Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Έτσι θα στέλνεις SMS πριν από κάθε μετακίνηση σου την περίοδο την...

Έτσι θα στέλνεις SMS πριν από κάθε μετακίνηση σου την περίοδο την απαγόρευσης


Στον τετραψήφιο αριθμό 8998 θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα SMS οι πολίτες που επιθυμούν να μετακινηθούν κατά την περίοδο που θα ισχύει το κυβερνητικό μέτρο απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών οι πολίτες θα πρέπει να επιλέγουν τον λόγο μετακίνησης τους που αντιστοιχεί σε ένα αριθμό από το 1 έως το 8 και ακολούθως θα πρέπει να καταχωρούν τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου και τον ταχυδρομικό κώδικα της οικίας τους. Δηλαδή:

Όπου Χ να αναγράφεται ο αριθμός (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) που αντιστοιχεί στο λόγο μετακίνησης του κάθε πολίτη όπως περιγράφεται πιο κάτω:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό

2. Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης

3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Απόλυτες αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού.

6. Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες περιοχές.

7.Μετάβαση σε τελετή (πχ κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων.

8. Οποιασδήποτε άλλος σκοπός μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. (Σε αυτή την περίπτωση, πέραν του αριθμού, θα πρέπει να αναγράφεται στο μήνυμα ο συγκεκριμένος λόγος)

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες θα λαμβάνουν πρώτα απαντητικό μήνυμα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και μετά θα έχουν στη διάθεση τους τρείς ώρες για διακίνηση.

κκκκ

Πηγή: alphanews.com