Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη αναγνώστη: Ενότητα πάνω απ’ όλα

Άποψη αναγνώστη: Ενότητα πάνω απ’ όλα

 


Ένα το χελιδόνι και η άνοιξη ακριβή για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλεία πολλή. Αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Επειδή αυτή είναι η αλήθεια, για να αλλάξεις τα πράγματα ή για να γυρίσει ο τροχός θέλει δουλεία πολλή. Θέλει νεκροί χιλιάδες να ‘ναι στους τροχούς. Θέλει και οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους. Αυτό σημαίνει ότι για να έρθει η πολυπόθητη αλλαγή χρειάζεται η συμβολή και η δουλειά πολλών ανθρώπων.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί προσπάθησαν να αλλάξουν τα πράγματα στην ομάδα μας. Το αποτέλεσμα όλοι το ξέρουμε. Αυτούς που πρέπει να κατηγορήσουμε είναι μόνο τους εαυτούς μας. Επειδή κατά την άποψη μου εκείνο που χάθηκε τα τελευταία χρόνια ήταν η ενότητα μεταξύ μας. Πάντα κατηγορουσάμε ο ένας τον άλλον και πότε δεν συμφωνήσαμε όλοι σε κάτι. Αυτό είναι πολύ λογικό και αποδεκτό διότι λέμε ότι έχουμε δημοκρατία σε αυτό το τόπο.

Δυστυχώς όμως το ότι δεν δείξαμε εμπιστοσύνη σε κανένα και με το παραμικρό λάθος το μόνο που λέγαμε όταν ανοίγαμε το στόμα μας ήταν αρνητική κριτική είναι ένας από τους λόγους που σιγά σιγά αυτή η ομάδα αποδυναμώνεται.

Αν και μικρός στην ηλικία (όπου και να ‘σαι 22 χρονών) έχω μάθει πολλές ιστορίες για αυτή την μεγάλη ομάδα και πάντα θα είμαι περήφανος για την ιστορία της και το λόγω ίδρυσης της. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν μια μικρή ηλιαχτίδα στα μαύρα χρόνια εκείνης της εποχής. Γιαυτό αγκαλιάστηκε από το λαό, διότι εκπροσωπούσε τα δικαιώματα του εργαζομένου και απλού ανθρώπου.

Όπως οι άνθρωποι εκείνης της εποχής ύψωσαν το ανάστημα τους, έτσι και εμείς πρέπει να πράξουμε κάτι ανάλογο. Ενωμένοι όλοι μαζί να υπερασπιστούμε την ομάδα μας και σίγα σίγα να γυρίσουμε τον ήλιο. Γι’ αυτό λοιπόν στην εκλογική συνέλευση τον Απρίλη όλοι μαζί πρέπει να βρουν την χρυσή τομή έτσι ώστε το σωματείο να αρχίσει την ανάκαμψη του.

Σημαντικό σε αυτό τον αγώνα είναι η υπομονή όπως και το 48, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έγινε το μεγαθήριο που όλοι ξέρουμε από μια μέρα στην άλλη. Γι’ αυτό λοιπόν και τώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα χρειαστούμε κάποια χρόνια για να επιστρέψουμε πίσω στις χαρές.

“Φοράς το ΠΡΑΣΙΝΟ το χρώμα της ΕΛΠΙΔΑΣ” έτσι λέει ο ΥΜΝΟΣ ΜΑΣ, έτσι και εμείς δεν πρέπει ποτέ να χάσουμε την ελπίδα μας. Αυτό που κρατά την ομάδα ζωντανή τόσα χρόνια είναι ο κόσμος της αλλά κυρίως η ελπίδα που έχει ο κόσμος για κάτι καλύτερο. Έτσι μας έμαθε η ιστορία μας, για να υπάρξει αλλαγή πρέπει να υπάρχει πίστη και ελπίδα.

Κλείνοντας να καλέσω όλα τα μέλη του σωματείου να παραστούν στην συνέλευση (μάλλον μια από τις πιο σημαντικές της ιστορίας μας) και με το τέλος της συνέλευσης ας ελπίσουμε να έχουμε ένα ικανό συμβούλιο, μα πάνω από όλα ενότητα μεταξύ μας.

Μ.Χ.