Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Εναντίον… ποιων;

Εναντίον… ποιων;

opinions-2015a


Άποψη από αναγνώστη της ιστοσελίδας μας

Ώρα για μερικές αλήθειες που οι περισσότεροι ήδη ξέρουμε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ειναι η πιο μισητή ομάδα στη Κύπρο. Αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα.

Η σύνδεση με το ΑΚΕΛ, έφερε δυο καρκίνους στην ομάδα. Πρώτον, καταδίκασε την ομάδα σε ισόβια δεσμά, με το να διοικείται από άτομα απλά άσχετα από ποδόσφαιρο. (Μπορούμε να γράψουμε τόμους για αυτό άλλα δεν είναι το θέμα που θέλω να θίξω). Δεύτερο, όλες οι υπόλοιπες αριστερές ομάδες ζηλεύουν’ την σημασία που έχει η ομάδα από το ακελ και οι δεξιές απλά όταν ακούν ΟΜΟΝΟΙΑ έχουν οξεία αλλεργία.

Καταλήγουμε στο ότι ενώ το αποελ ασελγεί πάνω σε οποιαδήποτε ομάδα που διεκδικεί κάτι περισσότερο από 2η θέση, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η πιο μισητή ομάδα στη Κύπρο. Οπότε δημιουργειται η απορία. Αποελ εναντίων… ποιων?

Συγχαρητήρια στην ομάδα προπαγάνδας του αποελ. Θα ζήλευαν και οι ΕΣ ΕΣ.

Το αίσθημα που με διακατέχει είναι η αηδία.

Αηδία για τους δημοσιογράφους που εντεταλμένα επαναλαμβάνουν την φράση “άξιος πρωταθλητής” για να ασφαλίζουν την θέση τους και να ανεβαίνουν επαγγελματικές βαθμίδες. Για να μπορούν να θεωρούνται “αντικειμενικοί” και “ειδικοί” έτσι ώστε να μας πείθουν ότι τα διαιτητικά λάθη που γίνονται στην πρώτη μισή ώρα ενός αγώνα και καθορίζουν τα πάντα είναι το ίδιο με φάσεις που ακολουθούν μετά που ήδη η μια ομάδα αιμορραγεί με 10 παίκτες και είναι γεμάτη εκνευρισμό. Αηδία σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται για την διαιτησία και κλείνουν με την φράση “…πρέπει όλοι να δουλέψουμε για να βελτιωθεί η προκατάληψη και λάθη γίνονται για όλους”. Περισσότερη αηδία στους δικούς μας που συμμετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις.

Αηδία για την ανόρθωση που “βρήκε” κίνητρα τη περασμένη βδομάδα να νικήσει τον απόλλωνα, δωρίζοντας τον τίτλο στο αποελ. Με την αεκ όμως δεν βρήκε.

Παρατήρηση που παρεμπιπτόντως κανένας δημοσιογράφος δεν θα κάνει. Γιατί η αδιάφορη ανόρθωση εκφράζει τόσο διαφορετικά την αδιαφορία της;

Αηδία για τον απόλλων που την τελευταία αγωνιστική τιμάει παίκτες και βγάζει φωτογραφίες σε γιορτινό κλίμα ενώ την κρίσιμη στιγμή του φράχτηκε ο δρόμος για τίτλο . Καμία κουβέντα για αποελ.

Αηδία για την αεκ που ισοφαρίστηκε σε ματς τίτλου με πέναλτι εφεύρεση αλλά επιλέγει να κρατά χαμηλούς τόνους. Αλήθεια αν ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ αντί το αποελ πως θα αντιδρούσε;

Αηδία για τον Φανιερο που μπήκε να συγχαρεί τους ψευδοπρωταθλητες.

Αηδία για αελ που αντέδρασε ένα χρόνο μετά την κλοπή του πρωταθλήματος, την οποία ανέχτηκαν.

“Εάν είστε ουδέτεροι σε καταστάσεις αδικίας, έχετε επιλέξει την πλευρά του καταπιεστή. Αν ένας ελέφαντας έχει το πόδι του στην ουρά ενός ποντικού και λέτε ότι είναι ουδέτερος, το ποντίκι δεν θα εκτιμήσει την ουδετερότητα σας”. Desmond Tutu

Οπότε είναι ξεκάθαρο τι πλευρά διάλεξαν όλοι. Όλοι τους είναι ευχαριστημένοι. Ολοι μαζι τωρα πανηγηριζουν το πρωταθλημα τους. Τον τίτλο του ψέματος, της ανοχής, της προπαγάνδας και των Μ.Μ.Ε.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο.

ΟΜΟΝΟΙΑ εναντίων όλων. Πάντα έτσι ήταν και έτσι θα είναι.

Γιώργος Α.