Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Για να είμαι ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να είμαι αριστερός;

Για να είμαι ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να είμαι αριστερός;

ns014053a


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Μέσα στο κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όπως τον βίωσα στη μέχρι τώρα ζωή μου (Είμαι 38 χρονών), με εντυπωσίασε πιο πολύ η συμβίωση των διαφορετικών αντιλήψεων στο όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ γιατι ημασταν πολλοι και απο παντου.  Τι άλλαξε τώρα?

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο μετά από πολύ προβληματισμό για τον τρόπο που σκέφτονται πολλοί  Ομονοιάτες, ειδικά οι πιο νεαροί σε ηλικία, καί μετά που είχα πολλές συζητήσεις και  τσακωμούς με αρκετούς από αυτούς  από τα διάφορα μέσα διαδικτύωσης  γιατί είπα δεν είμαι αριστερός αλλά δεξιός και είμαι ΟΜΟΝΟΙΑ , και ότι δεν είναι σωστό  να πολιτικοποιούν το ότι συμβεί στην ομάδα που ίσως να αποσκοπόυν σε κομματικά συμφέροντα και μόνο.

Ομονοιάτης θεωρείτε κατ’αυτους μόνο όποιος είναι αριστερός. Μηπως δεν έχουμε παίχτες σε όλες τες ομάδες μας που έχουν άλλες πολιτικές αντιλήψεις και δεν είναι αριστεροί? Η μήπως παίχτες  με αριστερές  πολιτικές  απόψεις  δεν πήγαν ποτέ σε δεξιές ομάδες! Και για να τους αποδείξω  πώς έχουν λάθος για τον σκεπτικισμός της ίδρυσης  της ΟΜΟΝΟΙΑ ας διαβάσουν  τα παρακάτω.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν για να ξεχωρίσουν οι αριστεροί από τον ΑΠΟΕΛ και να ιδρύσουν μια Αριστερή Ομάδα. ΟΧΙ φίλοι μου ο σκεπτικισμός της ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  το 1948 ήταν να είναι ένα σωματείο όπου θα  σπάσει τα δεσμά του κομματισμού, δηλαδή όχι στο καλούπωμα και επιβολή πολιτικών απόψεων σε ποδοσφαιριστές και οπαδούς.

Στις 4 Ιουνίου το 1948 ο γιατρός Δρ. Ματθαίος Παπαπέτρου συγκρότησε σύσκεψη αθλητών και φιλάθλων με σκοπό την ίδρυση ενός νέου αθλητικού σωματείου, ακομμάτιστου και απόλυτα προσηλωμένου  στην ιδέα του γνήσιου αθλητισμού. με σκοπό  να σταθεί απέναντι στην κομματικοποίηση των ομάδων στη τότε συντηρητική και μονοδιάστατη Κυπριακή κοινωνία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ  είναι πολυμορφισμός και έμπνευση, είναι το κάτι διαφορετικό, είναι πραγματικά ένας άλλος κόσμος στον οποίο έχουμε τη τύχη εμείς να συνυπάρχουμε. Αυτό σημαίνει ΟΜΟΝΟΙΑ.

 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι πλέον μόνο Λευκωσίας, αλλά ΟΜΟΝΟΙΑ Κύπρου αφού κάνει έδρα της όλες τις πόλεις της Κύπρου.  Στη Πράσινη  Κερκίδα  και στη    ΘΥΡΑ -9-  υπάρχουν Σκαλιώτες, Λεμεσιανοι, Λευκωσιάτες, Παφίτες, από Αμμόχωστο, Κερύνεια, από παντού είμαστε ΠΑΝΤΟΥ.

Γνωρίζω ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ  Αριστερούς, Κεντρώους,  Δεξιούς, πολιτικοποιημένους και αδιάφορους, και οτι ΄άλλο σκεφτείτε. Δεν θα αναλύσω ποιοί είναι πλειοψηφία, ποιοι μειοψηφία γιατί δεν είναι αυτό το θέμα. Όλους αυτούς θα τους δείτε μαζί πάνω στις κερκίδες να τραγουδάνε διπλα-διπλα για την Αιώνια Βασίλισσα, Την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Είμαι σίγουρος ότι δεν συμφωνούν όλοι με αυτό το άρθρο. Κάποιοι θα αρχίσουν να με βρίζουν να μου λένε φασίστα και δεν είσαι  Ομονοιάτης κτλ. κτλ. αλλά σε αυτούς υπενθυμίζω πως ΟΜΟΝΟΙΑ δεν γίνεσαι από το κόμμα σου, ΟΜΟΝΟΙΑ γεννιέσαι!!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πολύ Μεγάλη μπορούν να  χωρέσουνε ΟΛΟΙ!!

Α.Κωνσταντινου