Home SPORTS NEWS Νικήτρια η Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα

Νικήτρια η Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα

mancity


Στο ντέρμπι του 3ου ομίλου ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ και όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα απόλαυσαν ένα υπέροχο παιχνίδι. Τέσσερα γκολ, ανατροπή στο σκορ, πολλές φάσεις και γενικά με πολύ καλό ρυθμό και τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει. Νικήτρια βγήκε η Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας με 3-1 της Μπαρτσελόνα, που είχε προηγηθεί στο σκορ. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις κέρδισαν τα φαβορί, όμως όλα δυσκολεύτηκαν.

Μετά τους σημερινούς αγώνες, τέσσερις ομάδες “κλείδωσαν” την πρόκριση τους. Πρόκειται για την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Μπάγερν Μονάχου, την Άρσεναλ και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αγώνων:
Βασιλεία-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
Λουντόγκορετς-Αρσεναλ 2-3
Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου 1-0
Μπεσίκτας-Νάπολι 1-1
Γκλάντμπα-Σέλτικ 1-1
Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα 3-1
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ροστόφ 2-1
PSV Αϊντχόφεν-Μπάγερν Μονάχου 1-2

Για τον 1ος όμιλο, η Παρί ήταν καλύτερη στην Ελβετία όμως παρολίγον να χάσει το “τρίποντο”. Η Γαλλική ομάδα προηγήθηκε στο 43′ με τον Ματουιντί και η Βασιλεία ισοφάρισε με τον Ζούφι στο 76′. Τελικά τη λύση για τους φιλοξενούμενους έδωσε ο Μενιέ με μια απίστευτη γκολάρα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει να μετράει ο χρόνος των καθυστερήσεων.

Σπουδαία ανατροπή επί της Λουντόγκορετς εκτός έδρας πέτυχε η Άρσεναλ. Η Βουλγαρική ομάδα προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Καφού στο 12′ και Κεσερού τρία λεπτά αργότερα, όμως πριν κλείσει το ημίχρονο οι “κανονιέρηδες” ισοφάρισαν. Στο 20′ μείωσε ο Τσάκα και στο 42′ ο Ζιρού έφερε το ματς στα ίσα. Το γκολ της νίκης σημείωσε δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου ο Οζίλ, παίρνοντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Σημαντική νίκη για τη μάχη που δίνει στο 2ο όμιλο για πρόκριση στην επόμενη φάση πέτυχε η Μπενφίκα, που επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Κιέβου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σάλβιο.

Στον άλλο αγώνα, που διεξήχθη νωρίτερα, Μπεσίκτας και Νάπολι εξήλθαν ισόπαλες 1-1. Η Τούρκικη ομάδα προηγήθηκε μ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουαρέσμα στο 79′, αλλά ο Χάμσικ τρία λεπτά αργότερα με γκολάρα ισοφάρισε για τους “Παρτενοπέι”.

Στο ντέρμπι του 3ου ομίλου η Μάντσεστερ Σίτι βγήκε νικήτρια κόντρα στην Μπαρτσελόνα και μάλιστα με ανατροπή, επικρατώντας με 3-1. Οι “μπλαουγκράνα” πήραν προβάδισμα στο 21ο λεπτό με τον Μέσι, όμως μετά από λάθος στην άμυνα τους, οι “πολίτες” ισοφάρισαν με τον Γκουντογκάν στο 39′. Το 2-1 για τη Σίτι σημείωσε με εκτέλεση φάουλ ο Ντε Μπρούιν έξι λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ενώ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα, ο Γκουντογκάν στο 74′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Γκλάντμπαχ και Σέλτικ, με την πρώτη να ανοίγει το σκορ στο 32′ με τέρμα του Στιντλ, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 76′ με πέναλτι του Ντεμπελέ, που το κέρδισε ο ίδιος και παράλληλα την αποβολή του αντιπάλου.

Ο Γκριζμάν ήταν ο λυτρωτής για την Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Ροστόφ, σκοράροντας στο 90’+3′, χαρίζοντας έτσι τη νίκη με 2-1 στην ομάδα του. Ο Γάλλος ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο 28′, αλλά οι Ρώσοι είχαν ισοφαρίσει άμεσα, στο 30′ με τον Αζμούν.

Με ανατροπή στην έδρα της Αϊντχόφεν πήρε τη νίκη η Μπάγερν. Οι βαυαροί επικράτησαν 2-1 με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι, το πρώτο με πέναλτι στο 34′ και το δεύτερο στο 74′. Στο 14ο λεπτό είχαν προηγηθεί οι γηπεδούχοι, που πλέον θα παλέψουν για την 3η θέση.