Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη αναγνώστη: Όχι στην Κάρτα Οπαδού – Όχι στο φακέλωμα

Άποψη αναγνώστη: Όχι στην Κάρτα Οπαδού – Όχι στο φακέλωμα

 


Το θέμα δεν είναι ποδοσφαιρικό αλλά στάση ευθύνης ενάντια στη προσπάθεια Φακελώματος.

Είναι απλό. Δεν θα υπάρξει αντιμετώπιση της βίας. Απλά μετατοπίζουν το πρόβλημα και παραπλανούν την κοινωνία. Η βία δεν είναι ποδοσφαιρική ή μπασκετική. Η βία είναι παντού και δεν θα αναληφθεί με το φακέλωμα ΟΛΩΝ των φιλάθλων και ευρύτερα της κοινωνίας. Σε διάφορες περιόδους οι κυβερνώντες πήραν μέτρα ταυτοποίησης, ωστόσο κανένα δεν λειτουργεί ενάντια στη βία και σαφώς κανένα δεν αντιμετωπίζει την ουσία του προβλήματος.

Αντί μέτρων που να διαπαιδαγωγούν την κοινωνία με τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθε θεωρούν ότι λύνουν το πρόβλημα με ΦΑΚΕΛΩΜΑ. Ας αντιμετωπίσουν πρώτα την προκατάληψη, τις κακές διαιτησίες και τα σικέ, προβλήματα τα οποία υπήρχαν πάντοτε στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ας παρουν μέτρα κανονικής φρούρησης και ελέγχου.

Όλες οι προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες δεν έχουν κάρτα οπαδού. Η κάρτα οπαδού θεωρώ ότι είναι βήμα για τα επόμενα που θα έρθουν και σίγουρα θα είναι ακόμη πιο σκληρά. Σύμφωνα με τη λογική τους … γιατί κάποιος κάτοχος διαρκείας να έχει κάρτα οπαδού; Δεν είναι ανώνυμος. Γιατί ο πολιτικά διορισμένος ΚΟΑ να ξέρει ποιοι είναι οι οπαδοί της Ομόνοιας, της ΑΕΛ, του Αποελ και όλων των σωματείων ;; Εύκολη η απάντηση.

Πρέπει να αποτύχει εκ του αποτελέσματος το έργο τους και να ακυρωθεί η προσπάθεια τους. Οι αγνοί οπαδοί οφείλουν να στηρίξουν οικονομικά τις ομάδες τους μέσω έκδοσης κάρτας διαρκείας και να μαυρίσουν την όποια προσπάθεια για έκδοση καρτών φακελώματος. Δικαιολογία υπήρξε το ότι δεν πρέπει να εισέρχονται στα γήπεδα άτομα που εκτίουν ποινή απαγόρευσης εισόδου, σε αθλητικούς χώρους. Ας μας απαντήσουν όμως οι αρμόδιες αρχές. Πόσοι έχουν εισέλθει σε γήπεδο ενώ είχαν ποινή απαγόρευσης;

Τέλος ας μας απαντήσουν και στο νομικό ερώτημα. Πως μπορεί να αποδειχθεί η ενοχή κάποιου για βία στα γήπεδα αν έχεις απλή μαρτυρία ότι κάποιες χιλιάδες κόσμου ήταν στο γήπεδο… Η απάντηση είναι εύκολη. Κανένα Δικαστήριο δεν θα καταδικάσει κανένα με αυτή τη μαρτυρία.

Λάμπρος Πιερή
Νομικός.