Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: “Περί εγγραφής μελών ο λόγος…”

Αναγνώστης: “Περί εγγραφής μελών ο λόγος…”

 


Διαβάζω διάφορα δεξιά-αριστερά για την επιτακτική ανάγκη αιτήσεων εγγραφής μέλους. Ο καθένας από την αγάπη του για την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και την ανάγκη που νιώθει πλέον για αλλαγή, παρατάσσει τα δικά του επιχειρήματα σχετικά με την «υποχρέωση» του καθενός να εγγραφεί ως μέλος, στο λαοφιλέστερο (και άλλοτε πιο ιστορικό/πιο επιτυχημένο κλπ.) σωματείο της Κύπρου.
Κανένας δεν αμφισβητεί αυτήν την ανάγκη. Βέβαια, κανένα επιχείρημα δεν είναι ικανό να την αντικρούσει ως προς τη σημαντικότητά της. Πλέον, η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει την αλλαγή είναι ο κόσμος. Εγώ, εσείς.. εμείς. Φαίνεται όντως, ότι οι «πόρτες» προς τα μέλη έχουν ανοίξει μέσω της στάσης του νυν (καθόλου συμπαθές προς εμένα) ΔΣ.

Όμως, πώς είναι δυνατόν με τον οποιοδήποτε τρόπο, να μεταβιβάζεται η ευθύνη για εγγραφή μελών σε αυτόν τον πολύπαθο, απογοητευμένο, κουρασμένο και απεγνωσμένο κόσμο; Ξαναρωτώ πώς;

Ναι, το γνωρίζω. «Αν θέλεις αλλαγή, κάνε αίτηση μέλους. Ειδεμή, είσαι και εσύ συνένοχος». Το ξέρω επίσης, ότι μερίδα των οπαδών μας έχει (δικαιολογημένα) χάσει κάθε ενδιαφέρον σχετικά με την ομάδα. Πόσω μάλλον να θέλει να εμπλακεί σε διαδικασίες εγγραφής μέλους κτλ.

Αλλά (για ακόμα μια φορά), ΠΩΣ μπορεί κανείς να έχει αυτήν την απαίτηση από τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ όταν:

  1. Βλέπει από άλλες περιπτώσεις την ιδιαίτερα προβληματική διαδικασία εγγραφής μελών
  2. Βλέπει ότι μερίδα των οπαδών είτε δεν εγκρίνονται, είτε (πιο πιθανό από απόρριψη) δεν λαμβάνουν ποτέ απάντηση σχετικά με την αίτησή τους;
  3. Βλέπει μέλη που έχουν εγκριθεί να μην έχουν λάβει τις κάρτες μέλους τους μετά από περίοδο 6+ μηνών (πόσο πιο ερασιτέχνες)
  4. Αντιλαμβάνεται ότι μέχρι και η διαδικασία πληρωμής της συνδρομής (πέραν του standing order-μέσω Τράπεζας Κύπρου) απέχει κατά πολύ από τα πρότυπα πληρωμής λογαριασμών/συνδρομών κλπ. που εφαρμόζουν μεγάλοι οργανισμοί (λαϊκιστείν «μπακκαλίσιμα»)
    πχ: Η δυνατότητα online πληρωμής δεν λειτουργεί
  5. Τα membership benefits είναι τόσο μη-ελκυστικά που ούτε καν λαμβάνονται υπόψη
    10% στο Season Ticket, 15% στην Green Boutique κλπ.
  6. Αντιλαμβάνεται ότι τα €180 ετησίως (+€30 εγγραφής) δεν εξυπηρετούν ουσιαστικά σε τίποτε – βλέποντας το χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ταλαντεύεται μεταξύ 13 και 14 εκατομμυρίων και τα νούμερα σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες να είναι πλήρως ελεγχόμενα
    Bonus: Όταν οι πιθανότητες να έχει δικαίωμα ψήφου στην επόμενη εκλογική συνέλευση (σσ. Μάϊος 2018) αν κάνει αίτηση μέλους από τούδε και στο εξής είναι ελάχιστες ως μηδαμινές.
    Το ΔΣ οφείλει όπως παρέχει κίνητρα στον κόσμο για να γίνει μέλος. Δεν νοείται η λαοφιλέστερη ομάδα στο νησί να απαριθμεί αριθμό μελών μιας ομάδας ιδιαίτερα μικρότερου βεληνεκούς. Βέβαια, παρατηρώντας το τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κάτι τέτοιο είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί – αν λάβουμε υπόψη την πραγματική επιθυμία του εκάστοτε ΔΣ για «αλλαγή».

Οπόταν αγαπητό μου omonoianews, αυτό στο οποίο ήθελα να καταλήξω εξ αρχής, είναι ότι η ευθύνη για την εγγραφή μελών ανήκει στην οποιαδήποτε ομάδα/φορέα εντός του ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟΥ κινήματος που μπορεί να ασκήσει πίεση προς την κατεύθυνση που της επιτρέπει το εκτόπισμά της (βλ. ΔΣ).

Φιλικά,
Από έναν απογοητευμένο μέχρι αηδίας ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ και μέλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.