Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Ξέσπασμα Αχ.Πετρακίδη: “Παράκληση από όλους – Ελάτε στο κλειστό”

Ξέσπασμα Αχ.Πετρακίδη: “Παράκληση από όλους – Ελάτε στο κλειστό”

volley-pafiakos-15-2-16 (11)


Δημόσια την στεναχώρια όλων στο πετοσφαιρικό μας τμήμα, ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει ο Αχιλλέας Πετρακίδης, μετά τη νέα νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο κόσμος δεν έχει αγκαλιάσει την αλάνθαστη προσπάθεια μία ομάδας μοντέλο και αυτό πληγώνει τους αθλητές του τριφυλλιού.

Διαβάστε τη γραπτή επιστολή που στάλθηκε από τον Αχιλλέα:

«Έπειτα από έντονες σκέψεις και προβληματισμούς, νιώθω άμεσα την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την στεναχώρια, τόσο εμένα αλλά και των συμπαικτών μου, για την μηδαμινή στήριξη που λαμβάνουμε από τον κόσμο μας.

Φίλε και οπαδέ της Ομόνοιας, δεν χρειάζεται να σκαλίσουμε και πολύ το πρόσφατο παρελθόν για να ανακαλύψουμε ότι το Τμήμα Πετόσφαιρας της Ομόνοιας ήταν σχεδόν υπό διάλυση και συντηρείτο με τα απολύτως απαραίτητα και ενίοτε ούτε καν με αυτά. Αυτό που κράτησε εν ζωή το Τμήμα, ήταν κυρίως η αγάπη από τους πετοσφαιριστές της, τα δικά της παιδιά. Ομονοιάτες, που χωρίς τα βασικά, αγωνίζονταν για την τιμή της φανέλας, για την αγαπημένη τους Ομόνοια.

Παρότι τα χρόνια περνούσαν και δεν υπήρχε η παραμικρή στήριξη προς το Τμήμα, εντούτοις καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα ζωντανή, αντιμετωπίζοντας και επιλύοντας πολλές φορές τα προβλήματα εμείς οι ίδιοι οι πετοσφαιριστές. Και παρά τις δυσκολίες και αντιξοότητες, καταφέραμε να κατακτήσουμε 2 φορές το Κύπελλο Κύπρου (2006,2009) και να φθάσουμε άλλη μια στον τελικό (2011), κρατώντας την σημαία της Ομόνοιας ψηλά και περήφανα.

Πριν από 3 χρόνια, όλα έμελλε να αλλάξουν, όταν και ανέλαβε προπονητής ο φίλος και μέχρι πρότινος συμπαίκτης μας Σάββας Σάββα. Με την αμέριστη συμβολή του και την έλευση νέων ανθρώπων στο Συμβούλιο της Πετόσφαιρας, ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια νέα προσπάθεια με μοναδικό και αποδεκτό στόχο, να χτίσουμε μια νέα Ομόνοια. Μια Ομόνοια ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, όπως της αξίζει!

Βελτιώθηκε σημαντικά το οικονομικό, ενισχυθήκαμε με ξένους πετοσφαιριστές και άρχισαν τα πάντα να θυμίζουν ΟΜΑΔΑ. Μια ομάδα, που το 2013-14, έχασε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στις λεπτομέρειες. Παρά την απογοήτευση όλοι πείσμωσαν για να συνεχίσουμε περήφανα και δυνατά όπως προστάζει η Ομονοιάτικη ιδέα. Αποκομίσαμε πολλά και χτίσαμε πάνω σε στέρεες βάσεις, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η ομάδα να συνεχίσει σε πορείες Πρωταθλητισμού.

Έτσι και έγινε. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η ομάδα πιο έτοιμη από ποτέ, καταφέρνει να κερδίσει το Super Cup αλλά και να ανακηρυχθεί πανάξια ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Κύπρου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έφτασε μια ανάσα κοντά στο triple και βάζει ολοένα και πιο υψηλούς στόχους.

Με την Ομόνοια να καθιερώνεται πλέον στις μεγάλες δυνάμεις του χώρου και χρόνο με το χρόνο να βελτιώνεται, καταφέρνει να κερδίσει εκ νέου το Super Cup, ανακηρύσσεται 3η καλύτερη ομάδα σε όλα τα αθλήματα για το έτος 2015και μετρά μέχρι σήμερα 17 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις, καθιστώντας την το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και αναγκάζει την Πετοσφαιρική Κύπρο να υποκλιθεί στην ανωτερότητα της.

Παρ΄ όλα αυτά κάτι μας λείπει! Δεν νοείται ομάδα χωρίς κόσμο στο γήπεδο και το κυριότερο ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίς τον κόσμο της.

Τι άλλο θα πρέπει να αποδείξει αυτή η ομάδα για να κερδίσει τους οπαδούς της; Τι άλλο για να μπορέσει να φέρει τον Ομονοιάτη στο γήπεδο; Πραγματικά μας στεναχωρεί που παίζουμε μπροστά σε άδειες κερκίδες και εξαρτάται η προσέλευση του κόσμου μας από τις πορείες των άλλων Τμημάτων.

Παράκληση από όλους όσους αποτελούν την ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ προς τον τεράστιο κόσμο της Ομόνοιας όπως μας στηρίξει με την παρουσία του και να μας δώσει δύναμη και ώθηση να κρατήσουμε την Ομόνοια μας ψηλά! Εκεί που της αξίζει να την βλέπει ο κάθε Ομονοιάτης και να νιώθει περηφάνια. Ελάτε να πορευτούμε ΜΑΖΙ για το υπόλοιπο της περιόδου, πανηγυρίζοντας νίκες και τίτλους.

Για μας, το έμβλημα στο στήθος είναι πιο σημαντικό από το όνομα που αναγράφεται πίσω στην πλάτη και όπως εύστοχα λέει ένας φίλος και πιστός οπαδός μας, ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ!»