Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Σκέψεις απ’ αφορμή το «θέατρο σκιών»

Αναγνώστης: Σκέψεις απ’ αφορμή το «θέατρο σκιών»

opinions-2015a


 

Είναι νομίζω -και το λέω και στον εαυτό μου- ανώφελο να κλαυθμηρίζουμε και να εκφράζουμε την αγανάκτηση και την αποστροφή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάντια του κυπριακού ποδοσφαίρου! Αυτοί γουστάρουν,  ηδονίζονται, όταν τα διαβάζουν. Ξανάδατε πολλές φορές σε ταινίες διεστραμμένους, διαστροφικούς δολοφόνους να λυπούνται για τα θύματά τους; Και για να μην παρεξηγηθώ δεν κάνω λόγο για την πλειοψηφία των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι διατηρούν ένα επίπεδο και είναι άτομα σοβαρά, με ορθή κρίση. Το ζήτημα, όμως, είναι ποιες δράσεις χρειάζεται να αναληφθούν, ώστε να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία. Τα υπόλοιπα είναι λόγια για κατανάλωση και στην αναζήτηση ευμενών σχολίων και λάικ.

Εδώ, παραμονή του «αιώνιου ντέρμπι», σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας omonoianews, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έπινε καφέ με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, και τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη, σε καφετέρια! Αιδώς! Φυσικά δικαιολογίες για το λόγο της συνάντησης πολλές. Όπως και να ’χει, χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν  θέλει. Κατά τα άλλα, κ. Νεοφύτου, μού θέλεις και συναίνεση, για να προχωρήσουμε την κοινωνία πολλά βήματα μπροστά. Θυμίζω, σ’ αυτό το σημείο, και  τις καταγγελίες Παναγή, θυμίζω και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Χαραυγής» για «μαγειρέματα» στο χώρο του ποδοσφαίρου σε μυστική σύσκεψη, παραμονές βουλευτικών εκλογών 2011.

Είναι πάντως, το ομολογώ, προοδευτικό το κατεστημένο της δεξιάς. Είναι μια πρόοδος, δεν λέω, τώρα που δημιουργούνται προοπτικές να συνυπάρξουμε αρμονικά με τους Τ/κ σε μια ομοσπονδιακή Κύπρο, να θέλουν Ελληνοκύπριοι να σφαχτούν αναμεταξύ τους για τις «μάππες».

Όσον αφορά τον κ. Κουτσοκούμνη θέτω ευθέως το ερώτημα: Συνάδει η ιδιότητά του ως μετόχου του ΑΠΟΕΛ μ’ αυτήν του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου; Είναι καιρός να απαντήσει στο ερώτημά μας. Υπάρχει ή όχι ασυμβίβαστο;

 

Σημείωση: Να είσαι οπαδός του ΑΠΟΕΛ, να ασπάζεσαι τα χριστιανικά ιδεώδη, τις αξίες της αγάπης, της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας, να πηγαίνεις συχνά εκκλησία και, συνάμα, να απολαμβάνεις το ποδοσφαιρικό «θέατρο σκιών». Σουρεαλισμός που θα ζήλευε και ο Εμπειρίκος. Και πάλι, καθιστώ σαφές, δεν κάνω λόγο για την πλειοψηφία των οπαδών του ΑΠΟΕΛ.

Κ.Κ.