Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Πρωταθλήτρια Ευρώπης μικρών κρατών η Κύπρος

Πρωταθλήτρια Ευρώπης μικρών κρατών η Κύπρος


Η Εθνική ομάδα βόλεί ανδρών της Κύπρου μετά από νέα σπουδαία εμφάνιση νίκησε με 3-0 σετ (25-18, 25-17, 25-23) το Λουξεμβούργο και αναδείχθηκε πανηγυρικά πρωταθλήτρια Ευρωπης στην κατηγορία των μικρών κρατών.
Δυνατά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες τον αγώνα , οι παίκτες του Δεληκώστα πιο αποφασισμένοι πήραν μια διαφορά ασφαλείας στα μέσα του σετ (18-11) και ολοκλήρωσαν την κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-18.
Στο δεύτερο σετ η Εθνική μας ομάδα παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό βόλεϊ ισοπέδωσαν την αντίπαλη ομάδα κερδίζοντας το σετ με 25-17.
Στο τρίτο σετ το Λουξεμβούργο μπήκε δύνατά και πήρε το αρχικό προβάδισμα στο σετ 8-6. Η Εθνική μας αμόδα αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 10-10 και στη συνέχεια να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο τρίτο σετ με 12-11. Στη συνέχεια το σετ έγινε συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να βρίσκονται συνεχώς κοντά στο σκορ αλλά με το Λουξεμβούργο να έχει την πρωτοπορία συνεχώς. Οι παίκτες του Δεληκώστα πάλεψαν γερά το σετ και πέρασαν στο πιο κρίσιμο σημείο του μπροστά 23-22 και κατέκτησε και το τρίτο σετ με 25-23 κερδίζοντας έτσι τον αγώνα με 3-0 σετ και μαζί και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα μικρά κράτη αλλά και ταυτόχρονα την μεγάλη πρόκριση της σε όμιλο της τρίτης φάσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

ΚΥΠΡΟΣ (Κώστας Δεληκώστας): Κολάς (9), Γεωργίου (21), Πετρακίδης (11), Αλεξίου (8), Οικονομίδης (5), Χρυσοστόμου (2), libero: Παπαχριστοδούλου. (Κοντός, Σάββα).
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Μπόκχαρντ Ντίς): Μάρολντ (18), Μπράας (4), Λούξ (4), Λέντζ (6), Στούτζ (2), Λαβέρντ (3), libero: Χούσι. (Ρουσλίκι 4, Βοσάλιο 4).

Στον αγώνα που προηγήθηκε η Σκωτία επιβλήθηκε του Σαν Μαρίνο με 3-0 σετ και πήρε την δεύτερη θέση ενώ το Λουξεμβούργο περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Τελική κατάταξη: Κύπρος 9β, Σκωτία 6β., Λουξεμβούργο 3β., Σαν Μαρίνο 0β.

πηγή: cfa