Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Κρούσματα κορωνοϊού σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία

Κρούσματα κορωνοϊού σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία


Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην Επαρχία Λευκωσίας είναι γεγονός, κάτι που οδηγεί τη διεύθυνση σε κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Λατσιά, ενώ δεν αποκλείεται εάν κριθεί αναγκαίο να κλείσουν και άλλα υποκαταστήματα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Μετά την ενημέρωση που έγινε για κρούσματα η Τράπεζα Κύπρου ενεργοποίησε όλα τα πρωτόκολλά και έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ αυτών διακοπή εργασιών του ίδιου του καταστήματος, όπως επίσης και άλλων επηρεαζόμενων καταστημάτων και άμεση απολύμανση των χώρων.

Το υποκατάστημα των Λατσιών θα παραμείνει κλειστό σίγουρα για περίοδο τριών ημερών και εάν κριθεί απαραίτητο αυτό θα παραταθεί.

Η Διεύθυνση της Τράπεζας -όπως και άλλων τραπεζών- είχε προχωρήσει και τις προηγούμενες μέρες σε προληπτικό κλείσιμο υποκαταστημάτων ώστε να γίνει η διαδικασία της απολύμανσης, καθώς υπήρχαν ύποπτα κρούσματα, θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία εργαζομένων και πελατών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση προς το προσωπικό:

«Έχουμε τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονωϊού στην Τράπεζα μας, σε κατάστημα του Δικτύου Καταστημάτων της Επαρχίας Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα σχετικά πρωτόκολλα διαχείρισης. Τα ενδεικνυόμενα μέτρα περιλαμβάνουν την διακοπή εργασιών του ίδιου του καταστήματος, όπως επίσης και άλλων επηρεαζόμενων καταστημάτων και άμεση απολύμανση των χώρων. Έχει ήδη ξεκινήσει, υπό την ευθύνη της Πολιτείας, η διαδικασίας ιχνηλάτησης για εντοπισμό ατόμων που πιθανόν να είναι εκτεθειμένοι και για τους οποίους θα συσταθεί αυτοαπομόνωση και άμεση λήψη δείγματος για εξέταση. Συνεπώς, συνάδελφοι αλλά και πελάτες που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον ιό, θα λάβουν προσωπικά ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές και η Τράπεζα θα είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους.

Τα μέτρα προστασίας και πρόληψης όπως σας έχουν ανακοινωθεί θα συνεχίσουν να υλοποιούνται. Καμία έκπτωση δεν μπορεί και δεν θα γίνει στα θέματα υγείας των συναδέλφων και των πελατών μας».

Πηγή: cyprutimes