Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ “Άφωνη Κραυγή”

“Άφωνη Κραυγή”

Αγαπητοί φίλοι…


Εν υπάρχουν λόγια, παρά μόνο συναισθήματα…

Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες (τζιαι συνεργοί, δυστυχώς) ενός εγκλήματος. 

Μερικές φορές η ανοχή μας, ή/τζιαι η αδυναμία μας να υψώσουμε τη λογική πάνω που το συναίσθημα, αφήσαν το μεγαλλύττερο σωματείο, να παραπαίει, να γίνεται περίγελος του κάθε κακοπροαίρετου αντιπάλου μας.

Η ώρα για να αντιδράσουμε εν τωρά.

Ούτε μεγάλα λόγια χρειάζουνται, ούτε πανικός, ούτε “υστερικές” αντιδράσεις.

Χρειάζεται συνειδητοποίηση της κατάστασης, του σε πόσο τραγικές στιγμές ζούμε.

Ο κάθε ένας που μας, που αγαπούμε την Ομόνοια σαν ένα κομμάτι-προέκταση του είναι μας, ξέρουμεν ότι εν υπάρχουν εύκολες λύσεις. 

Χρειάζεται , πρώτιστα παραδοχή ότι αποτυγχάνουμε, συνέχεια, να δώσουμε λύσεις.

Όσοι εμεγαλώσαν έχοντας την ΙΔΕΑ της Ομόνοιας σαν οδηγό τους, εμεγαλώσαν με τα ιδανικά ενός σωματείου που εμεγαλούργησεν, έχοντας σαν μοναδικό του όπλο την ηθική ακεραιότητα, με όραμα την αδελφοσύνη, την αγάπη προς τους αδύνατους τζιαι τους περιθωριοποιημένους.

Εν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα στη ζωή, παρά μόνο η ικανοποίηση ότι αγωνίζεσαι με καθαρότητα τζιαι περηφάνεια για να βελτιώσεις τη ζωή για το ευρύτερο καλό.

Η ιστορία της ΟΜΑΔΑΣ μας εξεκίνησεν, εξάλλου, που την αντίσταση στην προσπάθεια κάποιων να διχάσουν, να κατηγορήσουν, να θυματοποιήσουν όσους είχαν ένα διαφορετικόν όραμα για την πατρίδα τους τζιαι τον κόσμο. Ένα όραμα για μια πιο δίκαιη κοινωνία, χωρίς τες ανισότητες που τόσο κραυγαλέα ισοπέδωνε κάθε ελπίδα για μιαν αξιοπρεπή ζωή.

Ας μεν θεωρήσουμεν ότι άλλαξεν τόσον πολλά η ζωή σήμερα.

Οι ίδιες ανισότητες υπάρχουν, οι άνθρωποι συνεχίζουν να παλεύκουν για τα αυτονόητα. Αλλάξαν, όμως, τζιαι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται που όσους θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα, με έναν αμείλικτο τρόπο, για να συνεχίσουν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους.

Η δική μας προσπάθεια για αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων που μας κρατά καθηλωμένους σε ρόλο κομπάρσου πρέπει να ένι συντονισμένη, μαζική, με τομές, με φαντασία.

Το κυριόττερον, όμως: Λογική, Πλάνο, Πειθαρχία.

Σαν ένας ανάμεσα σε πάρα πολλούς πικραμμένους εραστές της αγνής ιδέας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παρακαλώ την ιστοσελίδα σας* να καλέσει ούλλους τους οργανωμένους, όσον τζιαι ούλλους τους μη οργανωμένους φίλους μας να βοηθήσουν να γυρίσουμεν σελίδα.

Η προσπάθεια για αλλαγή χρειάζεται ψυχραιμία, αλλά τζιαι τολμηρά βήματα. Πρέπει να γίνει ανοικτός δίαλογος, με σοβαρές προτάσεις, για μακροπρόθεσμες κινήσεις, που ε’ να οδηγήσουν την ομάδα μας σε μιαν νέαν εποχή.

Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εμμονές, χωρίς προσπάθεια να φανούν κάποιοι που μας σωτήρες, τζιαι κάποιοι που μας υπεύθυνοι για ούλλα τα λάθη του παρελθόντος.

Ελπίζω σε ένα καλλύττερον αύριο.

*Ο λόγος που καλώ το “Omonoia News” να πάρει πρωτοβουλία για  το διάλογο που χρειάζεται ο Λαός της Ομόνοιας εν απλός: Στα τόσα χρόνια που σας παρακολουθώ καθημερινά εν είδα ούτε μια φορά να δημοσιεύκετε κάτι που να εκφεύγει που τα πλαίσια της δεοντολογίας. Είσαστεν το καλλύττερο παράδειγμα δίκαιου παρατηρητή. Ο συντονισμός σας ε’ να ένι υποδειγματικός. Ευχαριστώ.

Μ. Κ.