Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Ανοιχτή επιστολή προς ΘΥΡΑ 9

Ανοιχτή επιστολή προς ΘΥΡΑ 9

sak_4706


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Ανοιχτή επιστολή προς ΘΥΡΑ 9
Απευθύνομαι προς εσάς, αφού στο σημείο που έχουμε φτάσει, μόνο εσείς (εμείς δηλαδή) μπορούμε να προστατέψουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αναφέρομαι δυστυχώς στο θέμα της Δικαστικής και των εξοντωτικών ποινών που επιβάλλει κάθε βδομάδα στην ομάδα μας.
Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Σύμφωνα με τους πειθαρχικούς κανονισμούς της ΚΟΠ, στις 6 παραπομπές για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων (συμπεριλ. κροτίδων, φωτοβολίδων κλπ), επιβάλλεται αυτόματα ποινή κεκλεισμένων των θυρών. Και ερωτώ. Δεν μπορούμε να κοντρολάρουμε τους οπαδούς μας, ώστε τις φωτοβολίδες να τις αφήνουμε για τα pre game parties μας, τους πανηγυρισμούς μας εκτός γηπέδου, τις βραδιές στο Fan Club; Αφού βλέπουμε και ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι προκατειλημμένοι απέναντι μας. Γιατί τους δίνουμε την ευκαιρία να μας τιμωρήσουν;
Δεν υπάρχει κανένας οπαδός που να συμφωνεί ότι το άναμμα φωτοβολίδων, εφόσον πρόκειται για την κερκίδα και δεν ρίχνεται στη συνέχεια στο γήπεδο, δεν πρέπει να ποινικοποιείται. Σύμφωνοι. Από τη στιγμή όμως που ο κανονισμός είναι με τέτοιο τρόπο διατυπωμένος, τι καταλαμβαίνουμε να καταδικάζουμε την ομάδα κάθε βδομάδα; Φανταστείτε μόνο για πόσους βαθμούς χάσαμε πέρυσι το πρωτάθλημα. Και φέρτε στο μυαλό τους αγώνες κατάταξης που δώσαμε χωρίς κόσμο. Υπήρχε περίπτωση να χάσω από την Ανόρθωση μέσα στο ΓΣΠ για παράδειγμα με 15-20 χιλιάδες κόσμο;
Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Διαμηνύουμε συνεχώς ότι ο μόνος τρόπος σωτηρίας της Ομόνοιας είναι το άνοιγμα προς τον λαό. Ακούμε για πλάνα εγγραφής μελών και ούτω καθ’ εξής. Για μηνιαίες συνδρομές 20 ευρώ. Δεν είναι κρίμα να δίνουμε από το υστέρημά μας για να καταλήγουν στα χέρια αυτών που μας πολεμούν; Στα ταμεία της ΚΟΠ! Μπορείτε να το δεκτείτε; Και από την άλλη, δεν θα σκεφτεί δυο και τρεις φορές τα 20 ευρώ του, ο οικογενειάρχης που στο πίσω μέρος του μυαλού του θα πει ότι τα χρήματα δεν προορίζονται για τη σωτηρία της ομάδας, αλλά για την καταβολή των προστίμων της ΚΟΠ;
Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να πολεμήσουμε για την τροποποίηση των κανονισμών. Κάποια βήματα έχουν ήδη γίνει. Ο τρόπος όμως δεν είναι να μην εφαρμόζουμε τον κανονισμό, όσο άδικος κι αν είναι. Βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση. Δεν μας παίρνει να τους χαρίζουμε τόσα χρήματα. Προστίματα, απώλειες από εισητήρια, μείωση των διαρκείας διότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι «γιατί να πάρω διαρκείας, αφού οι οργανωμένοι θα τιμωρήσουν την ομάδα και θα χάσω παιχνίδια που θα είναι κεκλεισμένων». Είναι ΚΡΙΜΑ.
Δεν λέω ότι φταίει η Θύρα 9. Προς Θεού. Αυτό που λέω είναι ότι η Θύρα είναι η μόνη που μπορεί να ελέγξει αυτό το φαινόμενο. Οι αελίστες δηλαδή πώς τα κατάφεραν πέρσι; Με τον άλφα ή βήτα τρόπο (ΟΚ βοήθησε και παρασκηνιακά ο Σοφοκλέους) δεν έστειλαν ποτέ την ομάδα τους στη Δικαστική. Ήταν δίπλα της μέχρι το τέλος και την βοήθησαν να κατακτήσει πρωτάθλημα. Ποιοί; Οι αελίστες!
Απευθύνω έκκληση στο συμβούλιο της Θύρας. Δείτε το θέμα ζεστά. Είσαστε οι μόνοι που μπορείτε να αποτρέψετε τις εξοντωτικές τιμωρίες της ομάδας από τη Δικαστική. Στο σημείο που φτάσαμε, και επί του συγκεκριμένου θέματος, περισσότερη δύναμη έχει η Θύρα, το omonoianews και το trifylli, παρά το οποιοδήποτε συμβούλιο ή επώνυμος παράγοντας της ομάδας. Αρχίστε εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου μας. Ούτε ένα σεντ στην Δικαστική. Ούτε ένα σεντ, σε αυτούς που πολεμούν την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ευχαριστώ.
Πάρης Αναστασίου