Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Υπάρχει επόμενη μέρα;

Υπάρχει επόμενη μέρα;

lemesos


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Δυστυχώς ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν αντιλαμβάνεται το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας. Δυστυχώς εκτός από τον απλό κόσμο, στον δικό τους κόσμο βρίσκονται και οι ‘’διοικούντες’’.

Θα προσπαθήσω πολύ απλά να σας παραθέσω την σημερινή κατάσταση και αν μπορείτε διαψεύσετε με.

Το συμβούλιο μας αποτελείτο μέχρι πρόσφατα από ένα πρόεδρο που έκανε τα πάντα (αποφάσιζε, έδιωχνε, έφερνε, πλήρωνε, δεν πλήρωνε, δεν μιλούσε, δεν δεν δεν..) και ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανέναν άλλο, διότι οι υπόλοιποι ήταν και είναι διακοσμητικά στοιχεία. Ο πρόεδρος αυτός δημιούργησε το περίφημο χρέος των 26εκ. 13 οφειλές προς αυτόν και 13 οφειλές προς τρίτους. Επίσης δημιούργησε ένα τεράστιο ετήσιο προϋπολογισμό που μας δεσμεύει και για τα επόμενα χρόνια, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν ελλειμματικός κατά μερικά εκατομμύρια. Φέτος μετά και τις ενέργειες του καλοκαιριού, το έλλειμμα θα ήταν ΜΟΝΟ 2εκ, εκτός και αν μπαίναμε ομίλους οπόταν το έλλειμμα θα μειωνόταν αναλόγως.

Μετά την ευρωπαϊκή αποτυχία, ο πρόεδρος αντιλαμβανόμενος ότι θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να βάλει τα 2εκ που δεν θα πάρει από τους ομίλους, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ……ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ.  Τα 13 του, θα πρέπει να τα ξεγράψει, διότι νομικά δεν μπορεί να τα διεκδικήσει και τα φούμαρα περί χαρίσματος κτλ, να τα αφήσει στην πάντα.

Και ερχόμαστε στην σημερινή κατάσταση. Τα υπόλοιπα χρωστούμενα (13εκ), ωριμάζουν (πρέπει δηλαδή να πληρωθούν) σε διαφορετικές χρονικές περιόδους τα αμέσως επόμενα χρόνια.  Φέτος από αυτά τα 13 ξέρουμε ότι τουλάχιστον πρέπει να πληρωθούν τα 2, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ (ΜΙΣΘΟΙ ΠΑΙΚΤΩΝ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΤΛ).

Ρωτώ λοιπόν.

Πως μπορεί κάποιος να είναι τόσο μα τόσο αφελής που να πιστεύει ότι τα άτομα που αποτελούν αυτήν την στιγμή την διοίκηση του σωματείου και είναι άτολμα, χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις, καθόλου επικοινωνιακά, χωρίς το παραμικρό ηγετικό χάρισμα, μπορούν να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για εξεύρεση του σχετικού ποσού.

Πως μπορεί κάποιος να είναι τόσο μα τόσο αφελής που να πιστεύει ότι τα άτομα που αποτελούν αυτήν την στιγμή την διοίκηση του σωματείου και είναι άτολμα, χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις, καθόλου επικοινωνιακά, χωρίς το παραμικρό ηγετικό χάρισμα, μπορούν σε χρόνο ρεκόρ να βγουν στον κόσμο για εξεύρεση του σχετικού ποσού;

Πως μπορεί κάποιος να είναι τόσο μα τόσο αφελής που να πιστεύει ότι επιφανεί οικονομικά άτομα, θα θελήσουν να αναλάβουν τέτοια κατάσταση σε περίοδο κρίσης;

Τα ερωτήματα δεν είναι φιλολογικά. Στις 30 του Σεπτέμβρη υπάρχουν τα κριτήρια. Στις 31 Μαρτίου ξανά. Οι μισθοί των παικτών τρέχουν. Οι οφειλές σε παλαιούς ποδοσφαιριστές τρέχουν. Οι συμφωνίες με ΦΠΑ και Φόρο Εισοδήματος εκπνέουν…

Θα δούμε πράγματα για τα οποία θα πληγωθούμε και γεγονότα που θα αλλάξουν το μέγεθος της ομάδας. Αυτοί που τα προκάλεσαν έχουν όνομα και ταυτότητα.

 

Π.Χ.