Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ “Δεν βλέπω να μαθαίνουμε από τα λάθη μας”

“Δεν βλέπω να μαθαίνουμε από τα λάθη μας”

01img_5155_640x427


    Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Καταρχην να πω οτι ειμαι περηφανος για τον ανεπαναληπτο κοσμο μας  και την ωριμοτητα την οποια εχει αποκτησει στις αντιξοες συνθηκες που μονο εμεις ζουμεν. Το οτι εμειναν οι περισσοτεροι στην θεση τους ως το τελος μετα απο τετοιο σκορ και χειροκροτησαν τους παικτες  εμενα προσωπικα μου εσβησε ολη την απογοητευση και με γεμισε περηφανεια διοτι ολοι ξερουμε πολυ καλα οτι μονο εμεις περνουμε την αφοσιωση μας για την ομαδα σε τετοια επιπεδα.

Για το αγωνιστικο, εμενα απο την αρχη μου φαινοταν οτι δεν θα γλυτωναμε την ηττα γιατι απλα προς το παρον ειμαστε δυστυχως  2 σκαλια κατωτεροι απο αυτους. Τουλαχιστον ατομικα.  Εχουμε παικτες που και να θελουν, δεν μπορουν να φορουν την φανελλα με το τρυφιλλι. Ετσι απλα. Δεν αρκει ενας παικτης να μπορει να δωσει σωστες πασες και μετα να τελειωνει η αποστολη του. Δεν γινεται να παιζουν στην Ομονοια παικτες που δεν μπορουν να προσπερασουν παικτη, που δεν μπορουν να βγαλουν σωστη μπαλια, που δεν μπορουν να αποφυγουν τα υπο πιεση λαθη.  Οι παικτες μας φαινονται καλοι χαρακτηρες με φιλοτιμο, δειχνουν κατανοηση αλλα δεν ειναι αρκετο. Δυστυχως.

Για να συνδεσω το αγωνιστικο με το οικονομικο αλλα και το ιδεολογικο (ομονοιατισμος ας το πουμε), δεν βλεπω να μαθαινουμε απο τα λαθη μας, η ακομα και απο τα λαθη των αλλων. Δεν εκμεταλλευομαστε μια κακη χρονια να επικεντρωθουμε σε κατι ουσιαστικοτερο απο μια 4η θεση, η ενα ακομη ενδεχομενο προωρο αποκλεισμο που για μενα ειναι αναποφευκτος. Δεν εργαζομαστε με ωριμοτητα. Φθασαμε στην 19η αγωνιστικη για να δουμε ενα μονο «καινουργιο» προσωπο στην ομαδα, απο τα σπλαχνα της ομαδας που φανηκε τυχερος απο συγκυριες να μην παρει τον δρομο των αλλων χαμενων ευκαριων για την ομονοια να βγαλει παικτες απο τα σπλαχνα της. Οι αλλοι «μικροι», οπως γινεται στην ξενοκρατια της τελευταιας δεκατιας περιοριζοντε σε μιαν αλλαγη στο 88’ και σε ενα σχεδον αδιαφορο παιγνιδι κυπελου.  Αλλα εστω και στο 85’, αφου ετσι ειναι το σκεπτικο,  γιατι να βαλεις εναν μελλοντα αποχωρησαντα παικτη και οχι να επενδυσεις σε αυτους που στο τελος της ημερας καλουντε να σωσουν το οικοδομημα του σωματιου ολοκληρου?  Τι και αν συνεχισουμε με το ιδιο τεμπο, και δεν παρουμε την 4η θεση? Τι και αν παρουμε την 4η θεση και δεν περασουμε στην Ευρωπη? Ακομη ενας χρονος χαμενος? Και φυσικα αντικτυπος και στα επομενα χρονια.. Και αν μπεις στην 4αδα? Υπαρχει περιπτωση να βαλεις τους «μικρους» στα ντερπυ?..  Η Ομονοια θα επρεπε να αρχισει σχεδιασμο για τον Ιουνη, και με οχι περισσοτερους ξενους (δηλαδη πιο ακριβοπληρωμενους) απο 12-13 γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρξει καμψη συντομα με τετοια μυαλα. Γιατι κατι οκκαδες μας περιμενουν στην γωνια να μας ρουφησουν και την τελευταια μας σταγονα αιμα και κεφαλι δεν θα σηκωσουμε για χρονια.. Παραδειγματα πολλα.. Μονο ο κοσμος εχει τη δυναμη να αντιστρεψει την πορεια.

Ενας απο εσας.

Μ.Ζ.