Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Το πρόβλημα με το ακελ και την εμπλοκή του

Αναγνώστης: Το πρόβλημα με το ακελ και την εμπλοκή του

opinions-2015a


Το πρόβλημα με το ακελ και την εμπλοκη του στην Ομονοια ειναι πρωτιστως πολιτικο-ιδεολογικο. Καταστρεφει το σωματειο οπως το ιδιο συρικνωνεται σαν ενα συστημικο κομμα, στελεχωμενο απο καριεριστες, νεοπλουτους και βολεψακηδες. Ξεριζωνει την ομαδα απο τον λαικο της χαρακτηρα οπως το ιδιο αποστρεφεται το κομμουνιστικο κινημα απο το οποιο προηλθε.

Αντιλαμβανεται την λειτουργια και διαχειρηση της Ομονοιας σαν μια κομματικη επιχειρηση, στην οποια λογο και συμμετοχη θα εχουν μονο οι τυφλοι υποστηρικτες και υπαλληλοι τους, αφηνοντας την τεραστια πλειοψηφια του κοσμου της ομαδας στο περιθωριο, μην επιτρεποντας ακομα και το δικαιωμα στο να ειναι καποιος μελος του σωματειου αν δεν ειναι απολυτα υποτακτικος σ αυτους.

Αντιστοιχα και στη κομματικη λειτουργια εχει χασει την επαφη με τον κοσμο που προσκειται στη αριστερα, μετατρεποντας τη βαση σε πειθηνια οργανα της ηγεσιας, μια βαση με απολιτικη αντιληψη, ανυπαρκτο ιδεολογικο υποβαθρο, χωρις κριτικη σκεψη.

Υπηρετει ευλαβικα σαν διοικηση του σωματειου την ηγεσια και τα οργανα της κοπ, τους κανονες και επιβολες τους, υπακουει και εφαρμοζει τις αξιες του μοντερνου ποδοσφαιρου, βλεποντας τους οπαδους σαν πελατες και τους οργανωμενους σαν εχθρικο σωμα που ζημιωνει την ομαδα. Αναλογα και σαν κομμα υπηρετει το κεφαλαιο και την πλουτοκρατια, εις βαρος της εργατιας που υποτιθεται οτι υπερασπιζεται.

Σαν διοικηση προσπαθει να φιμωσει καθε φωνη αμφισβητησης, γι αυτο και ο απολυταρχικος ελεγχος στη λειτουργια, τις διαδικασιες και τα μελη του σωματειου. Το ιδιο πρατει και σαν κομμα στη οργανωτικη του συγκροτηση και λειτουργεια. Συκοφαντουν, λασπολογουν και εξαπολυουν προσωπικο και οργανωμενο πολεμο τους οπαδους και τα οργανωμενα συνολα που μπορει να χουν ανατρεπτικες αποψεις, οπως το ιδιο σαν κομμα, πολεμα οποιαδηποτε κριτικη, κινηση η οργανωση βρισκεται στα αριστερα του, ακομα περισσοτερο κι απο τη δεξια.

Γι αυτο αγαπητε λαε της Ομονοιας που αγανακτας σημερα για την καταντια της ομαδας, ψαξε πρωτα την ριζα του προβληματος και μην το βλεπεις απλα ποδοσφαιρικα, μην θυμασαι να βρισεις το ακελ οποτε βουλιαζει η ομαδα, αλλα κοιταξε πρωτα τι συμβαινει στη κοινωνια, γιατι εσυ ο ιδιος δεχεσαι μοιρολατρικα τα οσα σου επιβαλουν και σε οδηγουν στη εξαθλιωση και θα βρεις γιατι και σαν οπαδος εχεις χασει την περηφανια σου και δεν μπορεις να αντισταθεις.

Κοιταξε πισω στο 1948 στις αγριες απεργιες και στο πως ιδρυθηκε η Ομονοια και προσπαθησε να πιασεις το νημα της ιστοριας που εχασες

Γ.Σ

Οπαδός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ