Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Ξυπνάτε το 2015

Αναγνώστης: Ξυπνάτε το 2015

 
Όσο αφορά τα οικονομικά προβλήματα, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους διοικούντες και σε όσους “κινούν” τα νήματα στην Ομόνοια. Βάλτε το συμφέρον της ομάδας και του κόσμου της πιο πάνω από τις ιδεολογίες σας και το προσωπικό συμφέρον σας. Υπάρχει μια ομάδα επιχειρηματιών που ενδιαφέρεται να βοηθήσει την Ομόνοια να ορθοποδήσει. Κάντε ότι είναι δυνατόν να γίνει αυτό εφικτό και απομακρύνετε πολιτικά συμφέροντα και κόμματα από την Ομόνοια.
Όλοι ξέρουμε ποια είναι η Ομόνοια και τι πρεσβεύει. Πως δημιουργήθηκε και ποια είναι τα ιδεώδη της.


Ως εκεί όμως. Ξυπνάτε στο 2015 και αναγνωρίστε επιτέλους τα νέα δεδομένα. Καμιά φανέλα και
κανένα λάβαρο δεν σώζει την Ομόνοια.
Κινδυνεύουμε να χάσουμε κάτι πολύ πιο σημαντικό αν συνεχιστεί αυτό. Το DNA της Ομονοίας
κινδυνεύει να αλλάξει. Οι αριθμοί της ομάδας είναι πραγματικά τραγικοί. Όπως και να τους
ερμηνεύσεις σου προκαλούν «πόνο ψυχής».

Αγωνιζόμαστε χωρίς πλάνο. Είμαστε στα μισά του πρωταθλήματος και ακόμα ο προπονητής μας κάνει πειράματα. Τώρα λεμέ ότι θέλουμε να βλέπουμε Κύπριους . Το καλοκαίρι θα πρέπει να είχαμε άλλα στο μυαλό μας. Επειδή δεν εξηγείται διαφορετικά να κάνω 8 με 10 μεταγραφές ξένων παιχτών. Άρχισε η ομάδα στα ευρωπαϊκά με αυτούς και ξαφνικά καταλήξαμε στου «φτηνούς» Κύπριους. Από τις μεταγραφές του καλοκαιριού όλοι πλην του Ποτέ και του Ακουισταπατσε, είναι όλες αποτυχημένες.

Επομένως ο Καϊάφας έχει σχεδιάσει την ομάδα τελείως λανθασμένα. Το να κρυβόμαστε πίσω από ατάκες του στυλ «τουλάχιστον παίζουν Κύπριοι» εθελοτυφλούμε. Είναι καθαρό ότι ο Καϊάφας σχεδίασε την ομάδα λανθασμένα και τρέχουμε τώρα να τους διώξουμε όλους και να φέρουμε άλλους.
Άρα στο ίδιο έργο θεατές.
Κύριε προπονητή αποφάσισε τι θέλεις. Αν θέλεις να δουλέψεις με Κύπριους παίκτες, διώξε αυτούς που δεν κάνουν και προώθησε δικά μας παιδιά. Με το να διώχνω 3 και να παίρνω άλλους 3 δείχνει ότι κρύβεσαι και προσπαθείς να χτίσεις σε λάθος θεμέλια. Η Ομόνοια δεν αντέχει άλλα πειράματα.

Ρίξε μια ματιά στον βαθμολογικό πινάκα και θα δεις σε τι κατάσταση είμαστε. Κάθε αγωνιστική
χειροτερεύει η θέση μας. Αν δεν ήταν ο Ποτέ θα ήμασταν στην τελευταία θέση κινδυνεύοντας με
διαβάθμιση. Αν συνεχίσουμε έτσι θα το πάθουμε και αυτό πολύ σύντομα.

Κύριοι του Συμβούλιου πάρτε μέτρα. Ο Καϊάφας είναι Ομονοιατης, ο αιώνιος αρχηγός και πρόσφερε πολλά όταν ήταν παίχτης. Δεν είναι όμως ο προπονητής για την σημερινή Ομόνοια. Είναι κρίμα για την ομάδα και για τον ίδιο τον Καϊάφα. Είχε πει ότι θα φτιάξει μια ομάδα που θα τρέχει και θα προσπαθεί για 90 λεπτά. Εγώ αυτό χθες με την ανόρθωση δεν το είδα. Αντιθέτως είδα μια ομάδα που παρόλο που προηγήθηκε, να μην μπορεί να αλλάξει 2 με 3 μπαλιές, να κάνει παιδαριώδη λάθη και να περιμένει το τελικό σφύριγμα. Είδα έναν προπονητή να βλέπει ότι στο 2ο ημίχρονο υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και δεν έκανε κάτι να βοηθήσει την ομάδα του. Από την άλλη, είδα την Ανόρθωση και τον προπονητή της να κάνουν τα πάντα να κερδίσουν το παιχνίδι παρόλο που έχαναν με 1:0 νωρίς. Η Ανόρθωση είναι καλόπαράδειγμα για εμάς. Παρόλο που είμαστε στην ιδία θέση αγωνιστικά και οικονομικά, έχουν φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο με νεαρούς παίχτες Κύπριους και ξένους. Έχουν κάνει εταιρία και έβαλαν τα πράγματα σε σωστή πορεία. Έχουν προσλάβει ένα πολύ καλό τεχνικό διευθυντή που συνεχώς ψάχνει για νέους παίχτες. Όλα αυτά αντίθετα με εμάς που προσλάβαμε και διώξαμε τον τεχνικό διευθυντή σχεδόν αμέσως, φέραμε και θα διώξουμε σχεδόν όλους τους ξένους του καλοκαιριού που παρεμπίπτοντος είναι όλοι σε μεγάλη ηλικία. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι στόχος δεν ήταν να «κτιστεί» νέα ομάδα για το μέλλον. Άλλα ομάδα της μια χρονιάς. Απλά να αναφέρω ονόματα και ψάξτε να βρείτε τις ηλικίες ( Γκαρσία, Ραμος, Στεπανοφ, Φοφανα, Ροντρι,
Γκρικαλασβιλι, Κιρμ, κτλ) Όλοι αυτοί είναι από 29 μέχρι 34 χρονών.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι διοίκηση και προπονητής έχουν αποτύχει. Οι ίδιοι που ξέρουν από πρώτο χέρι την κατάσταση της Ομονοίας δεν εκτίμησαν σωστά τα δεδομένα. Προσπάθησαν να κάνουν ομάδα για να πρωταγωνιστήσουν και τα έκαναν «θάλασσα». Έκαναν ακριβώς ότι κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια απλά με πιο λίγα χρήματα φέρνοντας παίκτες «ξοφλημένους» που δεν μπορούν καν να τους πληρώνουν στην ώρα τους. Όταν αντιλήφθησαν ότι στοιχημάτισαν και έχασαν, προσπάθησαν να μας πουν ότι αυτή είναι η Ομόνοια και θα πρέπει όλοι εμείς, ο Λαός δηλαδή να κάνει υπομονή και να δώσει πάλι χρήματα για να σώσουμε την ομάδα μας. Κύριοι πόση υπομονή? Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος της Ομόνοιας. Πόσες πίκρες?

Οι μπύρες, τα νερά και τα energy drink δεν σώζουν την ομάδα. Επιτέλους κάντε κάτι σωστό.
Η Ομόνοια βυθίζεται και έτσι όπως πάμε σύντομα θα την χάσουμε.

Κάντε τομές και αλλάξετε μυαλά. «Ξυπνάτε» στο 2015.
Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…..
Γ.Τ.Α