Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ

Αναγνώστης: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ

 


Με ιδιαίτερο προβληματισμό θα ήθελα να απευθυνθώ στο ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στον προπονητή αλλά και στο μεγάλο κόσμο της.

Πραγματικά πολύ δύσκολα περνάμε σε κάθε τομέα, είτε αυτός ονομάζεται προσκήνιο, είτε παρασκήνιο, είτε είναι η γκίνια μας που δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους ή ακόμα τα βρώμικα παιχνίδια που μας κάνουν άλλοι αλύπητα και εμείς να μοιάζουμε ανήμποροι να αντιδράσουμε. Που πήγε η υπερηφάνεια μας; Που πήγε η μεγάλη μας δυναμική; Μόνο στις αρχές  κάθε σεζόν; Δεν είναι κρίμα όλος αυτός ο κόσμος να εξαναγκάζεται σε μαρασμό γιατί κάποιοι δεν μπορούν να δουν τα παιχνίδια που μας παίζουν άλλοι;   Πάλι μας έφεραν ακριβώς εκεί που ήθελαν! Ίσως ακόμα πιο πολύ απ όσο και αυτοί θα πίστευαν.  Εκεί με απανωτές απογοητεύσεις, είτε λόγω συγκυριών , «λαθών», ανοχής παιχνιδιού της άλλης ομάδας, πριμοδότησης των παιχτών της άλλης ομάδας να παίζουν λες και είναι σε τελικό, από το ΔΣ της ομάδας τους που ξαφνικά βρίσκουν λεφτά μόνο για το παιχνίδι μαζί μας  ή και κάποια άλλα για να βολευτεί κάποια ομάδα.  Φέτος τα «λάθη» από τους διαιτητές  κάτι μου λέει ότι θα ήταν πολύ περισσότερα αν οι συγκυρίες μας ήθελαν λίγο πιο πολύ.  Γιατί αφού φέτος πάλι χάνουμε τα «άχαστα» αλλά παράλληλα τρώμε πολύ εύκολα γκολ δεν χρειάστηκε και τόσο!  Κάποιοι άλλοι όμως παίζουν φιλικά παιχνίδια.  Για στεφτείτε το λίγο.  Φιλικά= εύκολοι βαθμοί , ξεκούραστη ομάδα, rotation, γκολ από διάφορους  παίχτες που το έχουν ανάγκη για λόγους αυτοπεποίθησης , έτοιμοι και προσηλωμένοι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ελάχιστες έως καθόλου κάρτες και περιορισμένοι τραυματισμοί(άσχετο αν λόγω καθαρά ατυχίας δεν το πετυχαίνουν και τόσο), τη στιγμή που οι αντίπαλοι τους  χάνουν βαθμούς από μικρές ομάδες, γεμίζουν νεύρα , απογοήτευση, κάρτες και τραυματισμούς λόγω του μεγάλου πάθους των αντίπαλων  ποδοσφαιριστών   να κερδίσουν το πριμ που τους έταξαν κάποιοι.

Διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μην πέφτεις άλλο στην παγίδα τους! Αυτοί είναι αδίσταχτοι. Δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ. Βρείτε τους τρόπους  να αλλάξετε τη μοίρα που άλλοι μας ορίζουν. Αλλάξετε την νοοτροπία του ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ. Να πηγαίνει γήπεδο χωρίς κόμπλεξ. Να έχει υπομονή. Να αντιδρά κόσμια. Νομίζετε δηλαδή ότι νοιάζεται κανένας για την ασφάλεια; Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Αν νοιάζονταν για την ασφάλεια θα επενδούσαν να είχαμε σωστούς διαιτητές, ακριβοδίκαιους και άμεση εφαρμογή των νέων συστημάτων που υπάρχουν (VAR και  goal line technology) και όχι να βρίσκουν φτηνές δικαιολογίες για να μην τα εφαρμόσουν! Έτσι θέλουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Να μην πάμε ποτέ εμείς μπροστά. Να είμαστε κομπάρσοι για πάντα, να μας παραπέμπουν για του «ψύλλου πήδημα» ή να μας σπάνε τα νεύρα να κάνουμε επεισόδια και να μας πίνουν το αίμα με εξοντωτικές ποινές  στις δικαστικές αίθουσες! Ενώ κάποιοι άλλοι να παραπέμπονται πολύ πιο αραιά αφού οι παρατηρητές των αγώνων τους ίσως  να «χάνουν» κάποιες σημαντικές από τις  αισθήσεις τους  σε καίρια σημεία του παιχνιδιού!  Τους σπρώχνουν για να είναι αιώνια πρωταθλητές με το «έτσι» και το «θέλω» για να εξασφαλίζουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο που τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του champions league.  Ακόμα και όσον αφορά τις δικάστηκες αίθουσες για αυτούς ακόμα και ευρωπαϊκές να είναι τους χαϊδεύουν, να θυμίσω  μετά από κάποιο παιχνίδι στην Τρίπολη που ανησύχησε η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής . Ναι δυστυχώς  απ ότι φαίνεται τα πλοκάμια κάποιων φτάνουν μέχρι κι εκεί!

Δηλαδή τι, εμείς δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάποια μεγάλη ομάδα; βεβαίως και μπορούμε. Τι μας σταματά;

  1. Η ηττοπάθεια που μας εμβολίασαν. Πρέπει να αποβληθεί άμεσα. Δεν μπορεί οι πλείστοι παίχτες να έπαιζαν σε μεγάλα πρωταθλήματα και ξαφνικά να ξέχασαν την μπάλα. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να προσαρμοστούν στο άθλιο πρωτάθλημα μας με τις δεκάδες καθυστερήσεις για δήθεν τραυματισμούς των αντιπάλων, να μην εκνευρίζονται και να χάνουν την ψυχραιμία τους – πράγματα πρωτόγνωρα πραγματικά!
  2. Η διαιτησία. Εξόφθαλμα μονόπλευρα λάθη, πονηριά με μεγάλη προσαρμογή στο  σχέδιο του αντιπάλου να σπάζει την ροή του αγώνα, ανοχή στο σκληρό παιχνίδι του και με την πρώτη άμεσα κάρτα στην ΟΜΟΝΟΙΑ! Αλλά και στην Ευρώπη δυστυχώς , κυρίως ο ανεκδιήγητος διαιτητής που μας σέρβιραν με αγάπη κάποιοι συμπατριώτες μας με την Δυναμό Μόσχας . Βλέπετε σε εκείνο το παιχνίδι θα μεγαλώναμε ως ομάδα. Θα ανασάναμε οικονομικά. «Όχι ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα σηκώσεις κεφάλι» μας «είπαν» για ακόμα μια φορά! Αλήθεια αγαπητή μας ομοσπονδία τι έγινε τελικά με το ξενοδοχείο των διαιτητών και της Δυναμό; Γιατί πολλά περίεργα ακούστηκαν. Έμεναν μαζί; Γευμάτισαν μαζί; Είχατε δικούς σας ανθρώπους μαζί τους στο ξενοδοχείο όπως προβλέπετε; Aν ναι τι σας είπαν ότι έγινε; Κάνατε κάποια έρευνα; Αλλά δεν βαριέσαι η ομάδα σας έπαιζε;  Δεν μπορεί κάποιοι να κερδίζουν θέσεις σε ευρωπαϊκούς ομίλους και να «σώζονται» οικονομικά  (γιατί τότε θα κατέρρεαν) από κληρώσεις και εμείς να μην μπορούμε να έχουμε μια δίκαιη διαιτησία στο πιο κρίσιμο αγώνα της σύγχρονης μας ιστορίας!
  3. Να απαιτήσουμε να μειωθούν δραματικά οι ομάδες στην πρώτη κατηγορία! Να μας πει η ομοσπονδία γιατί να έχουμε τόσες ομάδες! Η αλήθεια δεν είναι μόνο μια. Για εύκολη επανεκλογή του ίδιου προέδρου. Όλες οι ομάδες έχουν από ένα ψήφο. Είτε έχουν 5 φιλάθλους , είτε 200,000! Άρα να μην μας λένε ότι τα σωμάτια φταίνε που τον ψηφίζουν. Ποια σωμάτια όμως; Αυτά που τους τάζει εύνοιες βέβαια! Άλλος λόγος βέβαια είναι τα εύκολα εξάπτοντα για κάποιους, για ξεκούραση και  rotation  αλλά και για να εξοντώνουν τους αντιπάλους τους όπως εξήγησα πιο πάνω. Αν είναι μάγκες ας κάνουν πρωτάθλημα με 8 ομάδες σε  4 γύρους και να βρουν σωστούς και δίκαιους διαιτητές από το εξωτερικό! Να είναι σχεδόν όλοι οι αγώνες ντέρμπι.  Τι τους αρέσει δηλαδή από το πρωτάθλημα μας; Οι δέκα έως ένας φίλαθλος που πάνε σε κάποιους αγώνες ή το αντιποδόσφαιρο που παίζουν οι μικρές ομάδες;  Ή μήπως το αποτέλεσμα στο τέλος των πρωταθλημάτων;

Όλα λοιπόν είναι ολοφάνερα! Αλλά και πιο κάτω να πάμε ακόμα αυτοί δεν θα σταματήσουν έστω και αν δεν θα είμαστε πλέον απειλή για αυτούς ούτε φέτος. Και ξέρετε γιατί ;  γιατί φοβούνται τον νέο μας προπονητή. Ναι τον Πάμπο Χριστοδούλου. Χρόνια τώρα απ έδειξε ότι μπορεί να διορθώσει όλα τα κακώς έχοντα κάθε ομάδας. Μια, δύο, τρείς θα τα καταφέρει και με εμάς. Και αυτό δεν το θέλουν. Εμείς όμως πρέπει να το θέλουμε. Πρέπει να προστατευτεί ο προπονητής μας με κάθε κόστος! Και για να γίνει αυτό χρειάζονται ΑΝΤΕΡΑ! Θα περάσει και αυτός πρωτόγνωρες εμπειρίες που ούτε τις  πίστευε ποτέ του. Να θυμίσω τι έγινε με το Νεόφυτο Λάρκου! Θα πολεμηθεί κι αυτός  με μανία μέσω της κακής πορείας της ομάδας για να εκδιωχτεί η να παρατηθεί. Γιατί αυτός είναι η μεγάλη απειλή γι αυτούς. Γιατί μόνο χαζοί θα πίστευαν ότι τον ήθελε εκείνη την χρονική περίοδο η Εθνική, ενώ είχε τον Χριστάκη Χριστοφόρου στο «τιμόνι» με μόλις ένα ή δύο παιχνίδια να έχει κάνει ο άνθρωπος. Ο σκοπός τους ήταν να μην κλείσει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Άσχετο αν έτρεξαν να  το διαψεύσουν όταν όλα τελείωσαν και υπέγραψε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Γιατί δεν βγήκαν πιο νωρίς;

Θέλουν να κάνουν τους παίχτες μας να μην πιστεύουν ότι μπορούν, το ίδιο και οι προπονητές μας. «Εμβολιάστε» τους λοιπόν με την στόφα του νικητή. Δείξετε τους και πείτε στους ξένους την αλήθεια για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Πεισμώστε τους! Μάθετέ τους επιτέλους τι είναι αυτά τα 2 αστέρια πού έχουν στη φανέλα τους!

Μεγάλε και περήφανε ΠΡΑΣΙΝΕ ΛΑΕ!

Απ ευθύνομαι και σε εσένα και σου ζητώ αλλά και σε εκλιπαρώ να έχεις υπομονή. Ναι έχει εξαντληθεί αλλά μέσα από την μεγάλη μας αγάπη για την ΟΜΟΝΟΙΑ μπορούμε να αντλήσουμε κι άλλη! Το αξίζει η ομάδα μας, η ιστορία μας και κυρίως οι νέοι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ.  Το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ! Το αξίζουμε γιατί έχουμε μεγάλα όνειρα και δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα να μας τα κλέβει! Σήμερα έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να ανακάμψουμε. Και αυτό πρέπει να γίνει μέσα από την στήριξη της ομάδας και του προπονητή. Σύντομα θα δεις ότι «σφίγγει ο κλοιός» για τον προπονητή μας από κάποια τηλεκατευθυνόμενα ΜΜΕ. Άλλοι θέλουν να σου τελειώσει η υπομονή και να θέλεις αλλαγή. Γιατί όπως εξήγησα και πιο πάνω φοβούνται τον Πάμπο Χριστοδούλου. Μην τους το επιτρέψεις. Μην τους αφήνεις να μας κάνουν ότι θέλουν με τα λεφτά τους και τις διασυνδέσεις τους. Γιατί αν έχουμε υπομονή επιτυχίες μεγάλες θα έχουμε κι εμείς. Και αυτό να το θυμάσαι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ! Μην ρίχνεις αντικείμενα μέσα στα γήπεδα. Με ένα ποτηράκι νερό το μόνο που καταφέρνεις είναι να τους δροσίσεις  και να ποτίσεις και το γρασίδι. Αλλά αυτοί με χαρά θα μας βάλουν 5000 ευρώ πρόστιμο. Ξέρω, έχεις δίκαιο « δεν ήταν οφσάιντ»  ή «ήταν πέναλτι» ξέρω τον θυμό σου. Τον ζω χρόνια! Αλλά ξέρεις τι μου είπε ένας ηλικιωμένος εκ των ιδρυτών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είχα την τύχη να γνωρίσω; Όταν έκανε «λάθη» η διαιτησία τους χειροκροτούσε όλο το γήπεδο ειρωνικά και τους γιουχάιζε! Όπως και τους αντιπάλους όποτε είχαν την μπάλα για να τα «χάσουν» Αυτή είναι η σωστή αντίδραση φίλε μου. Να δίνεις φτερά στους παίκτες σου μέσω της αποθέωσης και παράλληλα να τα κόβεις από τους αντιπάλους. Έτσι δεν μπορούν ούτε να μας τιμωρήσουν κιόλας! Μην αγοράζεις φωτοβολίδες για να τις ανάβεις στο γήπεδο. Δεν κάνεις μόνο «ατμόσφαιρα» κάνεις και μεγάλη ζημιά για το σωμάτιο μας που πληρώνει πρόστιμα. Μην του δίνεις τη χαρά να μας τιμωρούν! Με τα χρήματα σου αγόρασε διαρκείας και βοήθα οικονομικά την ομάδα και με άλλους τρόπους «λαχεία, αγορά προϊόντων ΟΜΟΝΟΙΑ κλπ» έτσι τους τιμωράς ΕΣΥ!

Πάμπο Χριστοδούλου! Προπονητή της μεγάλης ομάδας ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

Σε άφησα τελευταίο γιατί ήθελα να τονίσω πρώτα την ανάγκη στήριξης στο πρόσωπο σου. Ναι πιστεύουμε σε εσένα. Είσαι μεγάλος προπονητής που ξέρει να σέβεται και να δίνει τα πάντα στην ομάδα του. Μην σκεφτείς ποτέ να κάνεις πίσω! Μην τους δόσεις τη χαρά της ικανοποίησης ότι τα κατάφεραν! Θα περάσεις δύσκολα. Πολύ πιο δύσκολα απ ότι νομίζεις. Πρέπει να αντέξεις. Ξέρεις τον τρόπο. Μην τους αφήσεις να καταστρέψουν την ΟΜΟΝΟΙΑ, μην τους αφήσεις να σου καταστρέψουν την καριέρα! Με εσένα στο  «τιμόνι» μπορείς να κάνεις τα όνειρά σου και του κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ πραγματικότητα. Μαζί να ζήσουμε ένδοξες στιγμές!

ΥΓ1. ΔΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αντί για πρόστιμα εργοδότησε με μικρό μισθό αρκετά μέλη της ΘΥΡΑ 9 να κάνει τους  Stuarts. Να μην αφήνουν κανένα να ρίχνει αντικείμενα!

ΥΓ2. Ας σταματήσουμε επιτέλους την «καραμέλα» ότι θα στήσουμε ομάδα που θα νικά και τη διαιτησία και όλα καλά! Άλλοι παίζουν φιλικά με τους «μικρούς» και αγωνίζονται μόνο στα ντέρμπι, έχοντας και τη διαιτησία μαζί τους! Εκτός αν εννοείτε να στήσουμε καμιά νέα BACELLONA!

ΥΓ3. Βρείτε τους τρόπους να ανακάμψουμε! Είμαστε σχεδόν η ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ!

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ

ΑΝΕΦ

ΒΛΑΒΗΣ