Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Γιατί είσαι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ

Γιατί είσαι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ

img_9566


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Φίλε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ,

Άσε τους απέναντι να βγάζουν προς τα έξω αγορασμένες κάλπικες «δημοσκοπήσεις» για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη απήχηση στις λαϊκές μάζες… αυτό δείχνει την ανάγκη τους να τεντωθούν στις άκρες των δακτύλων τους, όσο φτάνει, μπας και καταφέρουν επιτέλους να σε κοιτάξουν στα μάτια! Άσε τους πάλι να μιλούν για «εκ φύσεως ανώτερους» (παρεμπιπτόντως, ωραίες αντιλήψεις κυκλοφορούν μέσα στη στάνη σας. Πανομοιότυπες με αυτές των καθαρμάτων της χρυσής αυγής)…  αυτό είναι απόρροια των ψυχολογικών και του συνδρόμου κατωτερότητας που προκάλεσαν οι πατεράδες μας σε αυτούς για τόσα χρόνια!!!

Άσε τους άλλους να προσπαθούν να μας διώξουν από «την πόλη τους», άλλους να πανηγυρίζουν πρόσκαιρες νίκες της ομάδας τους πάνω στο τραυματισμένο κορμί της Αγαπούλας, άλλοι να σε κτυπούν με μίσος για να μη σηκώσεις κεφάλι… όλα αυτά είναι πολύ επιφανειακά και δείχνουν τα στενά  όρια στα οποία έχουν μάθει να σκέφτονται και μπορούν να κινούνται!!!

Είναι μικροπρεπή και δε διαφέρουν καθόλου από την επίθεση που κάνουν οι ύαινες στο τραυματισμένο λιοντάρι… όλες μαζί, ποτέ μόνες, με δόλο, με παραποθκιά. Γνωρίζουν όμως ότι εάν το λιοντάρι τις αρπάξει στα σαγόνια του, θα τις κομματιάσει! Γι αυτό και σε χτυπούν αλύπητα, να μη σηκώσεις κεφάλι και να τους εξαφανίσεις πάλι στα σκοτεινά λημέρια τους. Δεν καταλαβαίνουν οι ηλίθιοι ΟΜΟΝΟΙΑ μου ότι δεν είσαι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα αλλά ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΖΩΗΣ!!!

Εσύ από την άλλη ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ μου είσαι φτιαγμένος από άλλο μέταλλο. Είσαι φτιαγμένος από τα συστατικά που γέννησαν αυτό το ένδοξο Σωματείο και μεγαλούργησε. Συστατικά που απαιτούν ισότητα, ισονομία, διαφάνεια, δημοκρατία, αγώνα ενάντια στο κατεστημένο και όσα μειώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όσα δημιουργούν δυνατούς και αδύνατους σε αυτή την κοινωνία, «προστάτες» και «προστατευόμενους»…

Εσύ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ δεν έχεις όρια, παρά μόνο αυτά που σου επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες σου, η ευγενής άμιλλα που η ΟΜΟΝΟΙΑ σε έμαθε να έχεις για οδηγό σου σε καθετί στη ζωή.

Αλήθεια, πόσο τυχερός είσαι που αυτήν την ευγενή άμιλλα την έχεις βαθιά χαραγμένη στο πετσί σου, την έκανες βιώμά σου και ξέρεις να τη ζεις, να την ψάχνεις και να την απαιτείς… άλλοι μίζεροι, δεν την έχουν ακουστά, παρά μόνο μέσα από αράδες μίζερων δημοσιογραφίσκων, πιόνια και αυτοί ενός καταπιεστικού συστήματος, που την επικαλούνται και την παραθέτουν αστόχαστα, χωρίς να κατανοήσουν ποτέ την ουσία της.

Δυστυχώς γι ‘αυτούς, δε θα τη νιώσουν, δε θα την καταλάβουν ποτέ!!! Μην τους μισείς όμως γι ‘αυτό. Το μίσος και ο φθόνος είναι δικές τους τέχνες… τέχνες των μικρών… Εσύ απλώς να τους λυπάσαι…

Εσύ απλώς να τους λυπάσαι ως συνανθρώπους σου που ήταν πιο άτυχοι από εσένα στη ζωή. Αυτοί δεν είχαν την τύχη να τους μάθουν την αξία του να παλεύει κανείς για να επικρατήσει και να σέβεται παράλληλα τους κανόνες του παιχνιδιού. ΓΙ ‘αυτούς η αξία της νίκης δεν έχει σχέση με το μέγεθος του ηττημένου.

Αυτοί δε θα νιώσουν ποτέ την απλή χαρά ενός γκολ απόγευμα Σαββάτου, κάτω από το πυρωμένο βλέμμα του ήλιου… Για ‘σένα σταματούν όλα εκείνη τη μαγική στιγμή. Γι ‘αυτούς είναι ακόμη μια στιγμή κενή, ακόμη μια στιγμή ντροπής, συμμαχίας με ένα καταστημένο, το οποίο τους παρενοχλεί ατομικά, αλλά δεν ξέρουν πώς να πολεμήσουν, πώς να το αποτινάξουν από πάνω τους. Γι ‘αυτό και γίνονται μέρος του…

Εσύ τυχερέ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ έχεις την ΟΜΟΝΟΙΑ για οδηγό να σε απομακρύνει από τις κακοτοπιές!!! Εσύ γνωρίζεις ποιός είναι ο εχθρός σου, είτε απέναντί σου, είτε μέσα στα τείχη σου… Εσύ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ μου διάλεξες αυτό το δρόμο από μόνος σου. Περπατάς το στρωμένο με αγκάθια δρόμο γιατί έτσι θέλεις εσύ και όχι γιατί σου το επιβάλλουν άλλοι. Περπατάς το δύσκολο το δρόμο όχι γιατί δεν έχεις επιλογή, αλλά γιατί δε θέλεις άλλη επιλογή!!! Και αυτός ο δρόμος έχει στην πορεία του πολλή τιμή… Γι ‘αυτό λυπήσου τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ μου, θύμωσε με την άγνοιά τους, αλλά μην τους μισείς… μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι (αν και δηλώνουν γριβικοί)!

Γι ‘αυτό η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το πρώτο πράμα που σου μαθαίνουν οι γονείς σου ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ μου. Γιατί θέλουν το παιδί τους να παλέψει στη ζωή του, να επιβιώσει, να μεγαλουργήσει. Γιατί ξέρουν ότι μαζί της θα μάθεις να ξεχωρίζεις το σωστό από το λάθος, την αξία του να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις, θα παλεύεις μέσω της για μια καλύτερη κοινωνία και εκεί που θα νοιώθεις ότι τα έδωσες όλα, να μην τα παρατάς, να δίνεις κι άλλο… μέχρι να γυρίσεις τον ήλιο!!!

Γι ‘αυτό ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ μου μην ντρέπεσαι για την κατάντια της. Γι ‘ αυτή θα γίνεις και ζητιάνος. Δεν πειράζει… σε ένα ζητιάνο μπορείς να βρεις πολύ περισσότερη τιμή, παρά σε ένα κλέφτη που τον καθοδηγεί η απληστία του!!! Είναι τιμή σου και προνόμιο να την υπηρετείς άλλωστε, μην το ξεχνάς…  άλλοι δεν μπορούν!!! Και μη σε σκιάζει φοβέρα καμιά. Άνθρωποι πεθαίνουν, άρχοντες και κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά οι ΙΔΕΕΣ είναι αθάνατες!!!

Και η ΟΜΟΝΟΙΑ τέτοια είναι και δε θα χαθεί ποτέ… φτάνει να είσαι κοντά της, να δίνεις δύναμη στο διπλανό σου να συνεχίσει τον αγώνα, να μαθαίνεις τα παιδιά σου να αγαπάνε την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία της σκέψης, να τα μαθαίνεις να μην ανέχονται το ψέμα και την κλεψιά. Τότε θα γυρίσει ο τροχός και θα μπορείς και συ να κλείσεις τα μάτια ήσυχος, γνωρίζοντας ότι έκανες το μερίδιό σου, κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν την αιώνια πάλη ενάντια στο σκοταδισμό.

Για όλα αυτά είσαι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ!!! ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ!!! ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ!!! Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ!!!

Γι ‘αυτό ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ μου μην την αφήνεις λεπτό από το μυαλό σου!!! Βάλε το σώμα σου μπροστά ασπίδα μέχρι να ακονίσει το σπαθί της!!! Μπορεί να είσαι προδομένος, ωστόσο εσύ δε θα την προδώσεις ποτέ!!!

 

 Από : ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Υ.Γ.1: Μέσα στη δική σου αγκαλιά  γεννήθηκε, πάνω στους δικούς σου ώμους θριάμβεψε, μέσα στη δική σου καρδιά θα προστατευτεί, θα αναρρώσει και θα θεριέψει!!!

Υ.Γ.2: Αφιερωμένο στο παιδί που δεν έκανα ακόμη, αλλά ξέρω ότι όταν θα έρθει, θα είναι ολοπράσινος, όπως και στη μελλοντική γενιά ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ, για να έχουν υπόψη τους ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. Αφιερωμένο και σε όλους εσάς που ξυπνάτε και κοιμάστε με την έγνοια αυτής της ΙΔΕΑΣ και όσων αυτή αντιπροσωπεύει.