Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Δολοφόνοι και κλέφτες ονείρων

Αναγνώστης: Δολοφόνοι και κλέφτες ονείρων

 


Από το 2006 και μετά το κυπριακό ποδόσφαιρο μπήκε για τα καλά στον επαγγελματισμό και όπως και στο παγκόσμιο οικοδόμημα έτσι και στην Κύπρο άρχισαν σιγά σιγά να ρέουν και τα εκατομμύρια στο νησί μετά την είσοδο της Ανόρθωσης στους ομίλους του C.L αλλά και με το εγκληματικό άνοιγμα της ψαλίδας στο οικονομικό από την ομάδα μας. Το 2009 ο Πλατίνι αλλάζει το τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών για είσοδο στους ευρωπαϊκούς ομίλους η “κλίκκα” Κούμα-Κουτσοκούμνη-Φουλή-Μανιταρά (και πολλοί άλλοι) μυρίζονται χρήμα και από τότε το πρωτάθλημα με το “έτσι και το θέλω” σχεδόν κάθε χρόνο πρέπει να το παίρνει μια συγκεκριμένη ομάδα. Σεβαστές οι επιτυχίες στην Ευρώπη αλλά για να έρθουν αυτές προηγήθηκαν πολλά. Ο Αποέλ από το 2006 μετρά 9 πρωταθλήματα (με το φετινό). Κάποια τα πήραν άξια, κάποια άλλα όχι. Ας τα θυμηθούμε. Δεν θα αναφερθώ στα πολλά που γίνονται κάθε χρόνο (π.χ Ότι κάθε χρόνο παίρνουν περισσότερα πέναλτι και λιγότερα εναντίων, το ίδιο συμβαίνει και με τις κάρτες) αλλά στα σημαντικά που για μένα έκριναν τίτλους.

2006-2007: Ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑ-αποελ η ομάδα μας με νίκη βρίσκεται στην κορυφή ενώ το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία. Όσα έγιναν γνωστά ο Χαπέσιης ακυρώνει στις καθυστερήσεις καθαρότατο γκολ και στερεί από την ΟΜΟΝΟΙΑ την νίκη.
2008-2009: Το πρωτάθλημα κρίνεται στις λεπτομέρειες μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑ-αποελ που όπως πάντα γέρνουν υπέρ του αποελ. Αν εξαιρέσουμε ότι “πείραξαν” παίχτη μας ενόψει ντέρμπι που τώρα βρίσκεται στις φυλακές του Γκουαντανάμο το πρωτάθλημα ήταν δίκαιο.
2010-2011: Κατακτούν άνετα και δίκαια το πρωτάθλημα
2012-2013: Ενώ η Ανόρθωση βρίσκεται με διψήφιο αριθμό βαθμών τον 2ο γύρο δέχεται σφαγιαστικες διαιτησίες ενώ οι παίχτες της δεν αποδίδουν για άγνωστο λόγο. Ο αποελ παίρνει και πάλι το πρωτάθλημα.
2013-2014: Το πρωτάθλημα της ΚΡΟΤΙΔΑΣ. Δεν θα πω τίποτε άλλο.
2014-2015: αποελ-ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ κυνηγούν τον τίτλο. Ο λεγόμενος θρύλος έχει κλειστό τον Βάντερ από τον Ιανουάριο ενώ γίνονται τα ακόλουθα. Σε ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑ-αποελ ο Ούτσα δέχεται δύο κίτρινες σε 10 δευτερόλεπτα από το 30. Η ομάδα μας το παλεύει αλλά χάνει στις καθυστερήσεις και χάνει το πρωτάθλημα για το τρένο. Στην συνέχεια στον τελικό πρωταθλήματος ΑΕΚ-αποελ ο Λ.Τράττος δίνει πέναλτι ανύπαρκτο το γνωστό και ως ”google map”. To παιχνίδι έρχεται ισοπαλία ο απόλλωνας χάνει και έτσι πάλι ο ”θρύλος” παίρνει το πρωτάθλημα.(Στο αποελ-αεκ του 1ου γύρου δεν θα αναφερθώ στο ιστορικό 4-4 με τον κ.Νικολαίδη να δίνει ρεσιτάλ)
2015-2016: Η ΑΕΚ παίζει και πάλι το καλύτερο ποδόσφαιρο, το φίλαθλο κοινό το αναγνωρίζει αλλά αφού ενώ ήταν στο +6 τον 2ο γύρο μετά από παρέμβαση του Κ.Κουτσοκούμνη λέγοντας ότι η βαθμολογία είναι αλλοιωμένη αφού η ομάδα του δεν ήταν στην κορυφή δέχεται διψήφιο αριθμό κόκκινων καρτών και σε ένα ακόμα ντέρμπι τίτλου μιλά η “βαριά” φανέλα από βρωμιές του αποελ και έτσι οι ακατανόμαστοι παίρνουν το πρωτάθλημα. Στο μεταξύ ο Καβενάγκι βγαίνει πρώτος σκόρερ με 15 πέναλτι. To πιο γελοίο είναι ότι ο Κριστίανσεν είναι κλειστός από τον Ιανουάριο στον αποελ.
2016-2017: Ο τίτλος κρίνεται στις λεπτομέρειες όπως πάντα υπέρ του θρύλου. Ο αποελ χωρίς να νικήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ με διεκδικητή του πρωταθλήματος παίρνει το πρωτάθλημα αφού διοργάνωνε φιλικά σε όλο το πρωτάθλημα.
2017-2018: Τα γεγονότα γνωστά. Η ομάδα τους σέρνεται ένα πρωτάθλημα ο απόλλωνας παίζει ΜΠΑΛΑΡΑ ενώ το αποελ διώχνει τον προπονητή του. Για κάποιον παράξενο λόγο(πχ φιλικο με ΑΕΚ) το αποελ δικαιούται να ελπίζει σε τίτλο με νίκη. Κάνει ένα κάλο παιχνίδι σε ολόκληρη την σεζόν και παίρνει το πρωτάθλημα ενώ τα γνωστά παπαγαλάκια τολμούν να μιλούν για βαριά φανέλα. Στο μεταξύ είναι 3ος σκόρερ ΝΑΙ Ο ΜΟΡΑΙΣ με 13 εκτελέσεις πέναλτι.

Με αυτά και με αυτά φίλες και φίλοι ο αποελ ”χτίζει” αυτοκρατορίες

ΥΓ1 Αν έμπαινα σε λεπτομέρειες θα έγραφα βιβλίο
ΥΓ2 Πόσα όνειρα θα ληστέψετε ακόμα ρε λαμόγια για χάρη των εκατομμυρίων;

Σ. Ε.