Home ΑΡΧΕΙΟ EURO 2016 Στα ημιτελικά μέσω πέναλτι οι Γερμανοί

Στα ημιτελικά μέσω πέναλτι οι Γερμανοί

penalty


Σε ένα δυνατό παιχνίδι, με λιγοστές φάσεις και μπόλικη τακτική, Γερμανοί και Ιταλοί έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Οι κορυφαίες ιστορικά ευρωπαϊκές ομάδες, διαθέτουν τους κορυφαίους τερματοφύλακες της τελευταίας 20ετίας, νικητής όμως της αποψινής βγήκε ο Νόιερ (παρότι απέκρουσαν τον ίδιο αριθμό πέναλτι) στέλνοντας την Γερμανία στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αυριανού Γαλλία-Ισλανδία.

Στο πρώτο ημίχρονο πραγματικά φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Έπρεπε να περάσουν 40 λεπτά για να δούμε υποψία φάσης. Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν ελαφρώς καλύτερα, αφού τουλάχιστον είδαμε γκολ. Στο 65′ ο Εζίλ με πλάσα από το μικρό κουτί νίκησε το Μπουφόν κάνοντας το 1-0. Λίγο αργότερα ο Μάριο Γκόμες έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, όλα όμως έδειχναν πως η Γερμανία έχει επιβάλει το παιχνίδι της. Μια απερισκεψία του Μπόατεγκ που έκανε ανόητο χέρι, έδωσε πέναλτι στους Ιταλούς. Ο Μπονούτσι που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών δεν λάθεψε και έφερε το ματς στα ίσα.

Οι δυο ομάδες δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα από το σημείο αυτό και μετά και παρότι υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες, το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Το 1-1 έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στην παράταση, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι παίκτες των δυο ομάδων βάλθηκαν να βρουν όλους τους τρόπους που χάνεται ένα πέναλτι. Έχασαν από 3 στα πρώτα 5, τελικά στο 9ο πέναλτι ο Νόιερ απέκρουσε αυτό του Νταρμιάν και ο Έκτορ έστειλε τους Γερμανούς στα ημιτελικά. Κρίμα για την Ιταλία, αλλά κάποιος έπρεπε να περάσει.

Τα πέναλτι

Ινσίγκνιε (ΙΤΑ) ΓΚΟΛ 1-0

Κρος (ΓΕΡ) ΓΚΟΛ 1-1

Ζάζα (ΙΤΑ) ΕΞΩ 1-1

Μύλερ (ΓΕΡ) ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ 1-1

Μπαρζάλι (ΙΤΑ) ΓΚΟΛ 2-1

Εζίλ (ΓΕΡ) ΔΟΚΑΡΙ 2-1

Πελέ (ΙΤΑ) ΑΟΥΤ 2-1

Ντράξλερ (ΓΕΡ) ΓΚΟΛ 2-2

Μπονούτσι (ΙΤΑ) ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ 2-2

Σβάινστεϊγκερ (ΓΕΡ) ΑΟΥΤ 2-2

Τζακερίνι (ΙΤΑ) ΓΚΟΛ 3-2

Χούμελς (ΓΕΡ) ΓΚΟΛ 3-3

Παρόλο (ΙΤΑ) ΓΚΟΛ 4-3

Κίμιχ (ΓΕΡ) ΓΚΟΛ 4-4

Ντε Σίλιο (ΙΤΑ) ΓΚΟΛ 5-4

Μπόατεγκ (ΓΕΡ) ΓΚΟΛ 5-5

Νταρμιάν (ΙΤΑ) ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ 5-5

Έκτορ (ΓΕΡ) ΓΚΟΛ 6-5

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (3-5-2): Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Κίμιχ, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Μάριο Γκόμεθ.
ΙΤΑΛΙΑ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παρόλο, Στουράρο, Τζακερίνι, Φλορέντσι, Ντε Σίλιο, Έντερ, Γκρατσιάνο Πελέ.
Διαιτητής: Viktor Kassai (HUN)
Επόπτες: György Ring (HUN), Vencel Tóth (HUN)
Βοηθοί περιοχών: Tamás Bognar (HUN), Ádám Farkas (HUN)
Τέταρτος διαιτητής: Szymon Marciniak (POL)