Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Καλοπροαίρετη κριτική και μία ιδέα για λύση ενός προβλήματος

Καλοπροαίρετη κριτική και μία ιδέα για λύση ενός προβλήματος

opinions-2015a


Ταλαιπωρία, αγανάκτηση, ένας μικρός χαμός για την εξασφάλιση εισιτηρίου από τα εκδοτήρια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 

Κοσμοσυρροή είχε σήμερα στο κυριότερο σημείο πώλησης εισιτηρίων για τον αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ-Μπρόντμπι, με τριψήφιο αριθμό φίλων της ομάδας μας να μαζεύεται έξω από τα εκδοτήρια και όλα αυτά πριν καν ανοίξουν και ξεκινήσει η προπώληση. Με το που έγινε 9:00 και άνοιξε η πόρτα για να περάσει ο κόσμος εντός του χώρου όπου πωλούνταν εισιτήρια προκλήθηκε πανικός, κάτι άλλωστε που παρατήρησα να συμβαίνει και παλαιότερες παρόμοιες περιπτώσεις όπου υπήρχε τέτοια ζήτηση. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει συνεχώς ο κόσμος να ζει την ίδια ταλαιπωρία για να αγοράσει εισιτήριο. Αρκετοί με την αποχώρηση τους από το χώρο ένιωθαν μεν ικανοποίηση για την εξασφάλιση εισιτηρίων, όμως παράλληλα ήταν έντονα αγανακτισμένοι.

Χρησιμοποιούμε τη λέξη ουρές για να περιγράψουμε την παρουσία τόσου κόσμου που περίμενε για εισιτήριο, αλλά κάτι τέτοιο πολύ λίγες φορές είδα. Αντί ουρές, σχεδόν όλοι προσπαθούσαν να πλησιάσουν την είσοδο με κάθε τρόπο από όλες τις πλευρές. Από τη στιγμή όμως που δεν ελέγχεται η κατάσταση είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά. Μάλιστα υπήρχαν άτομα που βρίσκονταν εκεί από τις 7 το πρωί και λόγω ότι δεν υπήρχε σειρά προτεραιότητας κάποιοι που ήρθαν μετά τις 8:00, όταν άρχισε έντονα η προσέλευση, πρόλαβαν να πάρουν γρηγορότερα εισιτήριο.

Παραθέτω πιο κάτω μια ιδέα, κάτι που εύκολα μπορεί να γίνει και που θα βοηθήσει πιστεύω σε μια πιο ομαλή προπώληση εισιτηρίων την επόμενη φορά που θα υπάρξει τέτοια ζήτηση. Είναι απλό, την επόμενη φορά ας βρεθεί στο χώρο από νωρίς ένα άτομο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και όσοι πηγαίνουν πχ από τις 7 το πρωί όπως σήμερα να τους μοιράζει ένα αριθμό προτεραιότητας. Δεν ξέρω πως μπορεί να ακουστεί αυτό στα αυτιά των υπεύθυνων ή σε φίλους της ομάδας αλλά το θεωρώ ως μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Μάλιστα, κάτι παρόμοιο έκαναν παλαιότερα πριν από προπώληση εισιτηρίων σε αιώνιο ντέρμπι κάποιοι φίλοι της ομάδας. Από μόνοι τους πήραν την πρωτοβουλία και έδιναν σε όποιον πήγαινε εκεί ένα χαρτάκι με αριθμό, διατηρώντας μια σωστή σειρά. Εάν από μόνοι τους οι οπαδοί κάνουν τέτοια κίνηση δεν μπορεί ολόκληρη ΟΜΟΝΟΙΑ;

Δοκιμάστε το την επόμενη φορά, παρά να μην κάνετε σχεδόν τίποτα. Τονίζω πως αυτή είναι μια καλοπροαίρετη κριτική και για οποιαδήποτε ταλαιπωρία δεν ευθύνεται κανένας από τους εργαζόμενους που βρίσκονταν εκεί για τις ανάγκες διάθεσης των εισιτηρίων. Μάλιστα αξίζει ένα μπράβο για τη κίνηση από άτομο που εργάζεται στα γραφεία του συλλόγου, που πέρασε λίγο πριν τις 8:00 και έφερε μπουκάλες με νερό για τις ανάγκες των ανθρώπων που περίμεναν υπομονετικά εκεί!

Φιλικά,
Γ. Γ.