Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Κοντά στο χρυσό μετάλλιο Πετρακίδης, Σάββα και Αλεξίου

Κοντά στο χρυσό μετάλλιο Πετρακίδης, Σάββα και Αλεξίου


Η Εθνική μας ομάδα των ανδρών παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ καθάρισε την Σκωτία με 3-0 σετ και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου το οποίο θα της δώσει το εισιτήριο πρόκρισης για τον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Οι παίκτες του Δεληκώστα ανταποκρίθηκαν στις δυσκολίες του αγώνα και το απέδειξαν στις δύσκολες στιγμές που είχε η ομάδα μας ιδιαίτερα στο πρώτο σετ.


Στο πρώτο σετ η Κύπρος είχε συνεχώς τον έλεγχο του και προηγήθηκε με 20-15. Όμως η Σκωτία κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά στο σκορ 22-21 και το ματς να πάρει μια άγρια ομορφιά και το σετ παιζόταν πόντο με πόντο. Ευτύχησε η Κύπρος να επικρατήσει με 28-26.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του παιγνιδιού άλλαξε. Η Σκωτία ήταν η ομάδα που πατούσε πιο γερά μέσα στο γήπεδο και φυσικά είχε και γερό προβάδισμα 17-12.
Η Κύπρος με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ 19-18 και στη συνέχεια να διατηρεί μια διαφορά δύο πόντων και ολοκλήρωσε την κατάκτηση του σετ με 25-22.

Με τον αέρα του 2-0 οι παίκτες του Δεληκώστα (καθοδηγούσε άψογα την ομάδα του) ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους και πήραν σοβαρό προβάδισμα 7-2, 14-8 και 18-10. Η Σκωτία έκανε μια προσπάθεια να ξαναμπεί στον αγώνα αλλά οι παίκτες του Δεληκώστα είχαν τον έλεγχο του αγώνα και κέρδισαν το σετ με 25-19 και τον αγώνα με 3-0. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής ανέφερε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας: «Σε ένα σημαντικό παιγνίδι παίξαμε αρκετά καλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Κάναμε τη διαφορά όταν είχαμε το σερβίς και εκεί κρίθηκε η αναμέτρηση. Θέλουμε άλλη μια νίκη για να κλείσουμε ένα κύκλο με απόλυτη επιτυχία.», εννοώντας βέβαια την και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους πρόσφατους ΑΜΚΕ.

ΚΥΠΡΟΣ (Κώστας Δελκώστας): Οικονομίδης (4πόντοι), Κολάς(11), Πετρακίδης(10), Αλεξίου(8), Παφίτης(3), Γεωργίου(20) (λίμπερο) Παπαχριστοδούλου (Σάββα, Κοντός, Χρυσοστόμου)

ΣΚΩΤΙΑ: (Σάϊμον Λόφτους): Γουωτ(1), Γκλίσοφ(8), Μιντζιμρπόντσκι(1), Ιστετ(3), Κούκ(5), ΜακΓκίβερν(9) (λίμπερο) ΜακΓκουίγκαν (Τζάϊλς, ΜακΧάρτι(13), Γκρήν(3), Γκάλογουεη(5), Κάλντγουελ(1))

Στον άλλο αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής το Λουξεμβούργο επικράτησε πολύ εύκολα του Σαν Μαρίνο με 3-0 σετ.
Αύριο ολοκληρώνεται η διοργάνωση με δύο αγώνες. Στις 4.00μ.μ. Το Σαν Μαρίνο αντιμετωπίζει την Σκωτία και στις 7.00μ.μ η Κύπρος υποδέχεται το Λουξεμβούργο σε ένα ματς που θα κρίνει το χρυσό μετάλλιο.

Φωτορεπορτάζ: CYPRUS – SCOTLAND

πηγή: ΚΟΠΕ