Home ΑΡΧΕΙΟ EURO 2016 Ο Γκριεζμάν έστειλε τη Γαλλία στον τελικό

Ο Γκριεζμάν έστειλε τη Γαλλία στον τελικό

france


Με τον Αντουάν Γκριεζμάν να σκοράρει δύο γκολ, η Γαλλία κέρδισε τη Γερμανία 2-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Euro, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία. Οι οικοδεσπότες προηγήθηκαν στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκριεζμάν. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής με κοντινό πλασέ στο 72ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ, φτάνοντας τα έξι γκολ στη διοργάνωση!

Πλέον οι “τρικολόρ” θα έχουν την ευκαιρία την Κυριακή να κατακτήσουν στην έδρα τους τον τίτλο, που εάν τα καταφέρουν θα είναι ο τρίτος στην ιστορία τους. Από την άλλη πλευρά η Πορτογαλία, που έφτασε για δεύτερη φορά σε τελικό, διεκδικεί το πρώτο της τρόπαιο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του είναι αποφασισμένοι για να σηκώσουν την κούπα, όμως ο… “ξενοδόχος” έχει τον πρώτο λόγο!

Για τις δύο ομάδες αγωνίστηκαν οι:
Γερμανία:
Νόιερ, Κίμιχ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ (61′ Μουστάφι), Χέκτορ, Εμρέ Τζαν (67′ Γκέτσε), Σβάινσταϊγκερ (79′ Σανέ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Ντράξλερ, Τόμας Μίλερ.
Γαλλία: Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό, Παγέτ (71′ Καντέ), Γκριεζμάν (92′ Καμπάιγ), Ζιρού (78′ Ζινιάκ).

Τα στιγμιότυπα: