Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: “Έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους”

Αναγνώστης: “Έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους”

AG3-OMONOIA-DOXA-KAZAMIAS-KOSMOS (157)


Όταν παίζεις με τη φωτιά,αναπόφευκτα θα κάψεις τα χέρια σου.Αυτό έπαθε η Ομόνοια απέναντι στη Δόξα και οι υποσχέσεις για ανάκαμψη έμειναν απλά υποσχέσεις.Η εμφάνιση της περιορίστηκε στα ρηχά και μια σφαιρική ανάλυση του 90λέπτου παραπέμπει σε φτώχια και μιζέρια.

Αυτά τα τραγικά ατομικά λάθη που δεν λένε να εξαφανιστούν “λαβώνουν”την ομάδα.Εδώ κυριολεκτούμε.Θυμίζουμε το γκολ της Αχνας και τον τρόπο που σημειώθηκε,θυμίζουμε τα δύο γκολ της Σαλαμίνας που προήλθαν από “δώρα”της άμυνας,θυμίζουμε τα προχθεσινά “δώρα”των Ράμος αρχικά και Γιωργαλλίδη στην εκπνοή.

Να σχολιάσω την ενέργεια του Ράμος;Για ένα παίκτη της δικής του εμπειρίας ανεπίτρεπτη.Είχε την πρώτη κίτρινη,άρα έπρεπε να ήταν διπλά προσεκτικός.Τί γύρευε το χέρι σ’εκείνο το σημείο και μάλιστα στον αέρα; Αποδείκτηκε πρωτάρης αλλά και αδιάβαστος.

Κάποιοι μίλησαν για αυστηρή αποβολή.Προσωπικά διαφωνώ.Ηταν και οι δύο φάσεις για κίτρινη κάρτα και ο Θ.Μούσκος σωστά εφάρμοσε τον κανονισμό.

Πάμε και στο γκολ της ισοφάρισης. Τί την ήθελες εκείνη την έξοδο – αυτοκτονία ρε Αντωνάκη; Είχες τέσσερις αμυντικούς μπροστά σου,η μπάλα μόλις που μπήκε στα όρια της περιοχής, άρα, χοντρό το λάθος το οποίο πληρώθηκε και μάλιστα πολύ ακριβά.

Ένας τερματοφύλακας του δικού σου βεληνεκούς δεν τρώει τέτοιες “πατάτες”.
Πολλά λέκτηκαν για την απόσυρση του Σέρινταν όταν η Ομόνοια έμεινε με δέκα.Εκ του αποτελέσματος,φάνηκε ξεκάθαρα πως ήταν λανθασμένη.Με την κίνηση αυτή,ο Καϊάφας άφησε “ορφανή”την επίθεσή του,ξεγύμνωσε εντελώς την ομάδα δίνωντας στη Δόξα χώρους και συνεχές κράτημα μπάλας με αποτέλεσμα να γίνει η ζημιά σε νεκρό χρόνο συνεργούντως και του Γιωργαλλίδη.

Δεν είναι δυνατόν,μια Ομόνοια ολόκληρο β’ημίχρονο να κάνει μόνο μια φάση κι αυτή από λάθος αντιπάλου.

Και είναι εδώ που εστιάζουμε την κριτική μας στον Κωστάκη.”Φοβήθηκε”υπέρ του δέοντως το παιχνίδι,κινήθηκε με αμυντικογενή διάθεση για ένα ολόκληρο ημίχρονο και στο τέλος,όλοι μαζί “έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους”.

Με τη Δόξα έπαιζες κύριε Καϊάφα,ούτε Άρσεναλ ήταν ούτε Μπαρσελόνα.Εσύ γνωρίζεις καλύτερα από κάθε άλλον ότι,η Ομόνοια είναι γεννημένη για την επίθεση και το γκολ.Οποιαδήποτε άλλη φυσιογνωμία προσπαθήσεις να δώσεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος προπονητής είστε καταδικασμένοι σε αποτυχία.

Γι αυτό λοιπόν,”φέρτε τα μίλια σας”.Για την πλειοψηφία των Ομονοιατών η περίοδος χάριτος έχει εκλείψει.Το γήπεδο πλέον είναι ο καθρέφτης,εκεί θα κρίνεστε.

Γιάννης Κούρας