Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη φιλάθλου: Η γενιά του 2000

Άποψη φιλάθλου: Η γενιά του 2000


Ήρθε ο καιρός για τη γενιά του 2000 να ζήσει επιτέλους παιδικά χρόνια!

Εμείς δεν ζήσαμε ποτέ χαρές με το τριφύλλι, δεν ήπιαμε ποτέ από το γλυκόπιοτο νέκταρ της επιτυχίας. Εμείς, μεγαλώσαμε μέσα στις κακουχίες βιώνοντας τη πτώση της Βασίλισσας, νιώσαμε τα πέτρινα χρόνια στο πετσί μας, παρακολουθώντας κυρίως τον αιώνιο να γιγαντώνεται στις πλάτες μας.

Στις πλάτες μας είναι που σηκώσαμε το βάρος του ονόματος της. Ξυπνώντας κάθε πρωί από τα 9 μέχρι τα 18 μας ξέροντας πως η μόνη περηφάνια που παρέμενε ακλόνητη για εμάς ήταν αυτή του ονόματός Της. Μιας ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δεν γνωρίσαμε από κοντά, αλλά φρόντισαν να μας μάθουν οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Αυτής  που μπορούσαμε να αντικρύσουμε μέσα από τα μάτια τους, σε κάθε ιστορία που μας έλεγαν, από το ένδοξο 48 μέχρι και το 18.

Μεγαλώσαμε, με τις μόνες αναμνήσεις που παραμένουν φρέσκιες στη μνήμη μας να είναι η προσπάθειες να σωθεί αυτή η ομάδα. Με παππούδες, γιαγιάδες, πατεράδες και μητέρες να δίνουν από το υστέρημα τους σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ. Περνώντας τα χρόνια, η μόνη μας περηφάνεια ήταν η στήριξη που έδειχνε ο λαός και η πίστη του για ανάκαμψη. Ίσως γι’ αυτό και να μην μας κλόνισαν την πίστη η επιτυχίες του αιωνίου, γιατί ακόμα και τότε ο ΛΑΟΣ έδινε το παρών του μαζικά, πολλές χρονιές πρώτος σε παρουσίες στα γήπεδα. Γιατί ο ΛΑΟΣ είναι φαινόμενο σπάνιο. Φτηνές οι λέξεις για να περιγράψεις τι σημαίνει αυτή η ομάδα για τον ΟΜΟΝΟΙΑτη. Έρωτας με τη πρώτη ματιά. Αγνή αγάπη. Μητρική φιγούρα.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός αυτή η Μάνα να αγκαλιάσει τα παιδιά της, να τα παρηγορήσει, ίσως και να τα ευχαριστήσει που υπέμεναν τόσα χρόνια για ένα μέλλον που δεν είχαν ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Αφιερωμένο λοιπόν το πρωτάθλημα, αφιερωμένη και η νίκη του ΛΑΟΥ, σε όσους από εμάς άντεξαν και επέμειναν δίπλα από την ομάδα. Όχι για τα τρόπαια και τις τρελές ευρωπαϊκές πορείες που ποτέ δεν τους χάρισε, αλλά για το Όνομα και την Ιστορία Της, για τα δάκρυα του Παππού και του Πατέρα, για τον Λαό που ποτέ δεν την άφησε και το απέδειξε με την παρουσία του.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

Νικόλας Τούμπας