Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Προβληματισμοί και Αφύπνιση (2)

Αναγνώστης: Προβληματισμοί και Αφύπνιση (2)

opinions-2015a


Σκοπός του άρθρου, δεν είναι να κάνω τον δικηγόρο σε καμία απ’ τις δυο ομάδες τις οποίες δυστυχώς έχει χωριστεί ο κόσμος της Ομόνοιας απ’ το καλοκαίρι μέχρι το πιο πρόσφατο μας παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Αναγνώστης: Προβληματισμοί και Αφύπνιση (1)

Σκοπός αυτού του άρθρου λοιπόν, είναι να υπογραμμίσω τα πολλά λάθη που έκαναν μαζί (ενδεχομένως) η τεχνική ομάδα με αρχηγό τον Κώστα Καϊάφα και το Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Δ. Σεραφείμ, προσπαθώντας στην αφενός να σχηματίσω τα δικά μου αντικειμενικά συμπεράσματα και αφετέρου να χαράξω μια πορεία αφύπνισης.

Τεχνική Ομάδα:

Πέρσι, ο περισσότερος κόσμος της Ομόνοιας κατανόησε ότι παρέχει η οικονομική εξυγίανση. Έρχονται παίκτες και φεύγουν μέχρι τον Ιανουάριο λόγο οικονομικού.  Ο κόσμος παραμένει πιστός στην ομάδα του και δίνει μαζικά το παρών του στα κριτήρια Μαρτίου. Με χίλια-δυο προβλήματα, η ομάδα μας φτάνει στο σημείο να διεκδικεί ακόμη και τον τίτλο, εάν δεν ήταν εκείνο το ένα σαββατοκύριακο στο οποίο αδικήθηκε και Ομόνοια και Απόλλων σε ένα βράδυ. Βλέπουμε επιτέλους Κύπριους παίκτες να εδραιώνονται στην ενδεκάδα και να πρωταγωνιστούν ακόμα και στην Εθνική. Κοιτάζαμε με θαυμασμό το τεχνικό επιτελείο να διαβάζει σωστά τα τρωτά σημεία του αντιπάλου και να παίζουμε καλύτερα από τους αιώνιους ρουφιανους σε όλα τα μεταξύ μας παιχνίδια (πλην ενός).

Εύλογη είναι λοιπόν η ερώτηση μου: “ Τι στον δαίμονα έπαθες φέτος ρε Κωστή;”

Να συμφωνήσω ότι το τεχνικό τιμ την έπαθε με τον Μεντι, συμβαίνει και στις καλύτερες ομάδες. Εζε αντί Ρουμπιο; Που είναι ο αντί-Ασις και ο αντί-Ποτέ; Η κόντρα με τον Κιρμ ναι, μας στοίχισε στα Ευρωπαϊκά. Πόσα αριστερά μπακ και γιατί; Και γιατί δεν εξηγηθήκαμε καλύτερα στον Περεζ; Από εκεί και πέρα εμμονές, πειραματισμοί και λάθος αλλαγές. Κύπριοι παίκτες που ήταν τόσο υποσχόμενοι πέρσι, φέτος κάτι δεν πάει καλά.  Όπως και το ιατρικό μας τιμ φέτος το οποίο παραπαίει.

Εάν πράγματι υπάρχουν άλλοι λόγοι για όλα αυτά, σε παρακαλώ εξηγήσου και ο κόσμος θα σε στηρίξει με οποιοδήποτε κόστος και το τονίζω το τελευταίο. Εάν πάλι δεν υπάρχει κανένας κρυφός λόγος για την αγωνιστική μας πορεία, τότε απλά να γνωρίζεις ότι όλα τα πιο πάνω έκαναν το κόσμο που σε στήριζε να χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη του σε σένα.

Συμπέρασμα: Αυτός ο πήχης, που είναι (φαινομενικά) τόσο ψηλός, εσύ ο ίδιος τον έβαλες στον εαυτό σου, λόγο της περσινής μας υποσχόμενης πορείας. Γι’ αυτό τον λόγο ο κόσμος απαιτούσε κάτι περισσότερο από’ σένα φέτος.

Διοίκηση:

Θα πρέπει άπαντες να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια που έκανε το συγκεκριμένο Συμβούλιο σ’ ότι αφορά τη μείωση του χρέους. Απ’ εκεί και πέρα, ο κόσμος ποτέ δεν εμπιστεύτηκε την Διοίκηση Σεραφείμ. Οι λόγοι είναι: η περασμένη, όχι και τόσο επιτυχής Διοικητική πορεία του ίδιου του Σεραφείμ, η αιώνια κόντρα του με το Οπαδικο κίνημα της ομάδας μας, η αποχή του από την επανεκλογή Κουτσοκουμνη και  γενικότερα, η απουσία ηγέτη από το Συμβούλιο της ομάδας μας.

Θα επεκταθώ μόνο στα τελευταία δυο. Να παίρνει κατ’ ουσία ο αιώνιος τον τίτλο σε ένα βράδυ πέρσι, να οργανώνομαι την ερχόμενη εβδομάδα και να δίνω χιλιάδες φανελάκια “Fair Play ή Φύγετε”, να γνωρίζω ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να μπει ασπίδα προς το Σωματείο για να το προστατέψει ασχέτως τις ποινές που θα παίρναμε απ’ τον ψευδο-αθλητικό δικαστή και να έρχομαι τον Αύγουστο και να υποστηρίζω έμμεσα τον Κουτσοκουμνη. Εδώ χολιαζότανε ο ηγέτης. Ο κόσμος θα ήταν δίπλα στο Συμβούλιο και στην ομάδα, ακόμα και αν δεν περνάγαμε τα κριτήρια. Χάρες δεν θέλουμε απ’ αυτούς που μα σκοτώνουν.

Το χειρότερο είναι ότι το Συμβούλιο είναι γενικά απών. Δεν αναφέρομαι εξ’ ολοκλήρου στη έλλειψη επαγγελματισμού και οράματος. Το Συμβούλιο απλά απουσιάζει. Ούτε δηλώσεις, ούτε ανακοινώσεις για να κρατηθεί ο κόσμος ενωμένος αυτές τις δύσκολες ώρες. Ούτε υπήρξε τέτοια κίνηση μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό μας απ’ την Ευρώπη. Μια εμφάνιση στο γήπεδο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για παρουσίαση του ροστερ, η οποία θα έδινε στον λαό ελπίδα ότι τα πράγματα αλλάξουν προς το καλύτερο. Απλά τίποτα, ενώ φαίνετε να αφήνουν τις αδυναμίες  και τα αρνητικά αποτελέσματα τόσο του τεχνικού τιμ όσο και όλων τον διοικητικών μελών να τα  επωμιστεί μοναχά ένας άνθρωπος.

Συμπέρασμα:  Η Ομόνοια χρειάζεται ένα ηγέτη ο οποίος θα ακολουθήσει την πορεία εξυγίανσης που χάραξε η διοίκηση Σεραφείμ, με την διαφορά ότι θα επιφέρει επαγγελματισμό, όραμα και διαφάνεια. Με αυτά τα τρία συστατικά, ο κόσμος θα νιώθει ακόμη πιο δίπλα στην ομάδα του, έτοιμος ακόμα και να πολεμήσει γι’ αυτήν. Με την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στην Ομόνοια, δυστυχώς θα πρέπει να υπάρξει ένας αποδιοπομπαίος τράγος, ρόλο τον οποίο φαίνετε να παίρνει το τεχνικό τιμ. Παρόλο που αδυναμίες παρατηρούνται τόσο σε τεχνική ομάδα όσο και στο Συμβούλιο, η αλήθεια είναι ότι όπως και αν εξελιχθει η κατάσταση, πρέπει να φροντίσουμε ώστε το Σωματείο να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει οικονομική εμπιστοσύνη προς τους παίκτες μας, προς αποφυγήν των χειροτέρων.

Ragnarock.