Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Πάλι τα ίδια

Αναγνώστης: Πάλι τα ίδια

 


1. Όλους και όλους 10 παίκτες είχε η Ανόρθωση στη φετινή σεζόν και φαίνεται ότι παίρνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στη μεταγραφική του Ιανουαρίου διόρθωσε τη μεγάλη επιθετική αδυναμία της με την προσθήκη Ντουρίς. Στην Ανόρθωση κουμάντο κάνει ένας άνθρωπος, ο κ. Παντελή. Αντίθετα, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν διόρθωσε τις αδυναμίες τις μέσω της μεταγραφικής του Ιανουαρίου. Για παράδειγμα, ο Σόλομον, δεν φαίνεται να είναι  παίκτης που μπορεί να δώσει αυτό το έξτρα που χρειάζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ. Έπρεπε να γίνουν και αποτελεσματικές προσθήκες τη μεταγραφική του Ιανουρίου.

2.  Το παραμύθι με τους Κύπριους παίκτες πρέπει κάποτε να τελειώσει. Επειδή, φαίνεται ότι δύσκολα μπορεί να ανταποκριθούν και δεν είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ασχέτως αν δεν φταίνε αυτοί για αυτό. Στο τρίτο γκολ που δέχθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ χθες από τη Δόξα, είναι μνημειώδης ο τρόπος που αμύνεται ο Δημητρίου. Μάλιστα απέναντι του είχε τον Παπαφώτη και όχι κάποιο σπουδαίο παίκτη.

3. Καλός όμως φάνηκε ότι ήταν ο Κατσαντώνης χθές.

4.  Δεν σκοράρουν με τίποτα. Αναφέρομαι στους Κανού και Ζαρσίνιο. Ιδίως ο Κανού, τα έχασε όλα φέτος, πράγμα αξιοσημείωτο.

5.  Ανησυχητικό αυτό που ανέφερε ο Πρόεδρος Τζωνής χθές. Ότι το καλοκαίρι στην ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθαν οι πρώτες επιλογές που είχαν θέσει ως στόχους. Με τις πρώτες επιλογές που έγιναν, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι στην έκτη θέση και δεν πείθει στο γήπεδο. Ευτυχώς δηλαδή που δεν ήρθαν οι δεύτερες στη σειρά επιλογές.

6. Προβληματική η ρήτρα στα συμβόλαια. Δεν γίνεται να υπάρχει ρήτρα καθυστέρησης πληρωμής των παικτών στα συμβόλαια τους. Δεν είναι δυνατό να έρχεται ένας παίκτης τον Αύγουστο και μέχρι το Δεκέμβρη να παίρνει ένα μισθό.

7. Καλά έκανε η Δόξα χθες και έπαιξε για τη νίκη, ωστόσο έπρεπε να ήταν πιο σωστοί οι παίκτες της και να μην τραυματίσουν 2 παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Φέρει ευθύνη και ο διαιτητής για αυτό.

8.  Εν ολίγοις, στην ΟΜΟΝΟΙΑ υπάρχει πρόβλημα ποιότητας κάποιων παικτών, αν και αυτό είναι και αποτέλεσμα και της έλλειψης οικονομικών πόρων. Επίσης, κάποιοι καλοί παίκτες έχουν τρομερά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και αυτό είναι διαχρονικό.

Άρα, απ΄εδώ και πέρα χρειάζεται (α) οικονομική ενίσχυση – εδώ είναι που ο κόσμος πρέπει να παρέμβει αποτελεσματικά, οι πολλοί να δώσουν λίγα για να αναπνεύσει το σωματείο-, (β) να βελτιωθεί ο τρόπος που επιλέγονται οι παίκτες και να γίνουν κάποιες ποιοτικές προσθήκες (αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουν και πλούσιο βιογραφικό) και (γ) η αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση κάποιων των παικτών. 

ΑΚ. Κ