Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Πίσω από τα λόγια του Καϊάφα

Αναγνώστης: Πίσω από τα λόγια του Καϊάφα


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο)

 Για να μπορέσει κάποιος να αποδείξει την τεράστια ζημιά, ελπίζω και εύχομαι όχι ανεπανόρθωτη, που προκάλεσε στην αγαπημένη μας ομάδα η Διοίκηση του Μιλτιάδη Νεοφύτου και οι συνεχιστές της, Μυλωνάς, Χαραλάμπους και σία… αρκεί μόνο μια αντικειμενική αξιολόγηση του ρόστερ, όπως αυτό παρουσιάζεται σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου μας. Όταν έκανα την κριτική αυτή είχα στο μυαλό μου δύο πράγματα: πρώτο, πόσοι από τους σημερινούς μας ποδοσφαιριστές έχουν πραγματικά θέση στο ρόστερ και δεν βρίσκονται μόνο για γεμωσιά και δεύτερο, τι συνεισέφεραν στην ομάδα από την ημέρα που εντάχθηκαν στο σωματείο μας και σχέση με τους μισθούς τους. Μπορεί να είναι σκληρή η κριτική αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει όλοι να το χωνέψουμε μακριά από συναισθηματισμούς. Άλλωστε όταν ο Κώστας Καϊάφας δήλωνε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερμή ότι: «έπρεπε να είναι κάποιοι άλλοι εδώ να απολογούνται αλλά δεν είναι εδώ εκείνοι που πήραν τις αποφάσεις για τούτη τη χρονιά. Μια ομάδα κακά στελεχωμένη με πολλά οικονομικά προβλήματα». Η φράση του Καϊάφα περί κακή στελέχωσης αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό πιο κάτω:

Τερματοφύλακες: Θεωρώ ότι εάν παραμείνει και ο Μορέιρα θα συνθέτουν με τον Γιωργαλλίδη ίσως το πιο ισχυρό δίδυμο στον άσσο που είχε ποτέ η ΟΜΟΝΟΙΑ. Για τους Μπρούκς και Ευαγόρα θεωρώ ότι δύσκολα παραμένουν.

Αμυντικοί: Αλαμπί, Θερβέρα, Σερφά, Σκαραμοτσίνο, Χρ. Χαραλάμπους, Αντρέας Παναγιώτου, Ατράντε, Ατάντα, Χάρης Κυριάκου. Προσωπική μου εκτίμηση είναι τη μεγαλύτερη συνεισφορά την έχει ο Σκαραμοτσίνο. Θέση στο ρόστερ ίσως να αξίζει και ο μικρός Παναγιώτου. Όσον αφορά τον Ατράντε, απέδειξε ότι τα πόδια του είναι γυάλινα ή μας τα παρουσιάζει ως τέτοια. Το συμβόλαιο που έχει είναι δυσανάλογο με τη προσφορά του. Φαίνεται ότι είναι μεγάλος παίχτης. Θα άξιζε θέση μόνο με σαφώς πιο μειωμένο συμβόλαιο. Οι υπόλοιποι έξι αμυντικοί δεν έχουν καμιά θέση στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Μέσοι: Φερνάντες, Αλίπιο, Ασίς, Μαρκάσα, Λούβαρης, Λεάντρο, Σερτζίνιο, Αντρέας Σοφοκλέους. Εάν εξαιρέσουμε τους δύο μικρούς Κύπριους (Λούβαρη και Σοφοκλέους), ίσως να μην υπάρχει κάποιος να αξίζει να συνεχίσει στην ομάδα μας. Ίσως με τις τελευταίες ελπιδοφόρες εμφανίσεις να αξίζει ακόμη μια ευκαιρία. Επειδή ξέρω ότι αρκετοί θα αντιδράσουν για τους Ασίς, Μαρκάσα και Σερτζίνιο. Για διαφορετικούς λόγους τα παλικάρια δεν κάνουν. Για τον Νούνο απλά respect και ένα μεγάλο ευχαριστώ που καταδέχθηκε να έρθει να παίξει στην Κύπρο και την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά μέχρι εδώ. Για τους άλλους δύο, αφενός είναι φιλότιμοι, εργατικοί και δεν προκαλούν προβλήματα. Δεν είναι όμως αυτό μόνο που χρειάζεται για να παίζεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Για δεύτερες ή τρίτες επιλογές ίσως να το δεχθώ.

Επιθετικοί: Άλλο ένα πονεμένο κεφάλαιο στην ενίσχυση. Εφραίμ, Σκέμπρι, Ρουσιάς, Πλατινί, Ρούμπιο, Χατζηβασίλης, Τέιλορ, Παναγιώτης Θεράποντος. Θεωρώ δεδομένο ότι ο Σκέμπρι φεύγει. Ο Εφραίμ είναι απαραίτητος μόνο εάν είναι καλά του και γίνει ο παλιός καλός Εφραίμ. Ο Ρούμπιο έδειξε κάποια καλά στοιχεία και αξίζει να συνεχίσει, το ίδιο και ο μικρός Θεράποντος. Οι υπόλοιποι τέσσερις που τους βαφτίσαμε και επιθετικούς πρέπει να δουν χθες την πόρτα εξόδου από το Ηλίας Πούλος.

Ν.Κ

Υ.Σ. Όσοι αναγνώστες του omonoianews έτυχε να διαβάσουν το άρθρο και διαφωνούν μαζί μου, είμαι ανοικτός σε διάλογο. Το email μου μπορούν να το βρουν από τη διεύθυνση του omonoianews.