Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Τα οφέλη για τα παιδιά που ασχολούνται με την ποδηλασία

Τα οφέλη για τα παιδιά που ασχολούνται με την ποδηλασία

 


Δημοσιεύουμε ένα κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα του τμήματος ποδηλασίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με θέμα τα οφέλη για την υγεία των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα. Αναλυτικά:

ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΕΡΓΑ:
Η αδράνεια μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα θέματα υγείας, όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά, ειδικά εκείνα που περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, κολλούν στις κινητές συσκευές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας επιδημίας παχυσαρκίας. Η ποδηλασία είναι η πιο συγκρατημένη μορφή άσκησης που είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα παιδιά.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ:
Η παιδική παχυσαρκία είναι μια μεγάλη ανησυχία για τους περισσότερους γονείς. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ποδηλασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσtει αυτό το πρόβλημα γιατί διατηρεί το παιδί ενεργό. Τα περισσότερα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν πολύ εύκολα αυτό το άθλημα και δεν ασκούν υπερβολική πίεση στα γόνατα. Ακόμη και εκείνοι που θέλουν να χάσουν ένα σημαντικό μέρος του σωματικού λίπους μπορούν να εμπιστευτούν και να εξασκήσουν αυτό το άθλημα, τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ:
Η ποδηλασία περιλαμβάνει τις μεγάλες μυϊκές ομάδες στα πόδια, αυξάνοντας έτσι τον καρδιακό ρυθμό ενώ παράλληλα αυξάνει την αντοχή των παιδιών.

ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ:
Η ποδηλασία θεωρείται από πολλούς ανθρώπους ως προπόνηση για τα πόδια. Όμως, ενισχύει πραγματικά ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του πυρήνα των ποδηλατών. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλες δραστηριότητες προπόνησης για την οικοδόμηση δύναμης, οι οποίες είναι υπερβολικά έντονες για μικρά παιδιά, η ποδηλασία χτίζει τους μυς σταδιακά.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ:
Ένα άλλο όφελος για την υγεία που παρέχεται από την ποδηλασία είναι μια ώθηση στην αυτοπεποίθηση. Επιτρέπει στα παιδιά να συνειδητοποιήσουν περισσότερο το δικό τους σώμα, ενώ αισθάνονται λιγότερο εκφοβισμένοι από τους συνομηλίκους τους και το περιβάλλον τους.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να γυμνάζονται σωστά και ασφαλισμένα κάτω από την καθοδήγηση εγκεκριμένων προπονητών.

Για εγγραφές και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 97609701/99671512 .