Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Χάσαμε την ουσία

Αναγνώστης: Χάσαμε την ουσία

opinions-2015a


Μας έκαναν να παίξουμε το παιχνίδι τους. Και εμείς (δεν ξέρω αν θέλω πλέον να χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικού), πιαστήκαμε σαν το ποντίκι μες τη φάκα. Γιατί όχι μόνο τολμήσαμε να τους προκαλέσουμε στο δικό τους χώρο εξειδίκευσης, αλλά ανοίξαμε το στόμα μας και όποιον πάρει ο χάρος. Ας μην δώσω συνέχεια όμως στις γελοιωδέστατες εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

Όποιος νομίζει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ αδικήθηκε χθες επειδή ο Χριστοδούλου δεν έδειξε κίτρινη στον Τζεμπούρ για τον πανηγυρισμό του στο τρίτο γκολ, ενώ με τόση ευκολία απέβαλε τον Λομπιανίτζε επειδή προκάλεσε την κερκίδα ή επειδή έδειξε μια εύκολη κάρτα στον Γκουλόν, πλανάται πλάνην οικτράν. Χθες ο Χριστοδούλου κατάφερε σε είκοσι πέντε λεπτά μέσα να κάνει το γήπεδο να γείρει προς τη μια πλευρά. Με ένα πέναλτι πάνω στον Σκέμπρι που η μη καταλόγισή του ήταν το λιγότερο προκλητική (αν αναλογιστεί κανείς το μαρκάρισμα και την απόσταση του διαιτητή από αυτό) και μια αποβολή που αμφιβάλλω να έχει ξαναδεί καποιος όμοιά της, σας ρωτώ αν περίμενε κανείς να μην χάσουν την ψυχραιμία τους οι ποδοσφαιριστές. Τα πράγματα από κει και πέρα πήραν το δρόμο τους και φυσικά ο Χριστοδούλου μπόρεσε να χαλαρώσει και να ξεδιπλώσει άφοβα την ταλεντάρα του.

Ναι μεν προσπάθησε στη συνέχεια να προστατέψει ποδοσφαιριστές του Αποέλ που βρίσκονταν στο όριο και λοιπά και λοιπά, αλλά το τι έκανε ήταν κατά κύριο λόγο διαχείριση της ζημιάς. Γι’αυτό δεν απέβαλε τον Λεάντρο, γι’αυτό δεν απέβαλε τον Ράμος, γι’αυτό, γι’ αυτό γι’ αυτό (και εδώ μπορούν να μπούν οι φάσεις που παιδιόθεν χρησιμοποιούν οι του Αποέλ για να μας πείσουν ότι έγιναν λάθη που ευνόησαν και τις δυο πλευρές). Γιατί πολύ απλά οι αποβολές τους δεν εξυπηρετούσαν πλέον τίποτα.

Ας αφήσουμε λοιπόν το κάθε σφύριγμα που δώθηκε εναντίον μας και ας επικεντρωθούμε επιτέλους στην ουσία! Για μια γαμ.. φορά! Ας αφήσουμε τον κάθε Μασιά, Χριστοδούλου και Δημητρίου να βάλουν τις μίζες όπου θέλουν γιατί αυτοί ήταν σήμερα, αλλά χθές ήταν ο κάθε Τράττος, Χαπέσιης, Χατζηστεφάνου και αύριο θα είναι άλλοι τόσοι. Ας αφήσουμε τα λόγια και ας προσπαθήσουμε για μια φορά να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Όλη η ποδοσφαιρική Κύπρος είναι αηδιασμένη και αδυνατούμε να το εκμεταλλευτούμε. Αδυνατούμε να στραφούμε ξεκάθαρα ενάντια στους ηθικούς αυτουργούς και να χρησιμοποιήσουμε την τεράστια δύναμη που θα έπρεπε να έχουμε ώντας το μεγαλύτερο Σωματείο στο νησί. Αναλωνόμαστε σε ανούσιους διαξιφισμούς για αμφισβητούμενες φάσεις, συναντήσεις προπαγάνδας και ακρωνύμια.

Χ.