Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Σάββας Σάββα: Η εμπειρία και η ποιότητα μάς έδωσε τους τρεις τίτλους

Σάββας Σάββα: Η εμπειρία και η ποιότητα μάς έδωσε τους τρεις τίτλους


Ασύλληπτο ρεκόρ για τον 44χρονο κόουτς με 233 νίκες σε 273 αγώνες

Ο χαρακτηρισμός προπονητής των τίτλων ταιριάζει γάντι στον προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Σάββα Σάββα. Ο κόουτς των πρασίνων κατέκτησε και τους φετινούς τίτλους. Ο κόουτς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ διαθέτει ένα ασύλληπτο ρεκόρ με 233 νίκες σε 273 αγώνες. Ο Σάββας Σάββα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ για την επιτυχία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

O προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Σάββας Σάββα ανέφερε ότι η επιτυχία βασίστηκε στην πολλή δουλειά που κάναμε τα τελευταία χρόνια και στο σταθερό κορμό που διαθέτει η ομάδα μας. Ακόμα διαθέτουμε ένα σταθερό προπονητικό τιμ τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω. Ο κόουτς ευχαρίστησε τους πετοσφαιριστές του και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που επιλύει κάθε πρόβλημα για να δουλεύει η ομάδα καλά.

Απαντώντας στο ερώτημα ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή στο φετινό πρωτάθλημα που έκρινε τον τίτλο ήταν σύμφωνα με τον προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο αγώνας με την Ένωση ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ που η ομάδα το έχανε 0-2 και το γύρισε κερδίζοντας 3-2. Η ομάδα έδειξε τη δυναμική της στις νίκες με τη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ δυο φορές, και  την ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ αγώνες που έδωσαν αυτοπεποίθηση στην ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα.

Η ομάδα δεν καταλαβαίνει από έδρες

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε πανηγυρικά το Κύπελλο κερδίζοντας τον Kuutio Homes ΠΑΦΙΑΚΟ μέσα στην Κλειστή Αίθουσα ΑΦΡΟΔΙΤΗ. Ο Σάββας Σάββα τόνισε ότι η ομάδα έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες. Από τη στιγμή που η απόφαση της Ομοσπονδίας ήταν να γίνει ο Τελικός στην Πάφο δεν είχαμε επιλογή παρά να παίξουμε εκεί. Σύμφωνα με τον κόουτς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στους κρίσιμους πόντους μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουμε άλλο ένα Κύπελλο.

Πολλά παιχνίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ τα κέρδισε στο τάί-μπρέικ τη φετινή σεζόν. Ο Σάββας Σάββα εξήγησε το λόγο: Kάθε ομάδα που παίζει με την ΟΜΟΝΟΙΑ δίνει τον καλύτερό της εαυτό, ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ  δεν παρουσιαζόμαστε τόσο καλοί, αλλά στο τέλος μιλούσε η ποιότητα και κατακτούσαμε τις νίκες.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε φοβερή πορεία στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την περσινή σεζόν φθάνοντας στους 8. Στη λήξασα σεζόν οι πράσινοι δεν τα κατάφεραν να προκριθούν. Σύμφωνα με τον Σάββα Σάββα, αυτό που έγινε την περσινή περίοδο είναι δύσκολο να συμβεί ξανά. Ο κόουτς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τόνισε ότι για να πετύχεις πρωταγωνιστική πορεία στην Ευρώπη πρέπει να βοηθηθείς και από την κλήρωση. Όπως ανέφερε ο Σάββας Σάββα οι πόντοι (το ranking) που διαθέτει η ΟΜΟΝΟΙΑ στη CEV μας βοηθά για μια καλή κλήρωση.

Για τη φετινή πορεία στην Ευρώπη ο κόουτς Σάββας Σάββα ανέφερε ότι ο φετινός αποκλεισμός στοίχισε στην ομάδα αλλά οι παίκτες είναι ποιοτικοί και έμπειροι με αποτέλεσμα στο τέλος η ομάδα να κατακτήσει τους τίτλους.

Ενόψει της νέας σεζόν ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανέφερε ο προγραμματισμός δεν σταματά ποτέ και υπάρχει το πλάνο στη βάση και της ανάλυσης που γίνεται για τη στελέχωση και ενδυνάμωση της ομάδας.Στόχος είναι να βγάλουμε παίκτες από την Ακαδημία μας για να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα μας.

Μιλώντας για τον εαυτό του ο πετυχημένος κόουτς ανέφερε ότι η εμπειρία που απέκτησε μέσα από τα χρόνια βοηθήθηκε τόσο σαν άνθρωπο όσο και σαν προπονητή.

Ο Σάββας Σάββα δεν παρέλειψε να αναφέρει  εάν σκέφτεται την καριέρα στο εξωτερικό ανέφερε ότι λόγω οικογένειας είναι δύσκολο σχεδόν ακατόρθωτο άνκαι θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα πρωτάθλημα στο εξωτερικό. Ο στόχος που έθεσε είναι να κατακτήσει όσους παραπάνω τίτλους μπορεί.

Ο 44χρονος σπουδαίος προπονητής διαθέτει ένα ασύλληπτο ρεκόρ αφού σε 273 αγώνες με την ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε 233 νίκες. Ο Σάββας Σάββα υποστήριξε ότι τα ρεκόρ είναι για να σπάζουν. Δηλώνει περήφανος για το ρεκόρ παρά το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τους αριθμούς. Ο Σάββας Σάββα στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχασε 15 αγώνες πρωταθλήματος, έξι αγώνες Κυπέλλου, ένα αγώνα Σούπερ Καπ και 18 αγώνες στην Ευρώπη.

Ο Σάββας Σάββα έστειλε μήνυμα στις άλλες ομάδες λέγοντας ότι για να βελτιωθούν και να ανταγωνιστούν την ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να καταλάβουν τον ακριβή λόγο που χάνουν.