας βέβαια την ομάδα του Εργοτέλη, εφόσον είναι η ομάδα από όπου ξεκίνησα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα στην Α΄ κατηγορία Γυναικών και επιπλέον εκπροσωπεί επάξια τον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Στο πρωτάθλημα της Κύπρου σε αντίθεση με αυτό της Ελλάδας, υπάρχει διαφορετική νοοτροπία και περισσότερος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως γίνονται μεταγραφές με ξένες παίκτριες που ανεβάζουν κατά πολύ το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Επιπλέον, οι αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις της Κύπρου είναι ανώτερες σε σύγκριση με αυτές που παρέχονται στην Ελλάδα και το γεγονός αυτό ωφελεί αυτόματα και τις παίκτριες. Ακόμη, η προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο διαφέρει κατά πολύ, αφού κάθε Κυριακή γίνεται μετάδοση ενός γυναικείου ποδοσφαιρικού αγώνα μέσω γνωστού συνδρομητικού σταθμού».

-Στον Εργοτέλη έκανες τα πρώτα σου βήματα και αναδείχτηκες. Τι σημαίνει για σένα;

«Αν και σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ακαδημίες με αγόρια, για ευνόητους λόγους στην ηλικία των 13 χρόνων αποφάσισα να συνεχίσω στην ακαδημία κοριτσιών του Εργοτέλη, όπου από τον πρώτο κιόλας χρόνο μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα έγινα μέλος της Γυναικείας ομάδας του Εργοτέλη όπου και αποτέλεσα μέρος του ρόστερ στην Α΄ κατηγορία. Στην συνέχεια ήρθαν και άλλες διακρίσεις όπως ήταν αυτή της κλίσης στην Εθνική Κορασίδων και Νεανίδων.

Μέσα από αυτή την οικογένεια έλαβα πολλά σημαντικά πράγματα, μου δημιουργήθηκαν πολλά συναισθήματα με το κυριότερο εξ αυτών να είναι η περηφάνια και αυτό γιατί καταφέραμε να είμαστε ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα. Έτσι έφυγα με το κεφάλι ψηλά αφήνοντας την ομάδα αυτήν εκεί που άνηκε».

-Θα παρότρυνες τα κορίτσια να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, τι θεωρείς έχεις εσύ αποκομίσει με την ενασχόληση σου;

«Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων, αφού αποτελεί το πιο δημοφιλές άθλημα στο κόσμο. Παρά το γεγονός πως είναι ανδροκρατούμενο, τα τελευταία χρόνια όλο ένα και περισσότερες κοπέλες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον από μικρή κιόλας ηλικία.

Αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένο γυναικείο σπορ στην Ελλάδα και στην Κύπρο, το επίπεδο εξελίσσεται ραγδαία. Και αυτό γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό άθλημα που χρειάζεται πάθος και όποιος έχει πάθος μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο.

Για μένα αποτελεί πλέον ένα τρόπο ζωής και μέσα από αυτό έχω μάθει πως με σκληρή δουλειά, επιμονή, υπομονή και θέληση μπορείς να πετύχεις όλους σου τους στόχους και τα όνειρα».

-Πώς είναι η ζωή στην Κύπρο, πώς περνάς την καθημερινότητα σου;

«Το 2018 μετακόμισα στην Κύπρο λόγω σπουδών στο τμήμα της Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η σχολή αυτή μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό δείχνω τόση αφοσίωση. Την ίδια χρόνια εντάχθηκα στην γυναικεία ομάδα της Ομόνοια, η οποία με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ταυτόχρονα, συνέχισα τις προπονήσεις στο καράτε, την δεύτερη μου αγάπη λαμβάνοντας διακρίσεις και σε Παγκύπριο πρωτάθλημα. Για να μπορέσω, λοιπόν, να αφιερώνω τον απαιτούμενο χρόνο τόσο στη μελέτη όσο και τις προπονήσεις, ο σχεδιασμός και η οργάνωση ενός σωστού προγράμματος είναι υψίστης σημασίας για να μπορέσω ανταποκριθώ στις ανάγκες του Πανεπιστημίου αλλά και στον πρωταθλητισμό».