Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ “Έτοιμες να δώσουμε κατάθεση στην αστυνομία”

“Έτοιμες να δώσουμε κατάθεση στην αστυνομία”

image


AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

      Με την ευκαιρία του αγώνα βόλεϋ μεταξύ Ανόρθωσης – Ομόνοιας που έγινε στο Θεμιστόκλειο την περασμένη Παρασκευή, ο Ομιλος Γυναικών της Ομόνοιας καταδικάζει τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο τέλος του αγώνα και θα ήθελε να παραθέσει τα πραγματικά γεγονότα, όπως αυτά συνέβησαν.     
     
Καταρχήν, λόγω της απαγόρευσης μεταφοράς φιλάθλων, στο γήπεδο υπήρχαν μόνο 27 άτομα τα οποία ήταν δηλωμένα στη λίστα με το ονοματεπώνυμο τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τους 27, οι 10 ήταν κοπέλες του δικού μας ομίλου. Μόλις τέλειωσε ο αγώνας κάποιοι παράγοντες της Ανόρθωσης επιτέθηκαν φραστικά σε άτομα της Ομόνοιας και έπειτα, δεχτήκαμε μαζική επίθεση από τους οπαδούς της Ανόρθωσης από 3 πλευρές!!! Από έξω, μας έριχναν πέτρες και έσπαζαν τα τζάμια τα οποία ήταν από πάνω μας, από δεξιά μέσω του γηπέδου και από αριστερά μέσω της κερκίδας των επισήμων.  Κρατούσαν σιδερολοστούς, καρέκλες, πέτρες, γυαλιά και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να… φανταστεί! Εμείς οι κοπέλες προσπαθήσαμε να προστατευτούμε κατεβαίνοντας κάτω από την κερκίδα… Η αστυνομία που είχε καθήκον να μας προστατεύσει ήταν πραγματικά ανύπαρκτη!!! Υπήρχαν μόνον 4 αστυνομικοί που απλά παρακολουθούσαν την κατάσταση και δεν έκαναν απολύτως τίποτα! Είχαμε ήδη δύο οπαδούς μας τραυματίες και όλα έδειχναν ότι κανείς μας δε θα έφευγε όρθιος από εκεί μέσα. Ήμασταν σίγουρες ότι θα είχαμε νεκρούς. Τότε, και προς μεγάλην μας ανακούφιση, αντιληφθήκαμε ότι έφτασαν για να μας προστατεύσουν δικά μας παιδιά τα οποία ειδοποιήθηκαν από δικό μας τηλεφώνημα και ήρθαν στο χώρο. Ειλικρινά, αν δεν ήταν αυτά τα παιδιά για να αναγκάσουν τους οπαδούς της Ανόρθωσης να τραπούν σε φυγή, δε ξέρω που θα ήμασταν τώρα!!!!! ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ … ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ! Όσο για την αστυνομία …. δυστυχώς…. ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!!!  Απέτυχαν παταγωδώς να μας προστατεύσουν. Δεχόμασταν μαζική επίθεση, δεχόμασταν πέτρες, καρέκλες και ένα σωρό άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικοί μας έλεγαν να ηρεμήσουμε! Και αναρωτιώμασταν…Πού πάμε;;;;;; Και όλ’αυτά χωρίς καν κανείς από εμάς να προκαλέσει! Παίχτες, προπονητής, παράγοντες του βόλεϋ συμπεριφερθήκαμε όλοι άψογα, παρά τις όποιες προκλήσεις δεχτήκαμε!
     
Έχουμε μάθει ότι έχουν συλληφθεί και κρατούνται 11 άτομα. Θεωρούμε αδιανόητο άτομα που ήρθαν να μας προστατεύσουν από τους 200 περίπου μενόμενους οπαδούς της Ανόρθωσης, να παρουσιάζονται φταίχτες.     
Η αυτοάμυνα δεν είναι ούτε μπορεί να παρουσιάζεται ως έγκλημα!!! Είμαστε έτοιμες να δώσουμε κατάθεση στην αστυνομία για ό,τι είδαμε, βιώσαμε και ακούσαμε γιατί 10 από εμάς ήμασταν εκεί και ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι θα ήμασταν νοσοκομείο ή νεκρές αν δεν έρχονταν για να μας προστατεύσουν.
     
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου