Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Οικονομική πρόταση

Οικονομική πρόταση

anoiktisygkentrwsi


  Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Αγαπητοί φίλοι,

Πραγματικά είναι με πόνο ψυχής που βλέπω την οικονομική κατάσταση στην οποία κάποιοι έχουν φέρει την αγαπημένη μας ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι ποτέ δυνατόν αυτοί που διαχειρίζονταν το σωματείο και οι συμβούλοι τους να μην μπορούσαν να κάνουν ένα στοιχειώδη προϋπολογισμό και έχουν πέσει τόσο πολύ έξω. Να έχουμε φτάσει στο σημείο να πρέπει να δώσουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ στον Οκκά για παιχνίδια που δεν έπαιξε την στιγμή που του δώσαμε ήδη €900,000 μέσα σε ένα χρόνο, λεφτά που ο μέσος εργαζόμενος θέλει 30 χρόνια για να βγάλει! Δεν πίστευα ποτέ πως θα έβλεπα την ομάδα μου να μην μπορεί να θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους λόγω του οικονομικού, και αυτό επειδή θεωρούσα πως το σωματείο με το μεγαλύτερο και πιο πιστό φίλαθλο κοινό δεν θα την αφήσει ποτέ μόνη. Δεν θα χαθεί γιατί απλά δεν μπορεί να χαθεί ο κόσμος της.

Έχω γραφτεί στην εκστρατεία “Είμαι Ομόνοια, Δηλώνω Παρόν”, έχω γίνει μέλος και πλήρωσα τη συνδρομή μου, έχω αγοράσει και φέτος διαρκείας. Όλα αυτά είναι καλά αλλά χρειαζόμαστε μεγάλα ποσά και άμεσα. Δυστυχώς έπαψα να πιστεύω στους από μηχανής Θεούς και δεν περιμένω πως κάποιος θα έρθει απλόχερα να σώσει το σωματείο. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου όμως, θα μπορούσα να κάνω και €1,000 δάνειο με αποπληρωμή ενός έτους για να δωθούν άμεσα στην Ομόνοια. Εισήγησή μου είναι όπως το σωματείο αναλάβει μια εκστρατεία και σε συνεργασία με συνεργατικά ιδρύματα να παρέχουν διευκολύνσεις για γρήγορη παραχώρηση μικρών δανείων. Κάποιοι με μεγαλύτερες δυνατότητες θα μπορούσαν να κάνουν δάνεια των €2,000 ή €3,000. Η μέθοδος αυτή έχει χρησιμοποιηθεί και από άλλα σωματεία παλαιότερα με επιτυχία.

Δυστυχώς η κατάστασή μας είναι τραγική. Είμαι σίγουρος πως το συμβούλιο έχει μελετήσει δεκάδες τρόπους συλλογής χρημάτων και πιθανό να έχουν μελετήσει και την πρότασή μου. Η Ομόνοια είναι ο κόσμος της όμως και εμείς που αγωνιούμε για το μέλλον της δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε και να εισηγούμαστε τρόπους εξόδου από τα προβλήματα.

Γιώργος