Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Απόψεις και εισηγήσεις εν συντομία

Απόψεις και εισηγήσεις εν συντομία

opinions-2015a


Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Δεν θα επαναλάβω τα γνωστά και για τα οποία έχει εκφραστεί η δεδηλωμένη επιθυμία όλων των οπαδών μας. Θα παραθέσω κάποιες απόψεις/εισηγήσεις απλά και με όσο το δυνατό λιγότερα λόγια:

1. Άμεση παραίτηση του Δ.Σ και προκήρυξη έκτακτης εκλογικής και όχι μόνο συνέλευσης.
2. Εκστρατεία εγγραφής μελών με στόχο τις 10000. Το ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως υπάρχουν τρόποι. Π.χ. κλιμακωτή τιμολόγηση με ανάλογα προνόμια. Φυσικά, ο κάθε ένας, μια ψήφο θα έχει η οποία είναι ιερή. Στο κάτω κάτω, κανένας μας δεν περισσεύει και κανένας δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο Ομονοιάτης.
3. Εκσυγχρονισμός του σωματείου σε όλα τα επίπεδα. Το ξέρω ότι η ιδέα της εταιρείας δεν είναι δημοφιλής στον κόσμο μας, όμως μπορεί να συσταθεί μια με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Αυτά μπορεί να είναι η οικονομική διαχείριση και ενίσχυση του σωματείου, σκάουτινγκ παικτών, μάρκετινγκ κλπ. Στο κάτω κάτω οι μετοχές της εταιρείας θα ανήκουν στον κόσμο της ομάδας (το θέμα της εταιρείας μπορεί να συζητηθεί).
4. Σύσταση ομάδας επικοινωνίας με τον κόσμο, δημιουργία καναλιού, ενθάρρυνση εποικοδομητικών εισηγήσεων κλπ. Θα πρέπει να κτιστεί άμεσα αμφίδρομη επικοινωνία, ούτως ώστε ο κόσμος να νιώθει πραγματικά ότι του ανήκει αυτή η ομάδα, ότι είναι μέρος αναπόσπαστο του οικοδομήματος που λέγεται ΟΜΟΝΟΙΑ.
5. Ο κάθε άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά. Πολλές φορές τα παιχνίδια δεν κερδίζονται στα γήπεδα. Δεν μιλώ για αθέμιτα μέσα για να είμαι εξηγημένος. Η οποιαδήποτε διοίκηση του σωματείου θα πρέπει να βγαίνει μπροστά και να έχει όλα τα εφόδια  να υπερασπίζεται τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ομάδας. Όσοι δεν μας σέβονται, να μας φοβούνται. Με την πολιτική του καλού παιδιού και των ευχολογίων, δεν γίνεται τίποτα.

Θα ήθελα να πω και άλλα, όπως επίσης και να αναλύσω περισσότερο τα πιο πάνω, αλλά δεν θέλω να μακρυγορήσω. Θα τονίσω και κάτι τελευταίο και σημαντικό. Χωρίς να αρνιέμαι  τις αριστερές μου καταβολές και πεποιθήσεις, είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να γίνει ένας σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτό είναι κάτι που λέω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ένας διαχωρισμός με ξεκάθαρες διακηρύξεις και έργα που στην τελική θα βοηθήσει τα μέγιστα και τα δύο μέρη. Θα τα απαλλάξει πραγματικά  από τα οποιαδήποτε βαρίδια και θα τα αφήσει να επιτύχουν στο τομέα τους. Είμαι 1000% σίγουρος γι’ αυτό.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Γεωργίου.