Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη: Χρειάζεται δουλειά…

Άποψη: Χρειάζεται δουλειά…

sak_3355


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Η ΟΜΟΝΟΙΑ για εμένα προσωπικά δεν έπαιξε ψες όπως εγω θα περίμενα ή όπως κατ’ εμενα έπρεπε να παίξει. Οκ δεν ήμασταν χάλια αλλά δεν γίνεται να κάνουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη. Κάποιοι λεν οτι φταίει ο προπονητής διότι αν δεν στήσει τους παίκτες σωστά δεν θα λειτουργούν σωστά. Συμφωνούμε, όταν βλέπεις όμως κάποιους να μην μπορούν να λειτουργήσουν ούτε σαν μονάδες οταν χρειαστεί να κάνουν μια ατομική προσπάθεια, κάτι παραπάνω, ή απλά να κάνουν αυτό το απλό που πρέπει για να βγεί μια σωστή φάση τότε απλα προβληματίζεσαι κατα πόσο οι παίκτες καθεαυτό μπορούν να ακολουθήσουν αυτό που λεγεται ΟΜΟΝΟΙΑ. Κατ’ εμενα ψές, ο ΑΣΣΙΣ όπως πολλές άλλες φορές ξεχώρισε. Πάρα πολύ καλός παίκτης με ΜΥΑΛΟ που δουλεύει δυναμικά ανάλογα με την κάθε φάση. Δεν είναι ρομποτάκι. Σκέφτεται, δοκιμάζει, βοηθά, τρέχει. Ο Αλαμπί απο την άλλη, είναι παίκτης του ύψους και του βάθους. Δεν είναι καθόλου σταθερός και δεν μπορείς να στηριχτείς πάνω του. Όποτε η μπάλα επιστρέψει πίσω και είναι ο Αλαμπί με αντιπάλους εγώ προσωπικά αγχώνομαι ότι κάτι θα κάνει και τα έχει κακό αποτέλεσμα. Πολλές φορές βοηθά και είναι σωστός, πολλές άλλες φορές όμως είναι επιπόλαιος και πολύ βιαστικός. Γενικά η ομάδα χρειάζεται να “χαλαρώσει” λίγο, πολλά βιαστικά και αχρείαστα λάθη.

Το γεγονός οτι δεν εκμεταλλευτήκαμε το οτι ενώ βρισκόμασταν στο 1-1 ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες και χωρίς προπονητή ήταν τραγικό. Σίγουρα σε πολλές φάσεις δεν μας βοήθησε ούτε η τύχη.

Σίγουρα οι νεοι που φέραμε χρειάζονται το χρόνο τους για να ενωθούν με την υπόλοιπη ομάδα, για να μπούν στο σωστό τέμπο. Δεν μπορείς με 3-4 φιλικά να βγάλεις άκρη. Και ναι, θεωρώ οτι ακόμα και τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος δοκιμαστικά θα είναι. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μπαίνουν πιο γρήγορα στο κλίμα κάποιοι όχι τόσο. Ο Κικίεβιτς για παράδειγμα άρχισε να δείχνει σημαντικά θετικά σημάδια.

Κάτι τελευταίο που λέω προσωπικά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν είμαι ειδικός στο ποδόσφαιρο ούτε παίζω τον ξερόλα, όμως αυτό που θα πω πραγματικά απορώ πως δεν το βλέπουν οι προπονητές μας. Θεωρώ αδιανόητο να μας κάνουν επίθεση και η άμυνα μας να πηγαίνει πίσω πίσω και στην ουσία να κάνουν χωρο στον αντίπαλο να μπεί στην περιοχή μας αλλά και να του δίνει χρόνο να κάνει το πλάνο του. Αν αυτό δεν γινόταν τότε θα γλιτώναμε πάρα πολλές απο τις αχρείαστες επικίνδυνες φάσεις που δημιουργήθηκαν εναντίον μας. Το σωστό που πρέπει να γίνεται είναι η άμυνα να πιέζει όσο πιο ψηλά μπορεί (σε λογικά πλαίσια) ούτως ώστε να μην αφήνει τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Αυτή ήταν η κύρια διαφορά μας και με την Άστρα ψές και με παρα πολλές άλλες ομάδες. Μαρκάρισμα ψηλά. Εμείς τυχαία 2-3 φάσεις μόνο περάσαμε μπαλιές και πάσες; Και οχι μόνο στην άμυνα αλλά σε όλες τις γραμμές αυτό πρέπει να γίνεται. Πρέπει επίσης επιτέλους να δουλέψουμε στο τελείωμα των φάσεων. Δεν γίνεται να φτάνουμε έξω απο την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και να τα κάνουμε μαντάρα κάθε φορά. Το γκολ ψες με την Άστρα ήταν και η μοναδική μας σωστή επίθεση. Τόσο απλά.

Παρ’ ολά αυτά θεωρώ οτι με σωστή δουλειά η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να γίνει όπως την ΟΜΟΝΟΙΑ που αγαπήσαμε και μας τρέλανε το 2ο γύρο του περσινού πρωταθλήματος.

Υ.Σ : Σαν φίλαθλος και οπαδος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είμαι περίφανος για τον κόσμο μας διότι τους τελευταίους μήνες και ειδικά ψες κάναμε αυτό που κανένας οπαδός άλλης ομάδας δεν θα έκανε. Στερηθήκαμε, αδικηθήκαμε, κλάψαμε, παλέψαμε, φωνάξαμε, υποστηρίξαμε. Μετα απο τόσα και τόσα ο πράσινος λαος ηταν και πάλι ΕΚΕΙ και έκανε το παν να σπρώξει την ομάδα του. Ο 12ος παίκτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν παρόν και έκανε το καθήκον του στο μέγιστο. Respect