Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Μερικά καυτά ερωτήματα με πολλούς αποδέκτες

Μερικά καυτά ερωτήματα με πολλούς αποδέκτες

sak_4704


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Προς αιώνιους:
Αλήθεια, ο κόσμος του αιώνιου, έχαψε τόσο εύκολα το, ομολογουμένως καλοστημένο, κουκλοθέατρο που διαδραματίζεται το τελευταίο τριήμερο στο νησί;
Να σας το πω στα ίσια, αν και δεν μου συμφέρει:
Το πόσο εύκολα, σας βάζουν μπροστά τον Ιβάν στα «δύσκολα», μου θυμίζει την ίδια ευκολία που κάθε τρεις και λίγο, ο πανμέγιστος «δικός μας», (μάλλον δικός σας), Δώρος Σεραφείμ,  ξεπέταγε τη μακέτα του ψευδογηπέδου στις Χαλεπιανές.
Ο Τροχός γύρισε, και τώρα εσείς είστε αυτοί που γίνατε ξανά ρεντίκολο του τόπου. Όταν λοιπόν, διανοηθείτε ξανά να αποκαλέσετε όποιονδήποτε άλλο «αρνί», προηγουμένως, ρίχτε μια ματιά στον καθρέφτη  σας.

Στους εαυτούς μας:
Αξιοπρόσεχτη η πορεία της ΑΕΛ. Γεννιούνται πολλά ερωτήματα. Πως μπορεί μια ομάδα που μέχρι τις προάλλες, έπαιζε στις αλάνες των Πλατρών, με την πρώτη ευκαιρία να κερδίζει θέση σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Όπως άλλωστε πέτυχαν και άλλες κωλοπετινίτσες της Κύπρου.
Πως στο διάολο, η ΟΜΟΝΟΙΑ αγκομαχά τόσα χρόνια, απέναντι, σε πολλές φορές, αντιπάλους του κώλου και δεν τα καταφέρνει, είναι εις διπλούν αξιοπρόσεχτο.
Τι να ναι αυτό που μεταφέρεται από 11αδα σε 11αδα..; Φέτος, ολάκερη ομάδα αλλάξαμε, και όμως τα συστατικά της αποτυχίας, μεταφέρονται από χρονιά σε χρονιά, από 11αδα σε 11αδα, από παλιούς παίκτες σε νέους παίκτες…Δεν είναι ότι καίγομαι για την Ευρώπη. Είναι όμως που μας τρώει το μεγάλο ερώτημα. Τι να ναι αυτό που φταίει;

Προς Παράγκα Κυπριακού Ποδοσφαίρου:
Θα αφήσετε άραγε το φετεινό πρωτάθλημα να παιχτεί στα ίσια ή κάτι γνώριζαν οι υπεύθυνοι της ευνοούμενης ομάδας, και δεν την ενίσχυσαν όσο θα έπρεπε;
Πολλές φορές, η ευνοούμενη ομάδα της Κύπρου δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε, και όμως στο τοπικό πρωτάθλημα «η ομάδα εκένταν».
Αν ο προχθεσινός τους, καυλωτικώς όντως, αποκλεισμός, ερμηνευθεί στις τάξεις μας, ως εφησυχασμός, ζήτω που καήκαμε! Η πέτσα μας ξέρει πολύ καλά την πάστα της ευνοούμενης ομάδας, και καλό θα ήταν ο προχθεσινός τους, καυλωτικός again, αποκλεισμός, να μας κρατά σε εγγρήγορση.
Και εμάς τους οπαδούς, αλλά περισσότερο τους …διοικούντες του, μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε, Σωματείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Και μιας και ο λόγος για τους… διοικούντες:
Ένα μεγάλο ερώτημα, τόσο μεγάλο που κοντεύει να με πνίξει, από τη μέρα που μου «καρφώθηκε» στο μυαλό.
Παρατήρησα στην τελευταία Επεισοδιακή Συνεέλευση στο οίκημα της ΠΕΟ, ότι όντως έχουν εγγραφεί αρκετά, «για τα ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΑ δεδομένα», νέα μέλη.
Παραξενεύτηκα, επειδή παρευρέθηκα και σε άλλες Συνελεύσεις… Παρατηρώντας καλύτερα τα… νέα μέλη, διερωτήθηκα που είναι οι φάτσες των παιδιών της 9, που ακόμα αναμένουν στο ακουστικό…
Γιατί σε κάποιους ΝΑΙ ενώ σε κάποιους ΟΧΙ;  Γιατί κάποιοι «είναι παραπάνω ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ από εμάς»; Σε τι υστερούμε εμείς;

Σε πρώην ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, νυν λαστιχάρηες:
Πως να αισθάνθηκε άραγε με τον προχθεσινό, καυλωτικό εις τριπλούν, αποκλεισμό, ο πρώην ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ, νυν λαστιχάρης;
Γνωρίζοντας επιφανειακά το χαρακτήρα του, υποψιάζομαι ότι αυτός θα ονειρευόταν Ευρώπες, ταξιδάκια, shopping therapy, φρουρού και αρώματα καθώς επίσης … αρώματα και φρουφρού…
Μόλις αποχωρούσε από την ομάδα «ο παρόμοιος», την επόμενη ακριβώς χρονιά η ΟΜΟΝΟΙΑ κατακτούσε το Πρωτάθλημα, μετά από 7 επτά στείρα χρόνια.
Το ίδιο γρουσούζηδες κι οι δυο σας! Όπου πάτε και γκαντεμιά… Πάντα τέτοια!