Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Πισωγύρισμα ή φόβος για απώλεια εξουσίας;

Πισωγύρισμα ή φόβος για απώλεια εξουσίας;

img_0229


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα σήμερα από την ιστοσελίδα σας, την είδηση ότι ο Πρόεδρος Μυλωνάς, εισηγήθηκε να διεξαχθούν εκλογές (όπως είχε υποσχεθεί) για ανάδειξη νέου συμβουλίου του σωματείου μας, αλλά τα μέλη του Δ.Σ απέρριψαν την εισήγηση του, με αποτέλεσμα η ερχόμενη συνέλευση του Σωματείου να μην είναι εκλογική. Η εν λόγω απόφαση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αλλά και αφήνει το Δ.Σ εκτεθειμένο για τους πιο κάτω λόγους.

1.       Το γεγονός ότι η εισήγηση του προέδρου απορρίφθηκε με πρόσχημα ότι το Καταστατικό προνοεί ότι, τυχόν νέο Δ.Σ θα είχε διάρκεια ζωής ένα χρόνο και όχι δύο, ουδόλως αλλάζει την κατάσταση. Θα μπορούσε να προταθεί στην Γενική Συνέλευση τροποποίηση του εν λόγω άρθρου του Καταστατικού και το νέο Δ.Σ να εκλεγεί για δύο χρόνια. Μάλιστα υπάρχει και προηγούμενο (να ψηφιστεί αλλαγή του καταστατικού από την Γενική Συνέλευση σε άρθρα που αφορούν την εκλογική διαδικασία και αμέσως μετά οι εκλογές να διεξαχθούν με το τροποποιημένο καταστατικό) στις εκλογές  του 2008, όπου έγινε καταστατική αλλαγή και αυξήθηκε ο αριθμός των μελών που απαρτίζουν το Δ.Σ. Υπήρχε και πρόταση για αύξηση των αντιπροέδρων από 2 σε 3 η οποία αν δεν με απατά η μνήμη μου απορρίφτηκε. Επομένως κανένα κώλυμα δεν δημιουργείτε σε σχέση με την διάρκεια της θητείας του Δ.Σ. Υπάρχει τρόπος να καλυφθεί το κενό, εάν αυτό είναι το πρόβλημα.

2.       Ο πρόεδρος είχε δηλώσει πολλάκις ότι θα διοικούσε το Σωματείο προσωρινά, και μετά από μια σύντομη μεταβατική περίοδο θα προκήρυσσε εκλογές.  Το γεγονός ότι μερικοί από τους ‘συνεργάτες’ του, απέρριψαν την εισήγηση του, θα πρέπει κατά την άποψη μου να τον προβληματίσει έντονα. Άραγε αποφάσισαν με γνώμονα το καλό του Σωματείου ή φοβήθηκαν για την επανεκλογή τους; Φαίνεται ότι πολλοί από αυτούς εξυπηρετούν δικά τους προσωπικά συμφέροντα με δικές τους ατζέντες. Φαίνεται ότι η εξουσία είναι γλυκιά για αυτούς και δεν λένε να την αποχωριστούν. Στο κάτω κάτω το ανώτατο όργανο του Σωματείου είναι η Γενική Συνέλευση που αποτελείτε από τα μέλη του σωματείου, και αυτοί αποφασίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες ποιοι θα εκπροσωπούν το Σωματείο και ποιοι όχι.

3.       Ο Πρόεδρος με το έργο που έχει επιδείξει τους τελευταίους μήνες είναι άξιος συγχαρητηρίων και σεβασμού και είναι πραγματικά κρίμα να αθετεί τις υποσχέσεις του για 3-4 καριερίστες. Θα μπορούσε κατά την άποψη μου να παραιτηθεί από πρόεδρος και να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι σύμβουλοι. Πρόεδρε ξεχώρισε ποιοι είναι δίπλα σου για να βοηθήσουν το Σωματείο και ποιοι είναι δίπλα σου γιατί τους αρέσει να βλέπουν τις φωτογραφίες τους στις διάφορες αθλητικές ιστοσελίδες και έχουν μαγευτεί από την εξουσία και την αυτοπροβολή.

4.       Θα ήταν επίσης μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσει το όραμα του για το Σωματείο, δεδομένου ότι ο ίδιος όπως και αρκετοί σύμβουλοι εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό του Μιλτιάδη Νεοφύτου ακλουθώντας το πρόγραμμα του Μιλτιάδη Νεοφύτου. Εγώ σαν φίλαθλος του Σωματείου θα ήθελα πολύ να ακούσω τις σκέψεις του και τα όνειρα του για την Ομόνοια. Η επανεκλογή του, με νέα άτομα στο συνδυασμό του θα ήταν πανηγυρική και θα εξέπεμπε μήνυμα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις.

5.       Τέλος θα ήθελα να σχολιάσω το γεγονός ότι αρκετά από τα νυν μέλη του ΔΣ βρίσκονται εκεί από την Διοίκηση Σεραφείμ, και αλλά από την πρώτη Διοίκηση Μιλτιάδη Νεοφύτου. Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να δώσουν την σκυτάλη σε νέα άτομα με φρέσκες ιδέες και όρεξη για να βοηθήσουν το Σωματείο; Επειδή πολλές φορές λέχθηκε από μερικούς ότι θα ήταν λύτρωση για αυτούς να αποχωρήσουν από το ΔΣ του Σωματείου, ένα έχω να τους πω. Λυτρωθείτε να λυτρωθεί και η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Κ.Π

Ένας αγνός Ομονοιάτης